Tips Nak Score A Add Maths

Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

 

Selalu juga terbaca status adik-adik…

 

‘Susahlah Add Math’
‘Boleh tak nak drop Add Math’

 

Jadi, hari ini saya nak kongsikan kepada adik-adik yang ambil subjek Addmath mengenai Tips Nak Score Addmath.

 

1⃣ Pupuk minat terhadap add math

▪ Perkara utama yang dapat membuatkan kita terus bersemangat adalah minat terhadap add math. Dengan adanya minat, adik-adik akan terus berusaha dan tidak mudah mengalah walaupun keputusan peperiksaan untuk subjek add math tidak begitu bagus. Tolong buang persepsi bahawa “add math itu susah”. Sebagai seorang manusia biasa, sememangnya minat/cinta itu dapat mempengaruhi apa yang kita lakukan. Kalau kita minat sesuatu, kita akan letak usaha yang lebih.

 

2⃣ Fahamkan Konsep

▪ Bila adik-adik mula suka subjek add math., adik-adik kena fahamkan konsep setiap bab. Bila adik-adik dah betul-betul faham konsep semua bab,In Sha Allah lulus dalam genggaman adik-adik.

 

3⃣ Buat soalan SPM tahun-tahun lepas

▪  Salah satu cara terbaik untuk score add math adalah dengan perbanyakkan buat latihan berdasarkan soalan SPM tahun-tahun lepas. Adik-adik boleh mengetahui bentuk soalan dan lebih memahami konsep dalam add math apabila membuat banyak latihan. Formula dan konsep asas dalam add math adalah sama cuma nombornya ditukar. Kalau adik-adik sudah faham konsepnya, mesti boleh jawab soalan add math dengan betul.

 

Semoga perkongsiaan ini bermanfaat buat adik-adik…

 

KINI DIBUKA! JOM DAFTAR ANAK ANDA KE

ONLINE TUITION FUNTASTIC ADD MATHS MAC 2020.

SERONOK saya tengok anak dah mula suka & lebih faham add maths. Masa cuti pun terisi, saya kerja pun senang hati.”

Anda masih belum ada ‘plan’ untuk anak remaja cuti sekolah ini?

Anak anda ada masalah nak faham atau tak minat add maths?

Anak ada kata” Susah la Matematik Tambahan ni!”…

Anda masih mencari-cari program mana nak hantar anak yang boleh isi masa cuti, disamping bantu anak dalam subjek tersebut?

 

Fokus utama program ini:
💙 STRATEGI BEYOND A
💙 Problem Solving
💙 KBAT
💙 Creative & Critical Thinking

 

Info Program:
Tarikh : 19 Mac 2020 (Khamis)
 Masa : 11am – 12pm
 Tempat : Online
Terbuka kepada pelajar tingkatan 4 & 5.

 

Nak tahu lebih lanjut & daftar, klik 

 

Spread the love