Posts

Kenapa Perlu Belajar Tentang DNA Dalam Biologi?

KENAPA NAK BELAJAR PASAL DNA??

Cikgu Zana nak tanya ni, pernah tak tengok cerita yang ala-ala forensik tu macam CSI?

Jika terjadinya sesuatu kes pembunuhan, penyiasat akan mudah mengetahui siapakah pembunuh itu.

Walaupun hanya dengan kesan jari, atau sehelai rambut dan juga sedikit kesan darah.

Hebat kan? Haa..dalam cerita tu ada sebut tentang “DNA test” atau ujian DNA. Jadi, apa itu DNA? Kenapa setiap orang ada DNA yg tersendiri? Kenapa bila belajar biologi ada pulak RNA? Apakah ini?

Ok, jom Cikgu Zana terangkan dalam kelas Funtastic Biologi. Ahad ni tauuu, ajak kawan-kawan join sekali 😉

Pukul 2.30 petang ya, cepat-cepat join link telegram ni supaya termasuk dalam 150 peserta yang terawal. Link zoom akan diberikan di telegram 15 minit sebelum kelas bermula.

PERCUMA sahaja 😃

Sediakan:

1. Laptop/pc/phone
2. Internet
3. Buku catatan
4. Niat dan mindset untuk belajar

Yang penting join dulu group di t.me/funtasticbiologi

Standby ya, 2.15 petang standby dalam telegram. Kita akan beri link zoom kat situ nanti 😊

Yakin Sebelum Berjaya 😃

#biologi
#SPM
#OnlineTuition
#STEM
#belajarbiologi
#funtasticbiologi