Posts

Peranan Ibu Bapa Dalam Menyediakan Mental Dan Emosi Anak-Anak Calon UPSR

Jadual UPSR 2019: Peranan Ibu Bapa Dalam Menyediakan Mental Dan Emosi Anak-Anak Calon UPSR

Hari ini Cikgu tertarik untuk membincangkan tentang Jadual UPSR 2019 yang UNIK… Buat pertama kalinya Peperiksaan UPSR dijalankan pada 2 minggu yang berbeza.. Calon UPSR diberi 4 hari REHAT tanpa Peperiksaan.. Disini Peranan ibu bapa amat diperlukan memandangkan ini adalah Peperiksaan Awam yang Pertama diduduki oleh anak-anak ini…

Sebelum berbincang tentang peranan ibu bapa menyediakan Mental dan Emosi anak-anak… Cikgu ingin senaraikan kesan Positif dan Negatif jadual Unik UPSR 2019 ini dahulu…

 

KESAN POSITIF

1. REHAT YANG CUKUP

Ruang REHAT 4 hari Tanpa Peperiksaan ini sebenarnya dapat membantu Calon-calon UPSR mendapatkan REHAT MINDA yang secukupnya… Murid-murid ini akan dapat berehat dari memikirkan pepriksaan yang selalunya dijalankan berterusan selama 4hari…

Pada tahun ini duduk dalam Dewan Peperiksaan 2 hari rehat 4 Hari kemudian jalankan Peperiksaan seterusnya 2 hari… Rehat yang cukup untuk pelajar berusia 12 tahun…

2. LEBIH MASA

Jika sebelum ini peperiksaan dijalankan serentak dalam seminggu.. Calon UPSR tidak mempunyai masa tambahan untuk membuat Persediaan Akhir yang secukupnya.. Namun dengan Jadual ini Calon dapat tambahan masa dalam menyediakan diri untuk menjawab soalan Matematik Dan Sains..

Peluang ini dapat digunakan sebaiknya bagi Guru-guru dan Calon UPSR untuk berkongsi tips-tips akhir dan membuat latihan untuk menambah keyakinan menjawab soalan Matematik dan Sains…

3. MENAMBAH KEYAKINAN

Motivasi Calon-calon UPSR akan bertambah apabila selepas menjawab 4 Kertas Peperiksaan UPSR mereka diberi rehat 4 hari yang akan membakar semangat mereka untuk menjawab 2 lagi Kertas Peperiksaan dengan lebih baik…

Semangat dan Motivasi yang tinggi ini akan membantu Calon agar lebih Fokus dan berkeyakinan semasa menjawab kertas Peperiksaan UPSR Matematik dan Sains

4. PENGALAMAN BERTAMBAH

Calon-calon UPSR 2019 akan mendapat pengalaman yang bermakna pada Peperiksaan kali ini kerana masa peperiksaan yang panjang akan menyediakan murid kepada persiapan diri dan mental yang lebih tinggi..

Murid dapat pengalaman yang berbeza berbanding Calon-calon UPSR ditahun yang sebelumnya… Jadual Peperiksaan seperti ini biasanya dijalankan pada calon yang lebih berusia…


KESAN NEGATIF

1. GAGAL MENANGGANI STRES

Risiko yang perlu diduga dan dihadapi oleh murid yang berusia 12 tahun ini adalah apabila mereka mula berbincang jawapan sesama mereka dan ada yang mendapati jawapan yang salah telah mereka berikan dalam Peperiksaan Pada hari pertama dan Kedua ..

Murid-murid ini akan mengalami Stres yang luar biasa dan mula berfikir Negatif tentang Keputusan UPSR yang bakal mereka terima… Stres yang tidak dapat ditanggani ini akan mengakibatkan murid hilang fokus dan tidak bersemangat untuk menjawab soalan pada Peperiksaan seterusnya…

2. TERLEBIH YAKIN

Perkara ini amat membimbangkan Guru-guru termasuk Cikgu… Bayangkan Calon ini dapat menjawab semua kertas Peperiksaan Bahasa dengan mudah… Calon ini mula merasakan Peperiksaan ini terlalu mudah baginya… Murid seperti ini mula tidak berminat untuk Mengulangkaji dan terlampau gembira sehingga membayangkan semua soalan akan menjadi sangat mudah..

Keadaan ini boleh berlaku pada murid yang berusia 12 tahun.. Yang Cikgu risaukan selepas terlebih yakin dan sangat gembira menjawab soalan Bahasa murid disajikan Soalan Matematik yang mencabar dan sukar.. Keadaan ini akan memburukkan lagi kesediaan murid menjawab soalan Sains.

3. MASALAH KESIHATAN

Isu ini sememangnya amat membimbangkan Cikgu.. Dalam tempoh Rehat yang diberikan tanpa Peperiksaan, Calon UPSR ini terdedah dengan pelbagai risiko masalah kesihatan.. Calon yang berusia 12 tahun ini mustahil dapat menjawab Kertas Peperiksaan dengan Baik sekiranya mengalami Masalah Kesihatan

Kesihatan murid ini adalah faktor luaran yang penting diambil kira memandangkan tempoh Peperiksaan yang lama menyebabkan murid ini terdedah pada maslah kesihatan…

4. HILANG SEMANGAT

Realiti seperti ini telah Cikgu lihat semasa berlaku Peperiksaan ditunda apabila Kertas Sains UPSR bocor pada tahun 2014.. Calon-calon UPSR pada tahun itu hilang semangat untuk menjawab peperiksaan yang ditunda.. Jarak masa yang berbeza ini ada kesan pada ketahanan mental murid yang berusia 12 tahun…

Apabila murid telah mula berputus asa, segala yang diusahakan oleh guru dan ibu bapa tidak berguna lagi.. Semangat yang luntur ini akan merosakkan potensi sebenar murid tersebut…

~~~

PERANAN IBU BAPA

Ibu bapa merupakan orang yang paling berpengaruh dalam kehidupan anak-anak. Segala peranan yang dimainkan oleh ibu bapa memberikan impak yang besar terhadap masa depan anak-anak. Kejayaan yang cemerlang dalam peperiksaan utama seperti UPSR amat dinanti nantikan oleh ibu bapa. Oleh itu, ibu bapa harus memainkan peranan penting dalam membantu anak-anak membuat persediaan dalam peperiksaan.

Dalam kes Perubahan Jadual UPSR ini ibu bapa amat diperlukan dalam memastikan segala yang diusahakan oleh anak-anak selama 6 tahun ini tidak menjadi sia-sia.. Ibu bapa perlu menjadi motivator yang dapat membimbing dan menenangkan kegusaran anak-anak yang bakal menghadapi tempoh Peperiksaan yang lebih lama berbanding Calon UPSR sebelum ini..

Semoga perbincangan Cikgu ini dapat membuka mata ibu bapa Calon UPSR 2019 untuk mula merancang sesuatu dalam membantu anak-anak yang bakal menduduki Peperiksaan Awam buat kali Pertama.. Diharapkan Anak-anak Calon UPSR 2019 dapat memberikan keputusan yang Membanggakan Ibu Bapa dan setimpal dengan Usaha mereka selama ini… Insya Allah

sumber: https://www.facebook.com/hometuitioncikgushahrul/

RAHSIA PELAJAR CEMERLANG, BAGAIMANA?

 

RAHSIA PELAJAR CEMERLANG??

Pelajar Cemerlang menjadi idaman setiap calon pelajar di seluruh negara. Tak kira lah bagaimana struktur pembelajaran diajar di sekolah, semuanya mahukan kejayaan cemerlang. Begitulah juga para pelajar di Malaysia, malah yang lebih teruja adalah ibubapa mereka sendiri.

Calon sendiri nampak kool sahaja dan selamba mengambil peperiksaan….tetapi itulah fenomena sekarang. Apakah yang bermain dalam fikiran mereka? Bagaimana mereka mengatur kehidupan? Bagaimana pula mereka mengatasi masalah harian? Adakah kejayaan itu hanya milik mereka yang mempunyai tahap IQ yang tinggi sahaja?

Semua persoalan ini terjawab apabila mencapai kecemerlangan keputusan peperiksaan nanti. Untuk mencapai kecemerlangan di dalam pelajaran, ada beberapa panduan yang boleh diadaptasikan dan seterusnya dipraktik secara berterusan. Para pelajar sebenarnya perlu menanam di dalam diri iaitu niat mencapai kecemerlangan dan nah! Ayuh mengejarnya. Antaranya ialah:

 

MATLAMAT ATAU SASARAN

Pelajar berjaya mempunyai matlamat dan sasaran yang jelas. Meletakkan tujuan kenapa perlu belajar dan mengejar berapa “A” yang mereka mahukan. Perlu jelas untuk mengambil jurusan apa semasa di univerisiti serta berusaha mencapai kehidupan yang berkerjaya.

 

PERCAYA

Pelajar cemerlang percaya mereka akan dapat kecemerlangan. Hanya faktor masa sahaja yang dapat membuktikan semua usahanya. Mereka tidak pernah ragu-ragu dengan kemampuan mereka bagi melakukan apa sahaja dan sanggup berkorban bagi berjaya.Percaya bahawa hanya dengan berusaha sahaja akan dapat mencapai apa sahaja visi dan misi dalam hidup.

 

TUMPUAN

Pelajar berjaya memberikan tumpuan pada setiap perkara yang mereka lakukan. Mereka juga tahu kepentingan memberi tumpuan dalam kelas dan cara hendak memberikan tumpuan itu.Fokus dan terus fokus itulah adalah intipati kejayaan cemerlang para pelajar.

 

PERANCANGAN

Mempunyai perancangan belajar yang teratur dan tahu memanfaatkan masa sebaik-baiknya. Mereka juga tahu menilai masa dan cara bagi menghargainya. Mereka mempunyai jadual yang berkesan yang membolehkan mereka memantau kemajuan tahap penguasaan pelajaran mereka. Jadual secara sistematik akan membolehkan mereka mengikut sahaja masa untuk subjek tertentu. Ini sudah tentu akan melancarkan masa mereka dengan cara bijak lagi berkesan.

 

STRATEGI BELAJAR

Rahsia kejayaan mereka juga diukur dengan mempunyai strategi belajar yang berkesan serta teknik belajar yang mantap.Mereka mengamalkan pelbagai teknik belajar seperti teknik mengingat dan teknik mengambil nota serta belajar secara berkumpulan. Tidak hairan lah bila secara berkumpulan segala idea dapat dikongsi bersama. Ini secara langsung meransang pemikiran mereka lebih menjadi lebih proaktif berbanding belajar berseorangan.

 

MENJAGA MASA

Tidak membazir masa begitu sahaja. Mereka mempunyai jadual harian dan jadual belajar. Jadual Harian ialah jadual yang digunakan bagi merancang aktiviti seperti sekolah, tuisyen, ulang kaji, riadah, rehat, tidur, berkawan dan sebagainya. Jadual belajar pula ialah jadual yang digunakan bagi merancang pembelajaran anda.

 

PERGAULAN

Pergaulan bersama dengan semua orang tidak mengira lapisan masyarakat. Para pelajar perlu tahu memilih kawan semasa pergaulan . Ini kerana kawan yang baik akan dapat membantu kita terutamanya di dalam pembelajaran khasnya. Perkongsian maklumat dan idea akan senang diadaptasikan.

 

PEMANTAUAN

Kemestian para pelajar sentiasa memantau prestasi akademik mereka dan membuat postmortem bagi memperbaiki setiap kelemahan yang ada. Mereka juga tahu apa yang perlu dilakukan setiap kali ada perkara yang kurang jelas ataupun tidak difahami. Mereka menyelesaikan setiap masalah, persoalan dan perkara yang tidak difahami itu dengan serta merta.

 

HUBUNGAN BAIK DENGAN GURU

Membuat perhubungan yang baik dengan para guru adalah rahsia paling besar kejayaan. Ini berkait rapat dengan ilmu yang dicurahkan menjadi berkat kepada para pelajar. Tidak segan untuk bertemu guru bertanyakan segala persoalan atau permasalahan di dalam soal menjawab dan sebagainya. Namun begitu, mereka tidak bergantung sepenuhnya kepada guru. Mereka tahu apa yang patut dilakukan bagi meningkatkan sendiri penguasaan mereka dalam sesuatu subjek. Inilah resipi yang berkesan kerana impaknya sangat besar.

 

KONSISTEN ATAU ISTIQAMAH

Sikap berterusan dan istiqamah di dalam belajar adalah satu kemestian. Perasaan rajin dan malasnya naik turun umpama roda.Sebaliknya, pelajar berjaya adalah mereka yang konsisten atau istiqamah dalam belajar.Buat sedikit tetapi berterusan.Mereka meletakkan sasaran tertentu. Misalnya mahu menghabiskan 10 muka surat setiap hari ataupun menjawab 50 soalan setiap hari.

 

SANGGUP BERKORBAN

Remaja mana tidak sukakan hiburan dan keseronokan.Tetapi pelajar cemerlang mengekang perasaan mereka daripada berhibur dan berseronok secara melampau sehingga menjejaskan pelajaran. Mereka sanggup berkorban masa, tenaga, wang ringgit dan perasaan. Mereka belajar lebih lama berbanding pelajar lain, lebih gigih, bersungguh-sungguh, sanggup membelanjakan wang yang banyak bagi tuisyen dan membeli buku-buku tambahan serta tidak terlibat dengan cinta monyet yang melalaikan.

 

AGAMA NOMBOR SATU

Bagi pelajar beragama mereka faham hakikat hidup ini sebagai suatu ibadah.Mereka juga sedar kepentingannya meminta guru menghalalkan setiap ilmu serta memohon restu guru dan ibu bapa supaya pelajaran yang diperoleh itu mendapat keberkatan.Mereka juga menitikberatkan ibadah harian dan sentiasa berdoa supaya hidup mereka berada dalam rahmat Tuhan. Dengan menjadi insan yang beragama sahajalah segala keinginan dan kemahuan senang dikecapi. Dengan agama jugalah nanti akan menentukan kejayaan cemerlang di dalam pelajaran. Semuanya adalah dari kurniaanNya.

 

 

Bersama Peneraju Home Tuition Mentoring  Di Malaysia

Ketahui bagaimana Rahsia pelajar biasa menjadi

Tonton video ini

Ia tidak lagi mustahil dengan Sistem Pembelajaran Home Tuition yang berkesan bermula di rumah anda!

 

ANAK KURANG TUMPUAN DALAM KELAS??

ANDA DAN KELUARGA MAHU MENGAJI AL-QURAN BERSAMA??

INGIN PEMBELAJARAN BERFOKUS DI RUMAH ANDA??

Kami membantu anak tuan/puan belajar dengan FOKUS & SERONOK di rumah & mengalami peningkatan dalam akademik mereka.
Kami juga membantu tuan/puan dan keluarga mempelajari Al-Quran dengan suasana lebih seronok.

 

Ramai di kalangan pelajar mempunyai cabaran untuk belajar dalam suasana yang ramai.

Bukan kerana mereka tidak pandai, cuma tiada orang yang dapat bantu dan bimbing mereka untuk belajar dengan teknik & cara yang betul.

Atau mungkin mereka malu untuk bertanya guru semasa dalam kelas terutamanya apabila pelajar ramai.

Dengan pembelajaran secara berfokus ini, tutor kami dapat membantu mengenali potensi anak tuan/puan dan membantu mereka untuk cemerlang dalam akademik di samping mempunyai sahsiah yang terpuji.

Sebahagian dari pelajar kami yang cemerlang dalam UPSR, PT3, SPM, IGCSE

 
 

ANAK DAPAT A PERCUBAAN UPSR LEPAS TUISYEN DI RUMAH!

“Banyak perubahan anak saya selepas tuisyen dengan tutor dari CMN Academy. Dulu anak agak lemah terutamanya subjek Sains & Matematik… Tapi lepas tuisyen di rumah, markah yang dulunya selalu dapat B & C, dah naik ke A” 

 


Pembelajaran Home Tuition secara fokus di rumah anda

 

Pembelajaran Home Tuition untuk kumpulan kecil

Pembelajaran Home Tuition untuk kumpulan kecil

 


Pembelajaran Quranic Home Based bersama keluarga

 

 

6A PERCUBAAN UPSR!! WOW & TAHNIAH ADIK AISHAH!

Anak kepada Puan Feldatun ini bertukar sekolah semasa tahun 6 dan adik ini amat aktif dengan aktiviti sekolah… tapi boleh dapat 6A dalam Percubaan UPSR baru-baru ini dari peperiksaan pertengahan tahun dapat 3A.

 

Pembelajaran Al-Quran tanpa mengenal usia

 


Pembelajaran Quranic Home Based dan Fardhu Ain untuk anak-anak

 

Pembelajaran Al-Quran bersama organisasi kerjaaan dan syarikat

 

 

 

 

Siapakah kami?

CMN Academy berdiri teguh bagi membantu ibu bapa & anak-anak untuk meneroka pembelajaran yang bermutu dan mengalami peningkatan dalam pembelajaran Akademik & Al-Quran, menerusi bimbingan secara personal; Home Tuition, Online Tuition & Quranic Home Based dengan pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang ini.


Kami telah membantu lebih 1120 ibu bapa dan pelajar di seluruh Malaysia dalam pembelajaran secara berfokus dan menyeronokkan menerusi pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang ini serta lebih 1000 database Tutor di bawah kami.
.
Kami juga sering melakukan pelbagai R&D untuk menghasilkan modul & teknik pembelajaran yang seiring dengan pembelajaran abad ke-21.

CMN Education Group telah dianugerahkan Silver Award for Computational Thinking Games Design 2018 di The 1st National STEM Seminar 2018 di Universiti Malaya.

Modul STEM Funtastic Sains & Matematik diberi pujian sehingga kami diberikan kepercayaan untuk menjadi salah satu STEM Partners dalam National STEM Movement untuk membantu mengembangkan bidang STEM di kalangan pelajar di Malaysia.

Selain itu, Modul Funtastic menerima 2 Silver Award di ‘Teachers Innovation Carnival’ (T-NOVATE 2018) di UIA dan EDUINNOVATION 2018 di UKM selain menerima pujian semasa pembentangan bersama PPD & JPN semasa pembentangan di Seminar Antarabangsa Pendidikan (ProSET) di Unisel.

Modul Bahasa Arab bersama CMN Al-Qudwah telah mendapat Gold Medal dalam Pertandingan Inovasi Bahasa Arab sempena World Arabic Language Day di UKM.

 

Kami juga telah dijemput untuk berkongsi Teknik Pengajaran & Pembelajaran bersama Guru-guru Sains & Matematik di bawah Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Rompin dalam Bengkel ‘Beyond Expectation Teachers’.

Bersama Puan Zarina, Pegawai SISC+ PPD Rompin di mana kami dijemput untuk berkongsi dalam Bengkel Pembelajaran Abad Ke-21 “Beyond Expectation Teachers” bersama Guru-guru Sains & Matematik.

 

Untuk meningkatkan kualiti Tutor, kami sentiasa menganjurkan Bengkel “Home Tutor Beyond Expectation” untuk upgrade kemahiran dan silibus terkini serta mengiktiraf Home Tutor yang berkelayakan.

 

CMN juga telah mengasaskan Tutor Profesional Malaysia yang menghubungkan Tutor-tutor dari seluruh Malaysia melalui Simposium Tutor Profesional Malaysia

 

TESTIMONI KEJAYAAN PELAJAR

 


 

 

(Baca lebih lanjut tentang: Feedback dan testimoni klien Home Tuition & Quranic Mengaji CMN Academy)

 

PEMBELAJARAN LEBIH MENARIK, EFEKTIF, SELESA, SERONOK & BERIMPAK KINI DIBAWA KE RUMAH ANDA MELALUI PRIVATE TUTOR & ONLINE TUTOR KAMI!!

PENDAFTARAN HOME TUITION MENTORING CMN ACADEMY KINI DIBUKA!

>>>Mohon Whatsapp ‘Nama penuh_Free Notebook_CMNA_Home Tuition Mentoring/Quranic Home Based’ ke 011-15775761 <<<

======
SIAPA KAMI?
======

👔 CMN Academy merupakan anak syarikat di bawah CMN Global Consultant Sdn. Bhd.

👔 Kami berpengalaman lebih 10 tahun dalam bidang pendidikan & telah bantu ramai ibu bapa & pelajar.

👔 Kami menawarkan 2 pakej iaitu “AMAZING HOME TUITION” & “WONDERFUL HOME QURAN”

👔Cawangan-cawangan kami di seluruh negara:

 

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Bangi

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Seremban

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kuala Lumpur

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Gombak

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kajang

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Melaka

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Johor Bahru

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kuantan

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Ipoh

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kuala Terengganu

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kota Bharu

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kota Kinabalu

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kuching

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Sungai Petani

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Georgetown

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Butterworth

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kangar

Mengapa anda perlu pilih Home Tuition Mentoring by CMN Academy?

Mari kami ceritakan…

Apa ISTIMEWANYA Home tuition Mentoring  by CMN Academy?

🔍 Cara pengajaran lebih EFEKTIF

Belajar di rumah sendiri, sama ada seorang atau kumpulan kecil (maksimum 5 pelajar* dalam 1 masa)… lebih fokus & selesa.

🔍 Penerapan modul berteraskan KBAT

KBAT : Kemahiran Berfikir Aras Tinggi
Lebih banyak aktiviti berbanding cuma tengok buku saja.
Pelajar tak bosan, lebih senang faham & ingat teori dengan sendirinya. Pelajar lebih banyak berfikir dari hanya menghafal.


🔍 Subjek PILIHAN Tuisyen mengikut keperluan

Kami sediakan konsultasi percuma untuk anda pilih subjek yang betul.
Anda boleh pilih subjek asas seperti Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik & Sains…
serta subjek tambahan seperti Matematik Tambahan, Akaun, Fizik, Biologi, Kimia Bahasa Arab…

🔍 Dijamin ada PENINGKATAN dalam pembelajaran**

InsyaAllah, selepas minimum sebulan kelas, ada peningkatan dalam mood study anak anda.
Bila mood dah naik, performance akan turut naik dengan sendirinya!


🔍 Dahulukan apa yang PENTING

Kami tidak nafikan pelajaran mengikut silibus atau “habiskan” silibus itu penting…
Kami tekankan pembelajaran ikut keperluan… maksudnya dahulukan bahagian yang pelajar belum mahir & perlu bimbingan, bukan ikut flow untuk kejar silibus.
Bagi kami, jika asas pelajar itu kuat, soalan pusing macam mana pun, insyaAllah pelajar dapat jawab dengan yakin.

 

+ Aplikasi CARA PEMBELAJARAN MENARIK & SESUAI untuk setiap pelajar.

Private  & Home Tutor kami menerima LATIHAN BERKALA berkaitan PENDEKATAN pembelajaran yang MENARIK & asas Neuro-Linguistic Programming (NLP).
Kami percaya setiap pelajar mempunyai keistimewaan & tahap tersendiri, serta cara pembelajaran yang berbeza.

🔍 Online Tuition

Anak anda boleh belajar menggunakan laptop, PC dan tablet dari mana-mana sahaja dengan wifi internet. Kami mempunyai software untuk membantu pembelajaran tuisyen melalui online. Online Tutor kami dapat membantu anak anda belajar dengan teknik pembelajaran terkini melalui online.

 

🔍 Penganjur Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM)

Kami juga merupakan Penganjur kepada Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM) yang diadakan setiap tahun untuk mengumpulkan tutor-tutor dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia bagi memberikan perkhidmatan dan kualiti pembelajaran yang terbaik kepada klien dan pelajar.


🔍 Anda boleh TAHU setakat mana PENCAPAIAN/pembelajaran semasa anak anda.
Best bukan? Kami sediakan LAPORAN BULANAN di mana prestasi pelajar & tutor dapat dilihat, untuk anda & kami monitor bersama.

🔍 Dibuka untuk semua pelajar SEKOLAH RENDAH & MENENGAH.

🔍 MASA lebih FLEKSIBEL mengikut permintaan anda.

🔍 JIMAT masa, tenaga & minyak kereta anda.

🔍 SELAMAT & SELESA kerana pembelajaran dibawa ke rumah anda.

Jika anda sebagai ibu bapa tidak berpuas hati dengan Tutor pada kelas PERTAMA, kami akan menggantikan dengan Tutor lain atau anda TIDAK PERLU membayar apa-apa!

 

30 Pendaftaran Awal untuk 2019 akan mendapat Notebook KHAS “YAKIN SEBELUM BERJAYA” yang disukai ramai ini :)

 

TEMPAT TERHAD!

BERMINAT?

Ya, saya ingin mengetahui maklumat lanjut sekarang!

 

Mohon Whatsapp ‘Nama penuh_Free Notebook_CMNA_Home Tuition Mentoring/Quranic Home Based’ ke 011-15775761

 

P/S: Yuran kami adalah berpatutan dengan servis yang diberikan sepanjang tempoh pembelajaran