Mohd Noor Mohd Tahir

Photo

Coach Mohd Noor-STEM Tutor

Malaysia

Professional Tutor

Mohd Noor Mohd Tahir pernah mempunyai pengalaman sebagai guru sekolah rendah dan menengah sebelum menjadi Pensyarah di sebuah IPT. Beliau berpengalaman menjadi Tutor sejak 2017.

Dianugerahkan sebagai ‘Pensyarah Berkaliber’ di sebuah IPT dan Anugerah Pengajaran ‘Best Subjects’ (4 semester berturut-turut). Semasa berada di sana juga beliau berpengalaman mengendalikan program motivasi, teknik belajar, ceramah kerjaya di sekolah-sekolah.

Beliau bersama team CMN Education Group telah membantu, melatih  dan menjalankan ‘coaching’ lebih 2000 orang tutor dan Usahawan Pendidikan di Malaysia secara live dan online dan membantu lebih 70 cawangan tuisyen dan learning centre untuk berkembang.

Pencetus kepada Modul Funtastic dalam subjek Sains & Matematik serta STEM (Science Technology Engineering & Maths) serta telah mendapat Silver Award dalam ‘Computational Thinking Games Design’ semasa The 1st National STEM Seminar di Universiti Malaya.

Selain itu, Team CMN Funtastic juga telah merangkul Silver Award dalam Teachers’ Innovation Carnival (T-NOVATE) di UIA dan EDUINNOVATION UKM 2018.

Beliau telah dijemput untuk mengadakan Bengkel Sains & Matematik bersama guru-guru di bawah PPD Rompin & PPD Kuala Selangor serta pelajar sekolah dan mendpaat maklum balas yang positif dari peserta.

 

Di samping itu, beliau telah dijemput untuk menyumbang idea dan pendapat dalam Jawatan kuasa Kajian Dasar Pendidikan (Bahagian STEM Sekolah) di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia  (KPM) untuk melaksanakan Pembelajaran STEM di sekolah-sekolah Malaysia.

Berpegang dengan motto “Yakin Sebelum Berjaya”, beliau percaya semua insan dilahirkan mempunyai potensi untuk berjaya, hanya perlukan mindset dan teknik yang betul sahaja untuk berjaya.

 

Subjects

  • Mathematics
  • Science
  • STEM

Education

2014-2017

Bachelor in Biomedicine (Hons) at Management & Science University

5 times Dean List’s Award

Experience

2017

Teacher at SK Saujana Impian 2, Kajang

2018

Teacher at SMK ACS Seremban

2009-2010

Lecturer at MSU College

Anugerah Pensyarah Berkaliber

2011-2014

Tutor at Akademi Infitah

2014-Now

Trainer & Coach at CMN Academy

  • Home Tuition, Online Tuition, School Tuition
  • Updated 3 years ago

There are no reviews yet. Be the first one to write one.