RABI’ATUL ‘ADAWIYAH BINTI RAMLI

Mendapat pendidikan menengah di Sekolah Menengah Kebangsaan Munshi Abdullah dalam aliran Sains Agama. Seterusnya telah melanjutkan pelajaran ijazah sarjana muda di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia dalam bidang Pendidikan Teknikal dan Vokasional. Semasa menjalani pelajaran di Universiti Tun Hussein Onn dalam bidang Pendidikan, saya telah mempelajari teknik-teknik mengajar, strategik mengajar dan cara-cara penyampaian ilmu yang berkesan terhadap pelajar. Segala ilmu yang diperolehi, telah diaplikasikan semasa saya menjalani latihan mengajar.

Mempunyai pengalaman mengajar pelajar diploma dalam subjek Database Management System di Kolej Vokasional Datuk Seri Abu Zahar Isnin, Jasin selama 3 bulan sebagai Guru Pelatih. Penggunaan teknik, strategik dan cara-cara penyampaian ilmu yang berkesan terhadap pelajar telah diterapkan serta digunakan. Selain daripada itu, pernah mengajar subjek matematik sekolah rendah sebagai home tuition untuk pelajar yang menghadapai peperiksaan UPSR.

Akhir sekali, saya telah bekerja sebagai Guru Tadika Islamic yang mengajar kanak-kanak berumur 4,5 dan 6 tahun subjek matematik dan seni. Selain itu, saya telah mengikuti kursus Senslit yang mengajar para guru bagaimana cara-cara untuk mengajar kanak-kanak yang berkesan.

Berjaya membangunkan Aplikasi Realiti Maya dengan mendapat gred tertinggi. Berkebolehan dalam bidang multimedia seperti aplikasi pembangunan pembelajaran, Animasi 2D dan reka bentuk grafik. Berpengalaman dalam pelbagai pekerjaan seperti IT dan juga di samping bidang IT. Mempunyai kemahiran komunikasi yang baik, pengurusan, kerja berpasukan dan juga cepat belajar.

Segala ilmu yang saya perolehi, ingin saya aplikasi dan sampaikan kepada generasi baru iaitu pelajar-pelajar pada masa kini supaya ilmu tersebut berkembang dan berpanjangan.

Subjects

  • Asas Sains Komputer
  • Coding
  • Fardhu Ain
  • Graphic Design
  • Html
  • Mathematics
  • Sejarah

Education

2006 - 2010

Sijil Pelajaran Malaysia at Sekolah Menengah Kebangsaan Munshi Abdullah, Melaka

Mengambil aliran Sains Agama yang meliputi subjek tambahan seperti Biologi, Fizik, Kimia, Matematik Tambahan, Al-Quran Sunnah, Syariah Islamiah dan Bahasa Arab Tinggi.

2011 - 2014

Diploma of Information Technology with Networking System at Politeknik Sultan Idris Shah, Selangor

Mendapat CGPA 3.43/4.0 dan telah graduted pada tahun 2015

2016 - 2019

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Teknikal dan Vokasional (Multimedia Kreatif) at Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, Johor (UTHM)

Mendapat CGPA 3.76/4.0 dan gradute pada tahun 2020

Experience

1 Julai 2019 - 4 Oktobrt 2019

Guru Pelatih at Kolej Vokasional Datuk Seri Abu Zahar Isnin, Jasin

Mempunyai pengalaman mengajar pelajar diploma dalam subjek Database Management System di Kolej Vokasional Datuk Seri Abu Zahar Isnin, Jasin selama 3 bulan. Penggunaan teknik, strategik dan cara-cara penyampaian ilmu yang berkesan terhadap pelajar telah diterapkan serta digunakan.

2019 - Sekarang

Guru Tadika at Tadika Az Zahra Kids (Islamic)

Mengajar kanak-kanak berumur 4,5 dan 6 tahun subjek matematik dan seni. Selain itu, saya telah mengikuti kursus Senslit yang mengajar para guru bagaimana cara-cara untuk mengajar kanak-kanak yang berkesan.

2018

Guru Tuisyen at Home Tuition

Mengajar pelajar darjah 6 dalam subjek matemaik untuk menghadapi peperiksaan UPSR

  • Home Tuition, School Tuition
  • Updated 2 years ago

There are no reviews yet. Be the first one to write one.