Ustaz Fadzlan Sulaiman #TutorLegend

Photo

Ustaz Fadzlan - Quranic Tutor

Kota Bharu, Pasir Puteh

Professional Tutor

Memiliki latar belakang yang berbeza bermula dari latar belakang Matematik dan Statistik (Actuarial Science) semasa belajar degree, Ustaz Fadzlan pernah bekerja sebagai penganalisis sistem di sebuah bank terkemuka.

Beliau juga mempunyai kepakaran di dalam kewangan Islam dan Fiqh Muamalat, dan mempunyai Ijazah sarjana di dalam Kewangan Islam dari Hamad Bin Khalifa University, Qatar.

Selain itu, beliau juga pernah  belajar Bahasa Arab di beberapa buah negara termasuk belajar Shariah dan Bahasa Arab di sebuah institusi di Eropah.

Dan juga, beliau mempunyai  ijazah Tajwid Bersanad  yang diambil dari salah seorang sheikh yang dikenali di Eropah.

Ustaz Fadzlan memfokuskan kelas quran saya bagi remaja menggunakan pendekatan Quran + motivasi + fardu ain, dan kelas quran dewasa menggunakan pendekatan Quran + Tafseer Psikologi atau Tadabbur + Perkongsian Masaalah Fiqh Semasa.

Pengelaman bekerja di beberapa institusi perbankan selama hampir 3 tahun sebagai Penganalisis System (modeling) dan pernah menjadi Research Asistance (RA) semasa di Doha, Qatar serta bekerja part time sebagai Math Peer Tutor untuk pelajar junior membantu beliau untuk menjadi pengajar serta tutor sekarang ini.

Testimoni:

1) Pelajar suka teknik dalam kelas quran kerana pembelajaran yang tidak perlu menghafal hukum untuk membaca dengan betul disamping mudah difahami.

2) Pelajar suka apabila berkongsi maklumat lain selain al-Quran seperti fiqh perbandingan, pengalaman travel, motivasi.

 

 

 

Subjects

  • Fardhu Ain
  • Mengaji
  • Online Teaching
  • Quranic

Education

Ijazah Sarjana Kewangan Islam at Hamad Bin Khalifa University, Qatar

Ijazah Sarjana Muda Sains Aktuari & Pengurusan Risiko at USIM

  • Mengaji Online, Quranic Home Based
  • Updated 3 years ago

There are no reviews yet. Be the first one to write one.