Matematik Mudah Faham Bersama Cikgu Viral Malaysia
  1. Video-video Viral Cikgu Mohd Fadli Salleh

Cara tambah pantas.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1703455203009401&id=100000348124684

Bundar 1.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1705323382822583&id=100000348124684

Bundar 2.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1706227742732147&id=100000348124684

Tolak kena pinjam.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1740426439312277&id=100000348124684

Tolak ruang kosong di tengah dan di atas.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1739336162754638&id=100000348124684

Basic penambahan.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1738022959552625&id=100000348124684

Abakus atau sempoa. (klik je hashtag tu)

#AbakusPart1
#AbakusPart2
#AbakusPart3
#AbakusPart4
#AbakusPart5

Teknik belajar yang betul. Fokus.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1724179370936984&id=100000348124684

Cara Tolak Pantas.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1746415322046722&id=100000348124684

Darab kotak ajaib.

Tambah ruang kosong ditengah dan di atas.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1813320995356154&id=100000348124684

https://www.facebook.com/shares/view?id=1813321632022757&overlay=1¬if_id=1526920217416919¬if_t=story_reshare&ref=notif

Tambah dan tolak pecahan

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1840174126004174&id=100000348124684

Darab teknik lain (kotak lazim)

Posted by Mohd Fadli Salleh on Friday, May 18, 2018

Tolak nombor kosong ditempat puluh (kena pinjam)

Bagi yang dah bosan tengok video politik. Nah ajak anak-anak kau orang tengok video Cikgu Korea mengajar Matematik topik tolak kena pinjam-pinjam ni. Masih ramai murid tak kusai bab ini. Sedih aku. Harap dengan video ini dapat membantu memberi faham pada anak-anak kita. Nak belajar melalui video aku dengan lebih detail? Join saja kelas BOM, Belajar Online Mathemateeths bersama Cikgu Korea. Rm20 sahaja satu sesi. Kelas tersedia hanya untuk Tahun 1-3. Tiada kelas untuk tahun 4-6. Sekarang dah masuk sesi tiga. InsyaAllah sedikit masa lagi aku rakam untuk sesi empat pula. Teruskan bersama aku bagi mereka yang benar-benar ingin belajar dan menghargai ilmu. Bagaimana nak daftar? Setiap tahun ada 3 orang admin yang bersedia bantu kau daftar kelas tau. 12 ahli Puaka Bersekutu sedia membantu. Klik saja link yang berkenaan ya. Kelas Maths Tahun 1www.wasap.my/+601124124425/Mathemateeths+Tahun+1+S3Atauwww.wasap.my/+60166718470/Mathemateeths+Tahun+1+S3Atauwww.wasap.my/+60193861301/Mathemateeths+Tahun+1+S3**************************Kelas Maths Tahun 2www.wasap.my/+601121287842/Mathemateeths+Tahun+2+S3Atauwww.wasap.my/+60177499411/Mathemateeths+Tahun+2+S3Atauwww.wasap.my/+60163354580/Mathemateeths+Tahun+2+S3**************************Kelas Maths Tahun 3www.wasap.my/+60107720070/Mathemateeths+Tahun+3+S3Atauwww.wasap.my/+60174871417/Mathemateeths+Tahun+3+S3**************************CARA DAFTAR :-1) Buat pembayaran kat account di bawah :-Maybank : 5016-2818-2135Sazali SamsudinatauCIMB : 8601560510MMR Seven Eight2) Sertakan bukti pembayaran pada nombor yang tertera di atas (mengikut tahun) 3) Beri details seperti di bawah :1. Nama penuh2. No.telefon3. Nama kat fb 4) Link closed group akan diberi setelah bukti pembayaran diterima. Sila request untuk join closed group tersebut. Pihak kami akan saring, siapa yang dah bayar akan diapprove ke dalam group. Selamat menimba ilmu. Puaka Bersekutu#CikguKorea #Matemateeths.

Posted by Mohd Fadli Salleh on Sunday, May 13, 2018

Kertas 2 Tahun 6 – Peratus

Soalan Kertas 2 payah? Anak darjah 6 masih tak pandai selesaikan peratus? Tak lah. Mudah je tuan tuan. Meh sini tengok video Cikgu Korea kau yang hensem ni mengajar. Tengok dengan anak-anak bagi mereka faham juga. Dah faham, sebarkan pula pada orang lain biar semua rakyat Malaysia bijak kira-kira. Nak video lengkap aku ajar setiap topik macam silibus buku teks anak? Boleh. Tapi cuma untuk tahun 1-3 sahaja. Tahun 4-6 InsyaAllah tahun depan aku buat. Macamana nak tengok semua video? Joinlah kelas Belajar Online Mathemateeths (BOM) bersama Cikgu Korea. Satu sesi rm20 sahaja tuan. Kelas Tuisyen Mathemateeths Cikgu Korea SESI KETIGA sudah bermula. Yeayyy!!! INI SESI KETIGA! Siapa berminat nak join group fb untuk dengar dan belajar topik demi topik, sila klik link wasap berikut :-Kelas Maths Tahun 1www.wasap.my/+601124124425/Mathemateeths+Tahun+1+S3Atauwww.wasap.my/+60166718470/Mathemateeths+Tahun+1+S3Atauwww.wasap.my/+60193861301/Mathemateeths+Tahun+1+S3**************************Kelas Maths Tahun 2www.wasap.my/+601121287842/Mathemateeths+Tahun+2+S3Atauwww.wasap.my/+60177499411/Mathemateeths+Tahun+2+S3Atauwww.wasap.my/+60163354580/Mathemateeths+Tahun+2+S3**************************Kelas Maths Tahun 3www.wasap.my/+60107720070/Mathemateeths+Tahun+3+S3Atauwww.wasap.my/+60174871417/Mathemateeths+Tahun+3+S3**************************CARA DAFTAR :-1) Buat pembayaran kat account di bawah :-Maybank : 5016-2818-2135Sazali SamsudinatauCIMB : 8601560510MMR Seven Eight2) Sertakan bukti pembayaran pada nombor yang tertera di atas (mengikut tahun) 3) Beri details seperti di bawah :1. Nama penuh2. No.telefon3. Nama kat fb 4) Link closed group akan diberi setelah bukti pembayaran diterima. Sila request untuk join closed group tersebut. Pihak kami akan saring, siapa yang dah bayar akan diapprove ke dalam group. Selamat menimba ilmu. Puaka Bersekutu #CikguKorea #Matemateeths.

Posted by Mohd Fadli Salleh on Monday, April 23, 2018

Masa dan Waktu (kaitan dengan pecahan) T6

Disebabkan hari ini aku masuk kelas Tahun Enam dan ajar mereka topik Masa dan Waktu berdasarkan soalan dari Berita Harian sisipan DIDIK, aku kongsi terus video dengan kau orang. Mana mak ayah yang selalu tanya video untuk tahun 4-6? Nah, hari ni aku kongsi satu. Aku dapati sangat ramai murid aku masih keliru dengan topik ini. 😓Namun selepas tunjuk ajar selama sejam, nampaknya kesemua mereka faham dengan baik. Yeayyy. Kau pun belajar elok-elok juga tau, bagi faham dengan baik. Ini video dan penerangan sangat sesuai untuk murid tahun 4-6. Jemput tengok dan kongsilah jika kau orang rasa memberi manfaat pada kawan-kawan lain juga. Nak video aku mengajar detail setiap sub topik? Join saja kelas Belajar Online Mathemateeths yang aku anjurkan ini. Rm20 sahaja satu sesi. Tapi kelas hanya untuk murid tahun 1-3 sahaja. 4-6 InsyaAllah tahun depan pula aku buat kelas. Macamana nak join, klik saja link wasap yang berkenaan dan hubungi admin yang jaga setiap group. Kelas Tuisyen Mathemateeths Cikgu Korea SESI KETIGA sudah bermula. Yeayyy!!! INI SESI KETIGA! Siapa berminat nak join group fb untuk dengar dan belajar topik demi topik, sila klik link wasap berikut :-Kelas Maths Tahun 1www.wasap.my/+601124124425/Mathemateeths+Tahun+1+S3Atauwww.wasap.my/+60166718470/Mathemateeths+Tahun+1+S3Atauwww.wasap.my/+60193861301/Mathemateeths+Tahun+1+S3**************************Kelas Maths Tahun 2www.wasap.my/+601121287842/Mathemateeths+Tahun+2+S3Atauwww.wasap.my/+60177499411/Mathemateeths+Tahun+2+S3Atauwww.wasap.my/+60163354580/Mathemateeths+Tahun+2+S3**************************Kelas Maths Tahun 3www.wasap.my/+60107720070/Mathemateeths+Tahun+3+S3Atauwww.wasap.my/+60174871417/Mathemateeths+Tahun+3+S3**************************Satu sesi RM20 sahaja. Berikut ialah sub topic yang akan diajar dalam kelas SESI KETIGA :- TAHUN SATUBab 3 : TambahSub-topik :-a) Kenali Tambahb) Tambah Cepat c) Tambah Mudahd) Tambah LagiTAHUN DUABab 3 : DarabSub-topik :-a) Tambah Berulang Dan Darabb) Bina Sifir Darabc) Darab Mudahd) Darab LagiTAHUN TIGABab 3 : DarabSub-topik :-a) Tambah Berulang Dan Darabb) Bina Sifir Darabc) Darab Mudahd) Darab LagiRakaman ini berbentuk video. Ada 4-6 video dalam satu sesi. Boleh lihat bila-bila masa sahaja. **************************CARA DAFTAR :-1) Buat pembayaran kat account di bawah :-Maybank : 5016-2818-2135Sazali SamsudinatauCIMB : 8601560510MMR Seven Eight2) Sertakan bukti pembayaran pada nombor yang tertera di atas (mengikut tahun) 3) Beri details seperti di bawah :1. Nama penuh2. No.telefon3. Nama kat fb 4) Link closed group akan diberi setelah bukti pembayaran diterima. Sila request untuk join closed group tersebut. Pihak kami akan saring, siapa yang dah bayar akan diapprove ke dalam group. Selamat menimba ilmu. Puaka Bersekutu#CikguKorea #Matemateeths.

Posted by Mohd Fadli Salleh on Monday, April 23, 2018

Bina sifir guna kotak sifir

Siapa kata murid tak hafal sifir tak boleh jawab soalan darab dan bahagi? Siapa kata? Ni ha, Cikgu Korea kau orang ajar cara BINA SIFIR 1-9. Bina beb, bukan hafal. Kau tengok dan belajar video ni elok-elok. Video ni bukan lakonan semula tau. Ini first time aku ajar mereka bina sifir. Kau lihat sendiri reaksi mereka. Dari terkapai-kapai tak tahu apa, terus teruja bila dapat bina sifir sendiri. Matematik ni kena ada teknik untuk kira dengan laju dan tepat. Kalau sebelum ini tak ada orang ajar kau, ini kali Cikgu Korea kau ni ajar sampai pandai. Dah belajar, sebarkan pada orang lain dan ajar anak-anak pula ya! Nak video lengkap cara BINA SIFIR lain guna kotak rahsia ni, kau joinlah kelas BOM. Belajar Online Mathemateeths bersama Cikgu Korea. Bagaimana cara nak join? Kat ruangan komen aku tempek cara okey. 😉 Puaka Bersekutu#Matemateeths #MFS – Maths is fun – .

Posted by Mohd Fadli Salleh on Wednesday, April 18, 2018

Tolak pantas

Matematik kena ada teknik untuk kira dengan laju dan tepat. Laju tapi salah buat apa. Ini teknik menolak dengan pantas dan tepat. Tak ramai murid kuasai cara ini. Tak ramai cikgu ajar cara ini. Namun Cikgu Korea kau orang ni bukan jenis yang sorok ilmu. Nah belajar cara ni cepat, ajar anak segera. Nak exam dah ni woih! Nak lagi video power aku mengajar dari subtopik kecil ke topik yang lebih besar sama macam anak belajar di sekolah? Joinlah Kelas Online Mathemateeths yang aku buat. Bagaimana cara nak join? Kat ruangan komen aku tempek cara okey. 😉 Puaka Bersekutu#Matemateeths #MFS – Maths is fun – .

Posted by Mohd Fadli Salleh on Tuesday, April 17, 2018

Tambah cara istimewa (penggenapan puluh)

Posted by Mohd Fadli Salleh on Tuesday, April 10, 2018

Kotak sifir. Sifir 2 dan 3

Posted by Mohd Fadli Salleh on Sunday, April 8, 2018

Bina sifir sembilan.

Posted by Mohd Fadli Salleh on Sunday, April 8, 2018

Teknik darab box method

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1891725170849069&id=100000348124684

Hubungan antara Pecahan, perpuluhan dan peratus.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1902147623140157&id=100000348124684

Pola Nombor

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1880980731923513&id=100000348124684

Penolakan Nombor Kecil Atas, Jawapan Nombor Besar

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1740426439312277&id=100000348124684

34 puluh darab dengan 9 puluh

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1755104897844431&id=100000348124684

Tolak dan tambah pantas

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1806499382704982&id=100000348124684

Teknik Bina Sifir

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1806811752673745&id=100000348124684

Tambah teknik pelengkap

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1841246072563646&id=100000348124684

Darab ada sifar belakang

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1891724787515774&id=100000348124684

Cara jawab soalan tricky

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=128851054739092&id=100028425948595

Spread the love
  • 40
    Shares
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *