“NAK… MAMA RISAU TENGOK RESULT KAMU…”

“NAK… MAMA RISAU TENGOK RESULT KAMU. MAMA CARIKAN HOME TUITION MENTORING UNTUK BANTU KAMU YE. MAMA NAK KAMU CEMERLANG.” BISIK MAMA DALAM HATI.
.
.
.
“C lagi? Bila nak improve ni?”
.
Risau hati saya bila tengok result anak, tambahan dah nak UPSR dah ni.
.
“Kenapa result macam ni lagi? Kat sekolah main ke belajar ni?” Bisik hati saya.
.
Saya ambil masa nak rawat hati saya supaya tak marah anak dan sabar.
.
.
Nasib baik saya ada tanya anak, apa masalah dia kat sekolah.
Rupanya… anak kurang dapat perhatian di sekolah, dah tu, malu pula nak tanya dalam kelas. Kawan2 ramai kan… segan la tu.
.
.
Saya ambil keputusan nak carikan tuisyen yang lebih berfokus, cikgu fokus kat anak saya je. 
Cari punya cari… terjumpa pasal Home tuition Mentoring CMN Academy kat Facebook.
.
Jadi… bermulalah jalan-jalan bercahaya buat anak saya.
.
.
Mula belajar di rumah… saya boleh nampak peningkatan dalam semangat anak belajar. Dia dah mula bertanya soalan, rajin belajar… 
.
Yang bestnya, saya tak perlu hantar pun anak keluar, tutor datang terus kat rumah mengajar. Saya pun boleh monitor pembelajaran anak saya kat rumah. 
.
.
Baru-baru ni, nampak hasil kat Gred pula.. dah mula dapat A. Apa lagi, gembira betul hati saya. Lega rasanya. Rasa berbaloi spent duit & masa untuk kecemerlangan anak.
.
Anak happy, saya happy, family happy.
.
Syukur, Alhamdulillah.
.
.
Anda pun nak anak seronok belajar, dapat perhatian penuh & cemerlang dalam pelajaran?
.

======
Bagaimana HOME TUITION MENTORING boleh membantu anak anda?
======
.
.
+ Tenaga PENGAJAR BERKUALITI yang dipilih dengan ketat & diselia
.
Tutor CMN dipilih melalui TEMUDUGA dan diberikan latihan BEYOND Expectation Tutor. 
Pemantauan prestasi secara berterusan dari masa ke masa melalui Tutor Rating System dapat meningkatkan kualiti tutor. 
.


.
+ Modul berorientasikan KBAT & Silibus TERKINI
.
KBAT: Kemahiran Pemikiran Aras Tinggi
Lebih banyak aktiviti daripada membaca buku sahaja.
Anak anda tidak akan bosan, lebih pantas & mudah mengingat & memahami teori. Ia akan membuat anak anda menjadi seorang pemikir dan bukan sekadar penghafal.
.
.
+ TEKNIK PEMBELAJARAN YANG SESUAI untuk setiap jenis pelajar
.
Kami memberi latihan tutor kami secara teratur terutamanya mengenai kaedah Pendekatan Neuro-Linguistic Programming (NLP) & Pendekatan Fun-Learning. 
.
Kami percaya bahawa setiap pelajar mempunyai kebolehan & kepakaran mereka sendiri, serta cara pembelajaran yang berbeza.
.
.
+ PEMBELAJARAN EFEKTIF
.
Belajar di rumah anda sendiri, hanya 1 to 1, atau sehingga maksimum 5 orang * setiap sesi untuk memastikan proses pembelajaran menjadi SANGAT FOKUS & SELESA.
.
.
+ PILIH SUBJEK yang diperlukan oleh anak anda
.
Kami menyediakan konsultasi PERCUMA, untuk membantu anda memilih subjek yang sesuai.
Pelbagai subjek boleh anda pilih seperti subjek asas seperti Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik & Sains …
& mata pelajaran tambahan seperti Kimia, Akaun, Matematik Tambahan, dll.
.
.
+ JAMINAN akan ada beberapa atau banyak PENINGKATAN DALAM PRESTASI ** anak anda 
.
Anda akan melihat perasaan anak anda dalam pembelajaran & pembelajaran meningkat… dan secara automatik mempengaruhi prestasinya menjadi lebih baik.
.
.
+ Pentingkan PRIORITI
.
Kami tidak menafikan bahawa pembelajaran mengikut aturan silibus atau ‘selesai’ sukatan pelajaran adalah penting…
Kami melaksanakan pembelajaran mengikut keutamaan… yang bermaksud menyelesaikan bahagian yang anak anda tidak faham & perlukan bantuan dulu, bukan hanya mengikuti aliran sukatan pelajaran & mengejar masa untuk menyelesaikannya.
Bagi kami, jika pelajar mempunyai asas yang kuat, dia boleh menyelesaikan apa sahaja soalan berkaitan dengan mudah.
.
.
+ Update tentang perkembangan prestasi semasa anak anda 
.
Ini hebat, kan? Kami menyediakan laporan bulanan, di mana kami & anda boleh melihat & memantau bersama, prestasi anak anda & tutor kami.
.
.
+ Terbuka untuk semua pelajar sekolah RENDAH & MENENGAH
.
.
+ Masa FLEKSIBEL seperti yang dicadangkan
.
.
+ JIMAT masa, tenaga & petrol anda
.
.
Banyak lagi testimoni ibu bapa yang gembira dengan perkhidmatan kami di http://bit.ly/testimoni-CMN
.
.
=====
Sempena sesi persekolahan yang baru bermula …
.
Kami berikan anda…
.
.
Untuk 50 pelanggan pertama yang MENDAFTAR SEKARANG,
.
kami ingin berikan anda “Workbook PLANNER Limited Edition” secara PERCUMA !!
.
.
.
NAK KAMI BANTU MENGURANGKAN KERISAUAN ANDA TENTANG PENCAPAIAN ANAK?
.
.
>>KOMEN “HTM” SEKARANG!<<
>>KOMEN “HTM” SEKARANG!<<
>>KOMEN “HTM” SEKARANG!<<
.
.
Komen segera sebelum kuota penuh!
.
PS: Tutor terlatih kami adalah terhad. 
.
**Kami juga ada sediakan kelas mengaji di rumah. 
Mohon komen ‘Mengaji’ di bawah.
.
.
Kami akan respon kepada anda secepat mungkin.
.
.
#HomeTuitionMentoring
#CMNAcademy
#anakcemerlang
#seronokbelajar
#funlearning

8 Nota Emas Matematik Yang Perlu Dikuasai Untuk Tahun 4, 5, 6

SANGAT RUGI jika anak-anak tidak tahu dan tidak hafal lapan basic asas ini terutama jika mereka berada di tahun 4,5 dan 6.

Pagi ini aku akan kongsi dengan kalian 8 nota yang SANGAT PENTING dan patut anak-anak hafal dan ingat.

Masa cuti sekolah masih berbaki lagi. Tolong, tolong dan tolong minta anak-anak hafal dan ingat semua formula ini ya!

Ramai calon walau dah di tahun enam masih tidak hafal dan ingat formula penting ini menyebabkan ramai yang gagal Matematik atau tidak dapat keputusan yang baik.

PERTAMA.

Penukaran unit asas seperti 1kg = 1000g,
1liter = 1000 ml, 1km = 1000m, 1m = 100cm, 1cm = 10mm, 1 alaf = 1000 tahun,
1 abad = 100 tahun, 1 dekad = 10 tahun,
1 tahun = 12 bulan, 1 minggu = 7 hari,
1 hari = 24 jam, 1 jam = 60 minit dan
1 minit = 60 saat.

Ini basic asas yang murid sepatutnya hafal dan ingat sejak mereka di tahun empat lagi.

 

KEDUA

Hubungan antara Pecahan, Perpuluhan, Peratus, nombor bulat dan unit-unit asas.

SANGAT banyak soalan peperiksaan yang keluar berkaitan dengan unit asas ini. Ini antara perkara yang paling aku tekanan setiap kali mengajar Matematik.

Rujuk gambar pertama itu. Itulah jadual perkaitan yang sangat PERLU DIHAFAL. Contoh soalan yang biasa keluar dalam peperiksaan adalah seperti berikut :

“Ibu menggunakan 1/8kg tepung untuk membuat sebiji kek. Berapa jisim tepung dalam gram yang digunakan untuk membuat 12 biji kek?”

Jika murid tidak menghafal 1/8kg itu bersama an 125 gram, langkah pengiraan yang memakan masa terpaksa murid lakukan sedangkan jika yang dah hafal jadual ini, mereka hanya perlu darabkan 125g x 12. Terus dapat jawapan. Kecuaian juga banyak dapat di elakkan.

KETIGA

Asas Bentuk 2D dan Bentuk 3D. Topik ini memerlukan murid ingat bilangan sisi lurus, sisi melengkung, bucu, paksi simetri, sudut cakah, tepi, permukaan melengkung dan permukaan rata.

KEEMPAT

Formula asas untuk perimeter, formula luas segi empat dan segi tiga serta formula mencari isipadu.

Masih ramai murid gagal menghafal formula ringkas ini. Ini menyebabkan mereka gagal mendapat markah sedangkan topik ini antara topik hot dalam peperiksaan dan mudah mendapatkan markah.

 

KELIMA

Nisbah dan kadaran. Jika keluar soalan Nisbah dalam peperiksaan, ia umpama markah percuma buat murid-murid. Pastikan anak-anak faham dan ingat topik bonus ini ya!

KEENAM

Pengurusan Data pula memerlukan murid faham dan ingat formula untuk tentukan Julat, Min, Median dan Mod.

Masih ramai murid keliru formula mencari Julat, min, median dan mod. Topik ini juga biasa keluar dalam peperiksaan.

KETUJUH

Kebolehjadian. Topik ini juga seolah ingin memberi markah percuma kepada murid kerana sangat senang. Namun… Tetap juga ada murid yang salah akibat tidak memahami formula asas ini. Ruginya! :'(

Dalam topik ini, murid hanya perlu ingat dan faham 5 perkara sahaja iaitu :

1) Mustahil
2) Besar Kemungkinan
3) Kecil Kemungkinan
4) Sama Kemungkinan
5) Pasti

KELAPAN

Koordinat. Satu lagi topik mudah yang ramai murid dapat cari markah bagi yang kuasai. Dalam topik ini, paling penting murid faham bacaan koordinat bermula dengan paksi X baru baca paksi Y.

Juga penting dalam menulis jawapan dengan betul. Tanda koma dan kurungan WAJIB tulis. Jika tidak, markah terbang melayan begitu sahaja. Ini contoh yang salah dan betul :

3,5 = ❌
(3 5) = ❌
(3,5) = ✔️

Cukuplah dahulu perkongsian aku kali ini. Banyak lagi perlu di jelaskan secara lebih detail sebenarnya, namun ini antara nota yang kalian perlu ambil berat.

Kongsikan nota penting ini dengan kawan-kawan dan saudara mara yang ada anak di tahun 4,5 dan 6 juga. Biar mereka pun pastikan anak-anak mereka hafal dan ingat setiap formula asas ini.

Kita nak berjaya, jangan seorang-seorang sahaja. Heret bersamalah sanak saudara dan kawan-kawan sekali ya!

Aku juga sering berkongsi Tips Matematik dan Isu Pendidikan Semasa di Telegram aku :

t.me/MohdFadliSalleh

Joinlah. Semuanya percuma di sana. Banyak juga video dan nota Matematik boleh didapati dari channel Telegram itu.

Semoga perkongsian kali ini memberi manfaat pada semua.

******

RALAT :

Gambar pertama : Lajur ketiga dari atas (barisan pecahan) itu ialah ¾, bukan ¼.

Gambar terakhir : Soalan b itu sepatutnya macam ini,

“JARAK DI ANTARA TITIK M KE N.”

Jawapan : 1 unit mengufuk, 5 unit mencancang.

Maaf atas kesilapan semasa sediakan jadual dan nota ini. 🙇‍♂️

#MFS
– Jemput follow Fb aku juga untuk Tips Matematik yang lain ya! –

Sumber: Facebook Mohd Fadli Salleh

Mudahnya Untuk Berjaya Dalam Akademik

MUDAHNYA UNTUK BERJAYA DALAM UPSR!!
 
Selalu tak berlaku macam ni pada anak Tuan Puan ?
•Dah ulangkaji banyak kali tapi lupa jugak
•Susah betul nak fokus bila cikgu mengajar dalam kelas
•Mudah mengantuk dan lemau
 
So macam mana nak cemerlang bila EXAM nanti?!
 
NAK GAGAL ATAU NAK LULUS NI??
 
Best tak bila dapat macam ni….
1) Mudah ingat apa yang diulang kaji
2) Boleh fokus dalam kelas
3) Bertenaga & Cergas sentiasa
4) Petah bercakap
5) Cekap metematik
6) Rajin belajar
Baru la syok nak berjaya
 
INGIN BELAJAR DENGAN LEBIH MUDAH, FOKUS, FLEKSIBEL DI RUMAH?
 
Adakah anda ingin memperelokkan keputusan yang cemerlang dalam UPSR,PT3 & SPM?
 
Kami ingin membantu anda dengan menyediakan pakej belajar dirumah..
 
Anda akan dapat belajar dengan lebih MUDAH & FOKUS.
 
Anda juga boleh menetapkan masa dan ia adalah FLEKSIBEL.!
 
BERMINAT??
————–
>>>Ikuti langkah ini:
.
Sms/Whatsapp ‘Home Tuiton Mentoring’ ke +601115775761 (wahidah) segera!!!
.
.
Doakan agar kita semua akan mendapat keberkatan daripada pembelajaran, Amin.. 🙂

Apakah Pembelajaran Yang Mampu Membantu Pelajar UPSR Belajar Dengan Mudah & Seronok?!

Pembelajaran Pada Abad Ke – 21 hari ini kurang ditekan kan kepada para  ibu bapa mahupun segelintir Tutor tidak mengetahui mengenai pembelajaran tersebut.

Beberapa tahun lepas bermulanya Pembelajaran Abad Ke 21 di setiap sekolah rendah mahupun sekolah menegah di seluruh Malaysia.

Perbezaan pembelajaran tersebut terbukti memberi kesan kepada sekolah, ibu bapa dan juga guru-guru di sekolah.

Hal ini, kerana  dengan Pembelajaran Abad Ke 21 ini, pelajar akan lebih berkeyakinan dalam pembelajaran, menambahkan kemahiran sosial serta komunikasi dan pelbagai kemahiran lain.

Di samping itu, pembelajaran melalui ‘Online Learning’  yang telah mula diamalkan di Malaysia termasuk di CMN Academy sendiri, telah menerima pandangan yang positif kerana pembelajaran online juga telah mula digunakan oleh sesetengah pendidik.

Kami juga telah melakukan survey dengan para ibu bapa untuk bertanya mengenai Tuisyen, STEM, Pembelajaran Abad Ke 21 dan Pembelajaran Online dan ia telah menarik perhatian ibu bapa tentang pembelajaran online tersebut yang masik kurang diaplikasi di Malaysia.

Seterusnya, CMN Academy telah mengeluarkan beberapa modul di bawah rangkaian jenama ‘Funtastic’ yang telah mendapat pengiktirafan daripada National STEM Movement yang terdiri daripada guru & ahli pendidikan serta memenangi beberapa Anugerah Inovasi di UIA & UKM.

Kandungan modul tersebut amat menarik dan boleh menjadi tarikan minat anak-anak mahupun pelajar, untuk belajar melalui visual yang menarik dan pelbagai aktiviti yang mudah.

Modul Funtastic ini dapat memberikan impak yang tinggi kepada pelajar UPSR dan juga kepada guru dalam proses pengajaran dan pembelajaran.

Modul Funtastic mengamalkan konsep belajar dengan seronok kerana kebanyakan pelajar minat dengan  Aktiviti dan Visual yang menarik.

Selain itu, kami telah menyertai pameran di International Conference Of ProSet Education 2018  di Unisel dan Modul Funtastic tersebut mendapat feedback yang baik dan positif daripada perserta persidangan tersebut yang terdiri daripada pensyarah, guru serta Pegawai JPN & PPD.

Selain itu, kami sempat menemuramah seorang guru Sains dari Kuala Selangor yang telah mendapatkan Modul Funtastic Sains & Matematik.

Beliau menyatakan bahawa Modul Funtastic tersebut dapat memberi kesan yang positif dalam Pembelajaran Sains

Jom ikuti perkongsian guru ini:-

Untuk maklumat lanjut mengenai Modul Funtastic, boleh whatsapp ke 011-32742922 (Cik Puan Zalikha) atau klik FUNTASTIC .

Apa Itu STEM dan Bagaimana STEM Dapat Bantu Pelajar Lebih Cemerlang Dalam Pelajaran Terutamanya Dalam Subjek Sains & Matematik.

Apa itu STEM?

STEM sudah bermula di Malaysia beberapa tahun lalu di Malaysia dan maksud di sebalik perkataan STEM ialah Science Technology Engineering Mathematics (STEM).

Terdapat beberapa konsep pembelajaran STEM iaitu lebih rasa minat dan seronok kerana STEM ini memudahkan cara pembelajaran untuk membantu pelajar untuk lebih memahami konsep serta aplikasi dalam subjek seperti Sains dan Matematik.

Selain itu, dengan menggunakan konsep ‘real life’ atau Super Hero dalam aktiviti pembelajaran dapat membantu pelajar lebih mudah memahami topik pembelajaran yang biasa dipelajari di sekolah.

Ini kerana kebanyakan pelajar atau kanak-kanak amat menyukai belajar menggunakan visual video dan ‘project-based learning’.

Kami juga kongsikan salah satu dari aktiviti  daripada Topik Sains Tingkatan 1 dalam video di bawah.

Aktiviti tersebut menujukan perbezaan 3 gelas yang berisikan air dan telur, ini juga salah satu konsep dalam STEM yang bernama ‘Inquiry Based Learning’ , dengan cara ini pelajar akan bertanya soalan untuk menyelesaikan masalah tersebut.

Mengapakah ada telur yang tenggelam, ada yang timbul dan ada pula yang berada di tengah-tengah air? 🙂

Di samping itu, ramai pelajar kurang berminat untuk mengambil Aliran Sains Tulen semasa Tingkatan 4 & 5 iaitu statistik menujukkan penurunan iaitu hanya 17-19% sahaja yang mengambil aliran Sains berbanding target Kementerian Pendidikan Malaysia iaitu sebanyak 60%.

Ini adalah kerana bagi mereka subjek tersebut agak susah untuk mereka faham serta kaitkan dalam kehidupan dan keputusan Sains dan Matematik mereka yang kurang memberansangkan semasa PT3

Hal ini akan memberi perubahan kepada negara kerana kekurangan pelajar yang mempelajari subjek sains tulen di sekolah mahupun di universiti akan memberi kesan kepada industri dan teknologi di Malaysia pada masa hadapan.

Disebabkan itu Pembelajaran STEM sangat penting untuk meningkatkan kembali minat pelajar terhadap subjek ini dan seterusnya menjadi ‘innovator’ pada masa hadapan.

Salah satu pedagogi STEM mementingkan elemen 4C dalam Pembelajaran Abad Ke-21 iaitu ‘Collaboration’ ‘Creativity’ ‘Communication’ dan ‘Critical Thinking’ yang penting untuk kemahiran mereka di alam kerjaya kelak .

Video ini yang menerangkan serba sedikit tentang STEM di Malaysia serta contoh aktiviti ringkas yang boleh dilakukan bersama pelajar atau anak-anak.

 

Untuk lebih jelas lagi, boleh follow facebook CMN Academy serta Youtube CMN Education Group  untuk pelbagai perkongsian tentang STEM dan pelbagai teknik kreatif dan inovatif dalam pembelajaran.

Inginkan Tip Pembelajaran Mentoring #ImpactResults Yang Fokus & Berkesan Untuk Anak Anda Di Rumah?

5 TIP BELAJAR DENGAN LEBIH MUDAH, SERONOK & BERIMPAK DI RUMAH!

 #1: Tumpukan perhatian semasa pembelajaran.

Ini adalah tips yang paling umum, dan paling biasa dipesan oleh kebanyakan orang. Ini kunci untuk menyerap ilmu yang paling utama sekali.

TUMPUKAN PERHATIAN setiap kali kali sesi pembelajaran. Bukan bermakna hanya duduk & menghadap buku, tapi pastikan MINDA juga berada di situ.

Jika belajar berseorangan, tumpukan pada bahan pembelajaran & topik yang hendak dipelajari pada waktu tersebut sahaja.

Salah satu cara untuk suka belajar subjek atau topik tersebut cari sebab atau ‘WHY’ perlu belajar topik atau subjek tersebut dan kemudian search di Google atau video Youtube berkaitan topik tersebut untuk penjelasan lebih lanjut. Boleh minta bantuan ibu bapa atau tutor jika perlu.

 

#2: Bersedia untuk belajar

Persediaan sebelum belajar bukan hanya pada alat tulis, tetapi juga minda dan semangat. Jika minda tak bersedia, jasad saja ada di situ… mindanya entah ke mana. Jadi agak sukar untuk faham, ingat dan ‘ada mood’ semasa belajar.

Jadi sediakan MINDA & ALAT TULIS, serta RUANG BELAJAR yang kondusif untuk lebih bersemangat.

Elakkan perkara yang boleh menganggu tumpuan seperti tv dan handphone.


#3: Buat aktiviti berkaitan yang seronok

Belajar hanya dengan baca buku & menghafal saja bukanlah satu cara yang menyeronokkan untuk menguasai sesuatu topik atau subjek.

Pelbagai aktiviti yang mudah & seronok yang boleh dilakukan di dalam rumah atau di kawasan sekeliling luar rumah, dan ada yang boleh menggunakan bahan yang ada di sekitar, contohnya menggunakan daun, botol plastik dan gelas. Boleh juga gunakan laptop & smartphone untuk belajar dengan lebih menarik dan mencari bahan yang berkaitan topik tersebut.


AKTIVITI YANG TERBAIK adalah tidak menyusahkan, tidak memudaratkan… ianya SANTAI, MUDAH, SERONOK, ADA OBJEKTIF DAN CAPAI OBJEKTIF.

#4: Gunakan buku atau modul yang sesuai

Kebanyakan buku keluaran terkini lebih kepada buku rujukan, teks & latihan. Selain itu, kita perlu keluar dari kebiasaan untuk belajar lebih seronok & meninggalkan impak yang memudahkan kita mengingat tentang pembelajaran tersebut.

Pilihlah BUKU ATAU MODUL yang LEBIH RINGKAS, & BERWARNA CERIA untuk menaikkan mood belajar. Juga, cari yang mempunyai AKTIVITI CADANGAN YANG MENARIK, yang boleh diaplikasi supaya lebih senang faham sesuatu topik.

#5: Ada rakan belajar atau ‘personal’ guru/mentor belajar di rumah

Nak jadi lebih baik, kena ada MENTOR ATAU GURU ATAU TUTOR yang boleh BANTU untuk beri TUNJUK AJAR di rumah, dan untuk GUIDE serta TEMAN BUAT AKTIVITI supaya tidak bosan.

Bersama Peneraju Home Tuition Mentoring  Malaysia

Ketahui bagaimana Rahsia pelajar biasa menjadi

Tonton video ini

Ia tidak lagi mustahil dengan Sistem Pembelajaran Home Tuition yang berkesan bermula di rumah anda!

 

ANAK KURANG TUMPUAN DALAM KELAS??

ANDA DAN KELUARGA MAHU MENGAJI AL-QURAN BERSAMA??

INGIN PEMBELAJARAN BERFOKUS DI RUMAH ANDA??

Kami membantu anak tuan/puan belajar dengan FOKUS & SERONOK di rumah & mengalami peningkatan dalam akademik mereka.
Kami juga membantu tuan/puan dan keluarga mempelajari Al-Quran dengan suasana lebih seronok.

 

Ramai di kalangan pelajar mempunyai cabaran untuk belajar dalam suasana yang ramai.

Bukan kerana mereka tidak pandai, cuma tiada orang yang dapat bantu dan bimbing mereka untuk belajar dengan teknik & cara yang betul.

Atau mungkin mereka malu untuk bertanya guru semasa dalam kelas terutamanya apabila pelajar ramai.

Dengan pembelajaran secara berfokus ini, tutor kami dapat membantu mengenali potensi anak tuan/puan dan membantu mereka untuk cemerlang dalam akademik di samping mempunyai sahsiah yang terpuji.

Sebahagian dari pelajar kami yang cemerlang dalam UPSR, PT3, SPM, IGCSE

 
 

ANAK DAPAT A PERCUBAAN UPSR LEPAS TUISYEN DI RUMAH!

“Banyak perubahan anak saya selepas tuisyen dengan tutor dari CMN Academy. Dulu anak agak lemah terutamanya subjek Sains & Matematik… Tapi lepas tuisyen di rumah, markah yang dulunya selalu dapat B & C, dah naik ke A” 

 


Pembelajaran Home Tuition secara fokus di rumah anda

 

Pembelajaran Home Tuition untuk kumpulan kecil

Pembelajaran Home Tuition untuk kumpulan kecil

 


Pembelajaran Quranic Home Based bersama keluarga

 

 

6A PERCUBAAN UPSR!! WOW & TAHNIAH ADIK AISHAH!

Anak kepada Puan Feldatun ini bertukar sekolah semasa tahun 6 dan adik ini amat aktif dengan aktiviti sekolah… tapi boleh dapat 6A dalam Percubaan UPSR baru-baru ini dari peperiksaan pertengahan tahun dapat 3A.

 

Pembelajaran Al-Quran tanpa mengenal usia

 


Pembelajaran Quranic Home Based dan Fardhu Ain untuk anak-anak

 

Pembelajaran Al-Quran bersama organisasi kerjaaan dan syarikat

 

 

 

 

Siapakah kami?

CMN Academy berdiri teguh bagi membantu ibu bapa & anak-anak untuk meneroka pembelajaran yang bermutu dan mengalami peningkatan dalam pembelajaran Akademik & Al-Quran, menerusi bimbingan secara personal; Home Tuition, Online Tuition & Quranic Home Based dengan pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang ini.


Kami telah membantu lebih 1120 ibu bapa dan pelajar di seluruh Malaysia dalam pembelajaran secara berfokus dan menyeronokkan menerusi pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang ini serta lebih 1000 database Tutor di bawah kami.
.
Kami juga sering melakukan pelbagai R&D untuk menghasilkan modul & teknik pembelajaran yang seiring dengan pembelajaran abad ke-21.

CMN Education Group telah dianugerahkan Silver Award for Computational Thinking Games Design 2018 di The 1st National STEM Seminar 2018 di Universiti Malaya.

Modul STEM Funtastic Sains & Matematik diberi pujian sehingga kami diberikan kepercayaan untuk menjadi salah satu STEM Partners dalam National STEM Movement untuk membantu mengembangkan bidang STEM di kalangan pelajar di Malaysia.

Selain itu, Modul Funtastic menerima 2 Silver Award di ‘Teachers Innovation Carnival’ (T-NOVATE 2018) di UIA dan EDUINNOVATION 2018 di UKM selain menerima pujian semasa pembentangan bersama PPD & JPN semasa pembentangan di Seminar Antarabangsa Pendidikan (ProSET) di Unisel.

Modul Bahasa Arab bersama CMN Al-Qudwah telah mendapat Gold Medal dalam Pertandingan Inovasi Bahasa Arab sempena World Arabic Language Day di UKM.

 

Kami juga telah dijemput untuk berkongsi Teknik Pengajaran & Pembelajaran bersama Guru-guru Sains & Matematik di bawah Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) Rompin dalam Bengkel ‘Beyond Expectation Teachers’.

Bersama Puan Zarina, Pegawai SISC+ PPD Rompin di mana kami dijemput untuk berkongsi dalam Bengkel Pembelajaran Abad Ke-21 “Beyond Expectation Teachers” bersama Guru-guru Sains & Matematik.

 

Untuk meningkatkan kualiti Tutor, kami sentiasa menganjurkan Bengkel “Home Tutor Beyond Expectation” untuk upgrade kemahiran dan silibus terkini serta mengiktiraf Home Tutor yang berkelayakan.

 

Mengasaskan Tutor Profesional Malaysia yang menhubungkan Tutor-tutor dari seluruh Malaysia melalui Simposium Tutor Profesional Malaysia

 

TESTIMONI KEJAYAAN PELAJAR

 


 

 

(Baca lebih lanjut tentang: Feedback dan testimoni klien Home Tuition & Quranic Mengaji CMN Academy)

 

PEMBELAJARAN LEBIH MENARIK, EFEKTIF, SELESA, SERONOK & BERIMPAK KINI DIBAWA KE RUMAH ANDA MELALUI PRIVATE TUTOR & ONLINE TUTOR KAMI!!

PENDAFTARAN HOME TUITION MENTORING CMN ACADEMY KINI DIBUKA!

>>>Mohon Whatsapp ‘Nama penuh_FreeCMNA_Home Tuition/Quranic Home Based’ ke 011-15775761 <<<

======
SIAPA KAMI?
======

👔 CMN Academy merupakan anak syarikat di bawah CMN Global Consultant Sdn. Bhd.

👔 Kami berpengalaman lebih 10 tahun dalam bidang pendidikan & telah bantu ramai ibu bapa & pelajar.

👔 Kami menawarkan 2 pakej iaitu “AMAZING HOME TUITION” & “WONDERFUL HOME QURAN”

👔Cawangan-cawangan kami di seluruh negara:

 

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Bangi

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Seremban

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kuala Lumpur

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Gombak

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kajang

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Melaka

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Johor Bahru

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kuantan

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Ipoh

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kuala Terengganu

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kota Bharu

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kota Kinabalu

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kuching

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Sungai Petani

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Georgetown

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Butterworth

CMN Academy Home Tuition & Mengaji Kangar

Mengapa anda perlu pilih Home Tuition Mentoring by CMN Academy?

Mari kami ceritakan…

Apa ISTIMEWANYA Home tuition Mentoring  by CMN Academy?

🔍 Cara pengajaran lebih EFEKTIF

Belajar di rumah sendiri, sama ada seorang atau kumpulan kecil (maksimum 5 pelajar* dalam 1 masa)… lebih fokus & selesa.

🔍 Penerapan modul berteraskan KBAT

KBAT : Kemahiran Berfikir Aras Tinggi
Lebih banyak aktiviti berbanding cuma tengok buku saja.
Pelajar tak bosan, lebih senang faham & ingat teori dengan sendirinya. Pelajar lebih banyak berfikir dari hanya menghafal.


🔍 Subjek PILIHAN Tuisyen mengikut keperluan

Kami sediakan konsultasi percuma untuk anda pilih subjek yang betul.
Anda boleh pilih subjek asas seperti Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Matematik & Sains…
serta subjek tambahan seperti Matematik Tambahan, Akaun, Fizik, Biologi, Kimia Bahasa Arab…

🔍 Dijamin ada PENINGKATAN dalam pembelajaran**

InsyaAllah, selepas minimum sebulan kelas, ada peningkatan dalam mood study anak anda.
Bila mood dah naik, performance akan turut naik dengan sendirinya!


🔍 Dahulukan apa yang PENTING

Kami tidak nafikan pelajaran mengikut silibus atau “habiskan” silibus itu penting…
Kami tekankan pembelajaran ikut keperluan… maksudnya dahulukan bahagian yang pelajar belum mahir & perlu bimbingan, bukan ikut flow untuk kejar silibus.
Bagi kami, jika asas pelajar itu kuat, soalan pusing macam mana pun, insyaAllah pelajar dapat jawab dengan yakin.

 

+ Aplikasi CARA PEMBELAJARAN MENARIK & SESUAI untuk setiap pelajar.

Private  & Home Tutor kami menerima LATIHAN BERKALA berkaitan PENDEKATAN pembelajaran yang MENARIK & asas Neuro-Linguistic Programming (NLP).
Kami percaya setiap pelajar mempunyai keistimewaan & tahap tersendiri, serta cara pembelajaran yang berbeza.

🔍 Online Tuition

Anak anda boleh belajar menggunakan laptop, PC dan tablet dari mana-mana sahaja dengan wifi internet. Kami mempunyai software untuk membantu pembelajaran tuisyen melalui online. Online Tutor kami dapat membantu anak anda belajar dengan teknik pembelajaran terkini melalui online.

 

🔍 Penganjur Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM)

Kami juga merupakan Penganjur kepada Simposium Tutor Profesional Malaysia (STPM) yang diadakan setiap tahun untuk mengumpulkan tutor-tutor dan Usahawan Pendidikan dari seluruh Malaysia bagi memberikan perkhidmatan dan kualiti pembelajaran yang terbaik kepada klien dan pelajar.


🔍 Anda boleh TAHU setakat mana PENCAPAIAN/pembelajaran semasa anak anda.
Best bukan? Kami sediakan LAPORAN BULANAN di mana prestasi pelajar & tutor dapat dilihat, untuk anda & kami monitor bersama.

🔍 Dibuka untuk semua pelajar SEKOLAH RENDAH & MENENGAH.

🔍 MASA lebih FLEKSIBEL mengikut permintaan anda.

🔍 JIMAT masa, tenaga & minyak kereta anda.

🔍 SELAMAT & SELESA kerana pembelajaran dibawa ke rumah anda.

Jika anda sebagai ibu bapa tidak berpuas hati dengan Tutor pada kelas PERTAMA, kami akan menggantikan dengan Tutor lain atau anda TIDAK PERLU membayar apa-apa!

 

30 Pendaftaran Awal untuk 2019 akan mendapat Workbook KHAS “YAKIN SEBELUM BERJAYA” yang disukai ramai ini 🙂

 

TEMPAT TERHAD!

BERMINAT?

Ya, saya ingin mengetahui maklumat lanjut sekarang!

 

Mohon Whatsapp ‘Nama penuh_CMNA_Home Tuition Mentoring/Quranic Home Based’ ke 019-462 6840

 

 

P/S: Yuran kami adalah berpatutan dengan servis yang diberikan sepanjang tempoh pembelajaran

 

DOWNLOAD EBOOK SOALAN UPSR, PT3 & SPM PERCUMA UNTUK ANAK ANDA!

(Klik pada gambar UPSR/PT3/SPM)

 

Persediaan Awal Untuk Anak Cemerlang Tahun Hadapan.

Bagaimana dengan peperiksaan akhir tahun anak?

Anak balik dengan wajah tersenyum, atau muram?

 

Kami tahu anda sebagai ibu bapa amat menaruh harapan agar anak anda berjaya dalam pelajaran, menjadi pelajar cemerlang dan seterusnya dapat melanjutkan pengajian ke tahap lebih tinggi.

 

Adakah perlu persediaan awal untuk anak cemerlang nanti?

Atau cuti akhir tahun ini hanya untuk anak buat apa dia suka, dan tinggal terus pelajaran?

 

Awal tahun kelam kabut nak kejar balik, nak ingat balik, nak mantapkan balik ilmu yang telah dipelajari sambil nak kena kejar silibus baru.

 

Kami amat teruja untuk membantu anda mencapai harapan anda dan anak anda cemerlang tahun hadapan dan seterusnya dengan membuat persediaan awal pada cuti hujung tahun ini.

 

Kami membuka pendaftaran untuk Home Tuition Intensif Cuti Sekolah

Apa yang anak anda akan dapat?

1- Pemantapan Asas dalam subjek yang diambil.

2- Ulangkaji dengan cara lebih menarik & seronok.

3- Pengenalan pelajaran tahun hadapan.

 

Apa pula anda sebagai ibu bapa akan dapat?

1- Kupon Voucher RM50!

2- Jimat petrol, tenaga dan masa kerana tak perlu hantar anak.

3- Rasa selamat dan tenteram kerana anak tuisyen di rumah sendiri, dan dalam pemerhatian anda.

 

Anda nak tahu lebih lanjut?

Whatsapp “ICS” terus ke 011 15775761 dengan segera.

 

FUNTASTIC SAINS : JOM KENALPASTI BAHAN TENGGELAM ATAU TIMBUL?

FUNTASTIC SAINS : JOM KENALPASTI BAHAN TENGGELAM ATAU TIMBUL?

Betul ke belajar subjek sains ini bosan? Ya…memang betul kalau tidak kena cara dan teknik yang menarik.

.
Jadi cara yang best tu macam mana? Ha…cara yang bestnya adalah bila kita tahu macam mana sesuatu topik itu dapat diaplikasikan dalam kehidupan kita.

.
Banyak eksperimen yang mudah dan menarik yang kita dapat belajar dan kongsikan dalam belajar sesuatu topik di dalam subjek sains ini.

.
Sambil-sambil berkuiz, kita boleh belajar sesuatu.

-Yakin Sebelum Berjaya-

SHARE…
SHARE…
SHARE…

#Cmnacademy
#Tutorprofesionalmalaysia
#Funlearning
#Funtasticmodule
#Stpm2018

 

Bagaimana Mencipta Karangan GEMPAK Bahasa Melayu?

BAGAIMANA MENCIPTA KARANGAN GEMPAK?

.
Sekarang ni semua pelajar dalam MOOD EXAM ya? Baik, admin doakan adik-adik berjaya menjawab exam dengan jayanya dan yang akan hadapi exam admin doakan adik-adik dapat buat persediaan secukupnya.

.
Hari ini in shaa Allah Bro Nassroll Zayynall akan berkongsi dengan adik-adik berkaitan dengan macam mana nak cipta karangan gempak ni. Yalah sebab dengar cerita nak cipta karangan gempak sekarang bukan mudahkan?

.
Tapi takpa, jom kita dengar dulu perkongsian dari Bro Nas untuk adik-adik di video di bawah ini.

SHARE…
SHARE…
SHARE…

Berminat dapatkan perkhidmatan home tuition ke rumah tuan puan? tekan link whatsapp di bawah

http://011522229759.wasap.my

p/s : Ibubapa & Pelajar yang ingin mendapatkan perkongsian yang lebih banyak berkaitan tips belajar dan impact result boleh klik link dibawah :

https://www.facebook.com/groups/ibubapadananakcemerlangimpactresults/

#cmnacademy

Berminat Dapatkan Video Skema Jawapan Soalan Percubaan Untuk Persediaan UPSR 2019 Secara Percuma?

Anak-anak tuan puan sudah memulakan persediaan untuk UPSR nanti?

Macam mana dengan cara menjawab soalan?

Anak anda dah boleh jawab soalan exam dengan yakin & ikut skema pemarkahan?

Kami bawakan kepada anda video Skema Jawapan Percubaan UPSR

Apa yang BEST dalam Video ‘FUNTASTIC UPSR 6A’ ini?

+ Mengikut silibus KSSR terkini

+ Menerapkan ciri-ciri FUN LEARNING, yang akan bantu anak anda lebih faham & seronok untuk ulangkaji.

+ Tutor Profesional Malaysia yang BERPENGALAMAN.

+ MUDAH…Boleh ditonton dari mana sahaja, cuma perlukan laptop/smartphone/desktop.

BONUS : Tips pembelajaran yang diselitkan termasuk untuk Soalan KBAT (Kemahiran Berfikir Aras Tinggi)

Ingin dapatkan Sample Video Skema Soalan Percubaan UPSR dalam bentuk video ini secara PERCUMA?

Whatsapp ‘Nama_Funtastic UPSR Free’ ke 011-32742922′ segera.

#percubaanupsr
#UPSR2019
#funlearning
#skemajawapan
#digitallearning