[Kisah Inspirasi] Autisme Bukan Halangan Untuk Pelajar Berjaya

  1. Assalamualaikum dan selamat sejahtera tuan dan puan.

Kisah inspirasi ini menceritakan mengenai klien daripada CMN Academy yang telah lama bersama CMN Academy iaitu sejak 2015.

Beliau bernama Tuan Syaifuddin, yang mengambil perkhidmatan kami sejak 3 tahun yang lalu. Anak beliau mempunyai ‘mild autisme’ dan Tuan Syaifuddin berkata beliau mencari tutor yang sesuai untuk mengajar anaknya dan penyabar untuk mengajar anak beliau.

Alhamdulillah, anak beliau yang bernama Faris yang merupakan ‘mild autisme’ telah mengalami peningkatan dalam pembelajaran dan suka belajar bersama Cikgu Azeli.

Tuan Syaifuddin mencari CMN Academy di facebook dan beliau berkata bahawa untuk mendapatkan tutor yang sesuai adalah susah tetapi di CMN Academy dapat memberikan beliau seorang tutor yang boleh mengajar anak beliau yang memerlukan pendekatan istimewa  walaupun syaifuddin berkali-kali tukar tutor kerana beliau akan bertanya dulu adakah tutor tersebut sanggup tak untuk mengajar anaknya yang mengalami mild autisme. Alhamdulillah Cikgu Azeli dapat mengajar Faris dengan baik sejak 2015.

Anak beliau darjah 4 dan akan menduduki UPSR lagi 2 tahun. Anaknya bercerita tentang cikgu beliau iaitu Cikgu Azeli yang telah bersama CMN semenjak 2013 lagi bahawa beliau seorang yang penyabar dan boleh ajar anak Tuan Syaifuddin dengan baik.

INGIN DAPATKAN SOALAN PERCUBAAN UPSR SECARA PERCUMA?

Akhir sekali, Tuan Syaifuddin mengucapkan terima kasih kerana dalam keadaan anaknya yang istimewa, agak sukar  untuk mendapat seseorang yang sanggup untuk mengajar anaknya dan ibu bapa di luar sana boleh mencuba Home Tuition Mentoring CMN Academy untuk anak-anak mereka.

Kami mendoakan agar keluarga ini dipermudahkan urusan dan kami percaya adik Faris berjaya juga mampu berjaya di dunia dan akhirat inshaAllah.

 

Di bawah ialah video Tuan Syaifuddin berkongsi pengalaman beliau sebagai bapa bersama Puan Nurwahidah dari CMN Academy.

Online Tutoring & Study Online Is Easy

What is online tuition?

Online tuition is the process of a tutor teaching a student remotely using electronic, internet-ready devices in order to communicate and work collaboratively. Tutors will typically use internet based communication software such as Skype and collaborative workspaces such as Google documents. The communication software allows students and tutors to communicate in an audio-visual capacity whilst the collaborative workspaces allow the tutors to display information, track progress and assess the learning of the student.

What do I need for online tuition?

All a student needs is a computer with a webcam and our online learning platform software. With this, they can access one of our tutors from anywhere in the world with an internet connection.

Online tuition allows students who are too far away to benefit from the services of our tutors at the click of a button. This service is particularly useful for students who want access to some of the best tutors available, all of whom are qualified teachers. These include students around Malaysia and international.

Some of our online tuition are intensive holiday tuitions as part of an ongoing process or as a one-off.

How does online tuition work?

Initial placement from the enquiry stage to connecting you with a tutor is exactly the same as with home tuition.

Instead of a tutor coming to your house, tuition takes place using an interactive online ‘whiteboard’ in conjunction with live video and audio streaming. The online ‘whiteboard’ is a learning platform where files and images can be uploaded and viewed in real time by both tutor and student. Both parties can then write, type, highlight over the file or image at the same time. By running a software with the online whiteboard, the student can speak face-to-face with the tutor making the experience a very interactive one.

 

WISH YOUR CHILDREN LEARN ONLINE TUITION AT HOME?

We at CMN Academy are always working to provide the best for our clients.

We already launched the ‘CMN Tuisyen Online’ or Online Tuition. We want to offer FREE Free Online Tuition trial classes for parents and students in Malaysia who are interested.

 

EXAMPLE ONLINE TUITION.

[TUISYEN ONLINE] PELAJAR INDIA BELAJAR BAHASA ARAB?

ONLINE TUTORING SPM FUNTASTIC FIZIK BAB 2: DAYA & GERAKAN

TUISYEN ONLINE FUNTASTIC ADD MATHS (TOPIK FUNGSI VS POKEMON)

ONLINE TUTORING: SUBJEK FIZIK (TOPIK: DAYA) OLEH CIKGU REKY (MASTER TUTOR CMN)

BERKESANKAH MENGAJI SECARA ONLINE INI?

Human Calculator? How To Be The Human Calculator..?

Macam mana nak jadi pandai dalam matematik?

Selamat sejahtera tuan dan puan, adakah matematik ini susah? panjang ke jalan pengiraan dia? takda teknik yang lebih mudah? kenapa guru semua gunakan konsep yang sama??

Matematik merupakan subjek kira kira yang bermaksud 1 soalan mempunyai 1000 jawapan, maksudnya apa? ia bermaksud untuk satu soalan matematik kita mempunyai 1000 cara untuk selesaikan dan akan mendapat jawapan yang berbeza-beza. Di sini kami ingin memberi tahu bahawa matematik adalah subjek yang mudah untuk mendapat A+ sekiranya pelajar sekolah tahu dan faham formula, cara mengira dan bentuk soalan tersebut.

Video di bawah menunjukan cara mengira dengan meggunakan konsep “Swip-Swap” apakah yang di maksudkan dengan konsep tersebut? ia ada di dalam Modul Funtastic? ia ada dan kami hanya menunjukan sedikit sahaja cara pembelajaran yang ada di dalam Modul Funtastic tersebut.

PELAJAR DAH TAK MINAT MATEMATIK? KENAPA?

Cikgu Zaijuhasriza, cikgu merupakan seorang yang megajar matematik dengan mudah. Beliau menggunakan pelbagai teknik untuk menjawab soalan dan memberikan tips dengan mudah. Dalam matematik merupakan banyak halangan bagi pelajar kerana mempunyai formula yang susah untuk di fahami.

Cikgu Zaijuhasriza mengajar cara untuk menghafal dan mudah faham dalam sifir dan bahagi. Dalam abad pembelajaran ke 21 menggunakan soalan KBKK ataupun KBAT. yang membuatkan pelajar tidak faham dan keliru.

 

Video di bawah menunjukan cara yang mudah untuk pelajar sekolah rendah UPSR yang akan menduduki peperiksaan tidak lama lagi:-

 

 

 

Belajar Dengan Seronok Di Bengkel ‘Funtastic STEM’

Bermain ke belajar ni?

Salah ke bermain semasa belajar?

 

‘Fun Learning’ atau dalam Bahasa Melayunya ‘pembelajaran secara menyeronokkan’ diaplikasikan untuk pelajar lebih minat dan tidak bosan semasa belajar. Kaedah ini boleh juga membuatkan pelajar minat dengan subjek berkenaan, seterusnya tingkatkan pencapaiannya.

Fun Learning sebenarnya bukan benda baru dalam pengajaran, cuma ia kurang ditekankan atau disebut sebelum ini. Kami di CMN Academy amat menekankan Fun Learning dalam proses Pengajaran dan Pembelajaran (PdP).

 

Fun Learning menjadikan proses PdP lebih menarik, seronok, berimpak & tak bosan. Ada juga program di sekolah atau program cuti sekolah yang menerapkan Fun Learning dalam modul mereka.

 

Kami juga memberikan latihan, bukan sahaja kepada tutor dan guru, malah kami membuka Bengkel Funtastic STEM kepada sekolah-sekolah yang berminat untuk program bersama pelajar.

 

Bagi yang belum tahu, Jumaat ini akan diadakan satu program bersama Pelajar-Pelajar UPSR Sekolah Kebangsaan Putrajaya Presint 8(2) sempena Minggu Sains 2019. Kami telah merangka pelbagai aktiviti menarik dan ‘hands-on’ untuk pelajar lebih seronok, faham dan ingat apa yang dipelajari dalam subjek Sains dan Matematik.

 

Semoga usaha ini dapat memberikan manfaat dan sinar kepada pelajar dan guru di sekolah ini untuk lebih cemerlang.

 

Pembelajaran Holistik Untuk Masa Depan Pelajar

Assalamualaikum dan selamat sejahtera tuan dan puan, hari ini menceritakan kenapa perlunya pembelajaran holistik untuk masa depan pelajar? mungkin ada yang pertama kali mendengar apa tu pembelajaran holistik? baru-baru ini ada keluar satu berita tentang “education reformer” maksudnya di sini dibincangkan dalam KPM (Kementerian Pendidikan Malaysia) dan Jawatan Kuasa Pelaksanaan Dasar Pendidikan, mereka membincangkan salah satunya topik tentang pembelajaran yang holistik.

Holistik ini bermaksud yang seimbang, seimbang dari sudut fizikal, intellectual, emotional, spiritual. Maksudnya kita nak lahirkan pelajar bukan sahaja mereka bijak pandai dalam akedemik sahaja dari segi intellectual tapi kita nak lahirkan pelajar yang seimbang maksudnya mereka sihat tubuh badan, sihat fizikal, terjaga emosi mereka dan sebagainya. Inilah yang dimaksudkan pembelajaran secara holistik, maksudnya pembelajaran ini akan melahirkan pelajar yang seimbang.

Persoalanya, adakah selama ni kita tidak mewujudkan pembelajaran holistik? yang penting di sini adalah dari segi pelaksanaan pembelajaran holistik ini. Kita nak melahirkan pelajar yang seimbang bukan lah mudah kerana, setiap pelajar mempunyai kateria masing-masing, dan itu adalah cabaran untuk kita mendidik dan mengubah pelajar kita supaya menjadi yang terbaik dan seimbang dalam semua benda.

ANAK DICULIK? IBU INI BERHENTI KERJA UNTUK FOKUS KEPADA PEMBELAJARAN ANAK…

Untuk melahirkan pelajar yang holistik, memerlukan peranan semua pihak, bukan sahaja guru sekolah, ibu bapa juga merupakan peranan yang penting. Sekiranya pelajar dapat mempelajari dan menjadi pelajar holistik mereka dapat mengawal emosi mereka, dapat menjadi leadership, mereka boleh berkerjasama. Sekiranya pelajar tersebut IQ sahaja bagus tetapi EQ dia tidak bagus, maka ia akan menjadi sukan untuk mereka berjaya dalam kerjaya mereka nanti.

Akhir sekali, untuk memberi pelajar faham apa itu holistik maka guru ataupun tutor mereka sendiri perlu ajar dan menunjukan contoh yang baik kepada pelajar mereka, ibu bapa pula perlulah sokong anak-anak dan memberi semangat sekiranya mereka berjaya dalam holistik bukan sahaja dalam pendidikan.

 

Di bawah adalah video yang menceritakan mengenai pembelajaran holistik :-

Subjek “English” Penting Untuk Masa Depan Pelajar?

Subjek “English” penting untuk masa depan? Perlu ke belajar Bahasa Inggeris? Apa kelebihan Bahasa Inggeris ni?

Selamat sejahtera, hari ini menceritakan mengenai “English” adakah ia penting? kenapa penting? untuk pengetahuan semua, bahasa inggeris ini merupakan subjek yang wajib di seluruh dunia. Kebaikan bahasa inggeris pula ialah kita dapat berkomunikasi dengan orang luar negara dan peluang perkerjaan yang sangat luas. Di sekolah, bahasa inggeris merupakan subjek yang wajib untuk lulus, sekiranya pelajar gagal dalam mata pelajaran tersebut akan menyebabkan pelajar tersebut sukar untuk sambung belajar.

TEKNIK MENJAWAB SOALAN OBJEKTIF KERTAS 1 SAINS UPSR

Dalam bahasa inggeris juga terdapat “idioms” apa itu? wajib ke? idioms tidak wajib tetapi sekiranya pelajar dapat belajar bahasa idioms tersebut, pelajar tersebut dapat membuat karangan atau ayat yang baik dan lengkap. Idioms merupakan expression yang memiliki maksud tersendiri. Idioms juga sering digunakan dalam mata pelajaran bahasa inggeris, sekiranya pelajar menggunakan ayat idioms mereka akan mendapat markah lebih dari cikgu mereka.

 

Contoh idioms dan maksud.. :-

1. A Hot Potato Bercakap mengenai isu yang hangat
2. A Little Bird Told Me Seseorang memberitahu rahsia
3. A Ripp Off Sangat mahal
4. Dead Wood Orang atau barang yang tidak berguna lagi
5. Feel Blue Berasa sedih
6. Grab A Bite Makan sesuatu
7. Keep In Touch Tidak memutuskan hubungan
8. Piece Of Cake Sangat mudah

 

Di bawah adalah video yang menceritakan seronoknya belajar idoms : –

 

INGINKAN TIP PEMBELAJARAN MENTORING #IMPACTRESULTS YANG FOKUS & BERKESAN UNTUK ANAK ANDA DI RUMAH?

 

Untuk info lanjut mengenai Home Tuition untuk anak anda, boleh tekan button di bawah

 

 

 

Pengaruh Internet Terhadap Pendidikan Anak-anak

Internet merupakan keperluan untuk mendapatkan maklumat-maklumat tertentu secara pantas. Seiring kemajuan teknologi pada zaman kini, bilangan peminat pelbagai jenis gajet semakin bertambah dan pengguna internet juga sudah tentulah mengalami perubahan yang sama. Daripada Yahoo sehingga Google, para pengguna tentu mengenali kedua-dua medan internet itu. Daripada menggunakannya atas urusan menghubungi individu yang berada jauh daripada kita, fungsi internet semakin bertambah apabila ia juga sangat bermanfaat untuk urusan membeli barang, mendapatkan perkhidmatan tertentu dan sebagainya.

 

Setiap orang mempunyai niat tersendiri menggunakan internet. Ada yang menggunakannya untuk mendapatkan maklumat yang bermanfaat dan mendidik diri menjadi lebih baik. Tidak kurang juga ada yang menggunakannya untuk perkara sebaliknya seperti bermain games dan melayari laman-laman web yang tidak elok. Sama juga dengan sesuatu alat seperti telefon bimbit dan lain-lain, bagus atau tidak internet untuk diri seseorang itu bergantung kepada untuk apa ia digunakan.

 

 

Antara kebaikan penggunaan internet yang boleh anak-anak terima termasuklah:

 

  • Memudahkan pencarian maklumat-maklumat dengan pantas. Tidak perlu ke perpustakaan untuk mencari buku-buku sebagai rujukan.
  • Mampu menambah ilmu tentang sesuatu topik pelajaran yang diajar guru di dalam kelas. Ini dapat meningkatkan lagi kefahaman pelajar.
  • Menjadi sumber rujukan yang bersifat menyeluruh kerana ia merupakan medan ilmu yang luas.
  • Memupuk sikap berdikari dan tidak terlalu bergantung bantuan daripada orang lain apabila mempunyai masalah dalam belajar.
  • Meningkatkan tahap pemikiran anak-anak dengan ilmu yang lebih luas.

 

Antara keburukan penggunaan internet yang boleh menjejaskan pendidikan anak-anak ialah:

 

  • Sumber maklumat yang tidak sahih atau kurang tepat.
  • Bahan-bahan tertentu yang tidak ditapis.
  • Membuat anak-anak leka dengan media sosial dan games.
  • Membazir masa dengan web-web yang tidak bermanfaat.
  • Mengurangkan interaksi secara langsung dengan kawan-kawan dan guru-guru apabila kurang memahami sesuatu subjek.
  • Mudah terdedah dan terjebak dengan gejala-gejala sosial yang tersebar di internet.

 

Kesimpulannya, internet mempunyai lebih banyak manfaat jika digunakan dengan tujuan yang betul. Internet mampu mengubah tahap pendidikan anak-anak menjadi lebih cemerlang. Anak-anak yang cemerlang sangat diperlukan untuk kemajuan negara pada masa depan. Semua pihak, khususnya ibu bapa wajar sama-sama menghulur tenaga untuk bantu mewujudkan generasi pintar yang bakal memimpin negara.

Pelajar Dah Tak Minat Matematik? Kenapa?

 

“Weh macam mana nak dapat jawapan untuk soalan nie? aku lupa lah cara cikgu tu ajar…”

Kata-kata yang sering di sebut oleh pelajar sekolah apabila belajar Matematik, kenapa?

Adalah kerana pelajar sekolah tidak dapat faham cara yang di ajar oleh cikgu tersebut? ataupun pelajaran Matematik ini susah?

Image result for math

Sebenarnya matematik ini sangat mudah untuk faham sekiranya formula dan melakukan latihan.

Hal ini kerana, Matematik ialah subjek yang berkait, sekiranya kita lupa satu topik dia akan memberi kesan kepada kita.

Cikgu sekolah juga mempunyai ciri-ciri tersendiri dan mereka mempuyai formula tersendiri. Pelajar sekolah haruslah memberi tumpuan yang penuh semasa dalam kelas kerana sekiranya terlepas cara pengiraan mahupun formula ia akan membuat pelajar susah untuk faham sesuatu topik.

“Cikgu! saya dapat jawapan lain lah..”
“Cikgu kenapa saya kira tak dapat?”

Kenapa pelajar begitu? cikgu sekolah mahupun cikgu tuisyen perlu mengajar pelajar mereka satu persatu kerana terdapat beberapa subjek matematik yang perlukan pengiraan yang panjang dan memerlukan formula. Cikgu diberikan khusus untuk matematik dan cara mengajar matematik dengan lebih mudah.

Image result for math

8 NOTA EMAS MATEMATIK YANG PERLU DIKUASAI UNTUK TAHUN 4, 5, 6

“…Saya tak suka Matamatik la cikgu, bosan…”

Apabila berhadapan dengan pelajar seperti ini, kita faham apa yang pelajar rasa.

Jadikan sesi PdPc kita lebih mudah difahami dan MENARIK dan menggunakan kaedah 4C (communication, collaboration, creative, critical)

Kami kongsikan secara santai dalam page facebook CMN Academy.

Dalam live ini, Cikgu Isa telah menerangkan Activity-based learning daripada buku modul FUNTASTIC MATEMATIK.

Betapa mudahnya Matematik sebenarnya apabila kita menggunakan pendekatan menarik untuk membantu dalam pembelajaran seperti mana yang terdapat dalam Buku modul Matematik berasaskan kepada STEM.

Ini sangat membantu untuk mengembangkan minda dari segi pembelajaran yang berbentuk santai dan menarik. Ia menjadikan pelajar seronok untuk memamhami apa yang mereka pelajari.

Mungkin ada pelajar yang mendapati Matematik adalah sesuatu subjek “killer”. Sebenarnya tidak sekiranya kita belajar dalam keadaan yang  seronok dan juga ada bimbingan seperti guru, kawan atau tutor untuk mengajar kita apabila kita tidak faham apa yang sedang dipelajari.

Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat untuk anak anak dan pelajar.

 

 

Bagaimana Menjadi Pendidik Yang Diingati Sepanjang Hayat..?

Bagaimana Menjadi Pendidik Yang Diingati Sepanjang Hayat..?

 

Guru merupakan ibubapa untuk pelajar bila di sekolah, kenapa? kerana guru yang bertanggungjawab untuk menjaga pelajar sekolah dan mendidik mereka. Di setiap sekolah mempunyai guru disipline, guru besar, guru sukan dan pelbagai lagi, setiap guru di sekolah mempunyai cara mereka tersendiri untuk membuatkan pelajar sekolah suka belajar dengan guru tersebut. Pada zaman sekarang, terdapat segelintir pelajar sekolah yang tidak berdisiplin kerana pelajar itu menghadapi “stress” dengan guru di sekolah ataupun dengan ahli keluarga di rumah.

 

Di sebabkan itu guru di sekolah memainkan peranan penting untuk membuat pelajar tersebut berdisiplin. Susah nak jadi guru? Sebab apa? Sebernya menjadi seorang guru tidak begitu mudah dan mempunyai cabaran dan dugaan. Oleh itu, kita boleh lihat guru sekolah di setiap sekolah mempunyai teknik mereka tersendiri, ada yang tegas, ada yang membuat pelajar mereka seperti kawan-kawan, ada yang membuat lawak semasa mengajar dan pelbagai lagi. Itu adalah satu teknik yang boleh membuatkan seorang guru diingati oleh pelajar sekolah mereka.

 

Guru lain perlulah memerhati dan mengambil teknik yang betul dan positive terhadap guru lain di sekolah sebagai contoh untuk meningkatkan lagi teknik mengajar dan mendidik pelajar sekolah. Ada segelintir guru yang tidak mengambil berat terhadap anak murid mereka kerana bagi mereka ia menyusahkan dan bukan tanggungjawab mereka? Disebabkan itulah akan menyebabkan pelajar sekolah makin kurang berdisiplin dan akan terjebak dengan gejala sosial dan sebagainya. Untuk pengetahuan lebih lanjut tentang “Bagaimana Menjadi Pendidik Yang Diingati Sepanjang Hayat?” Boleh tekan video di bawah untuk lebih info :-

 

 

 

 

 

 

STEM? APA ITU STEM?!

 

 

STEM sudah bermula di Malaysia beberapa tahun lalu di Malaysia dan maksud di sebalik perkataan STEM ialah Science Technology Engineering Mathematics (STEM).

Terdapat beberapa konsep pembelajaran STEM iaitu lebih rasa minat dan seronok kerana STEM ini memudahkan cara pembelajaran untuk membantu pelajar untuk lebih memahami konsep serta aplikasi dalam subjek seperti Sains dan Matematik.

Pembelajaran STEM sangat penting untuk meningkatkan kembali minat pelajar terhadap subjek ini dan seterusnya menjadi ‘innovator’ pada masa hadapan.

Salah satu pedagogi STEM mementingkan elemen 4C dalam Pembelajaran Abad Ke-21 iaitu ‘Collaboration’ ‘Creativity’ ‘Communication’ dan ‘Critical Thinking’ yang penting untuk kemahiran mereka di alam kerjaya kelak .    

 

 

 

 

PROJECT-BASED LEARNING SCIENCE (TOPIC: SOLAR SYSTEM)

 

 

“Learn by doing.” This is the type of experience that great teachers strive to facilitate for students. Many educators have heard about, or maybe even witnessed, how project-based learning (PBL) can engage a broader range of learners and promote workplace skills.

Tiada Lagi Derita Dalam Mempelajari Matematik….

WHAT’S IN THIS BOOK?!

Tajuk RUANG menggunakan tema BIRTHDAY…

Selamat sejahtera tuan dan puan, hari ini menceritakan mengenai “RUANG” menggunakan tema birthday. Apakah itu?? Untuk pengetahuan anda semua kita akan membincangkan tentang 2D & 3D, adakah ia bermaksud 2 demensi atau 3 demensi? ia sebernya ada 2 ukuran untuk 2D iaitu panjang & lebar, untuk 3D pula mempunyai 3 ukuran iaitu panjang, lebar & tinggi.

Seterusnya, kita akan mempelajari tentang “LUAS” untuk setiap soalan 2D & 3D, contohnya untuk soalan 2D dia akan memberi soalan untuk kita mengira lebar dan panjang sahaja, manakala untuk 3D akan mengira tentang isu padu.

Terdapat banyak lagi contoh-contoh mengenai “RUANG”.

Untuk pengetahuan lebih lanjut mengenai 2D & 3D boleh tekan video di atas:-

 

 

Mudahnya Subjek Matematik..

 

Selamat sejahtera tuan dan puan, adakah matematik ini susah? panjang ke jalan pengiraan dia? takda teknik yang lebih mudah? kenapa guru semua gunakan konsep yang sama??

Matematik merupakan subjek kira kira yang bermaksud 1 soalan mempunyai 1000 jawapan, maksudnya apa? ia bermaksud untuk satu soalan matematik kita mempunyai 1000 cara untuk selesaikan dan akan mendapat jawapan yang berbeza-beza. Di sini kami ingin memberi tahu bahawa matematik adalah subjek yang mudah untuk mendapat A+ sekiranya pelajar sekolah tahu dan faham formula, cara mengira dan bentuk soalan tersebut.

Video di bawah menunjukan cara mengira dengan meggunakan konsep “Swip-Swap” apakah yang di maksudkan dengan konsep tersebut? ia ada di dalam Modul Funtastic? ia ada dan kami hanya menunjukan sedikit sahaja cara pembelajaran yang ada di dalam Modul Funtastic tersebut.

Untuk mengetahui cara pengiraan “Swip-Swap” sila tekan link dan lihat video di bawah :-

 

 

 

“Discount Is Fun!”

Teknik belajar Matematik cara mudah dan menyeronokkan dalam Topik: Peratus & Perpuluhan. Di dalam topic ini kami juga menerangkan mengenai 4C, apakah itu 4C??

Untuk pengetahuan tuan dan puan 4C bermaksud Communication, Collaboration, Critical & Creativity.

Dalam 4 ini mempunyai maksud yang berbeza dan mempunyai skill yang berbeza untuk mempelajari matematik untuk topik peratus & perpuluhan.

Untuk pengetahuan lebih lanjut mengenai 4C boleh lihat video di bawah :-

 

 

 

Untuk pengetahuan lebih lanjut mengenai Modul Funtastic….

Modul Funtastic Sains & Matematik yang telah memenangi Anugerah Inovasi dalam Pendidikan

 

Info lanjut di: Modul Sains & Matematik merangsang daya kreativiti pelajar

 

Untuk hubungi kami boleh tekan link di bawah :-