TAHNIAH BUAT ADIK-ADIK YANG MENGAMBIL PT3 SESI 2019 !!!

Assalamualaikum & Salam sejatera ,

Penantian yang sekian lama dinantikan kini telah pun tiba.

Kini tibalah masanya untuk pelajar, ibu bapa dan warga pendidik menerima keputusan PT3 dengan penuh keredhaan .

Pengumumam keputusan PT3 yang diterima haruslah diterima dengan penuh rasa kesyukuran .

Sekalung tinggi penghargaan juga buat pelajar cemerlang yang menduduki peperiksaan PT3 sesi 2019 yang pastinya  merupakan sumber motivasi serta sumber semangat kepada generasi pelapis negara serta pewaris kepimpinan yang akan datang .

 

Tidak lupa juga kepada warga pendidik yang telah berbakti . Semoga apa jua pengorbanan,kesabaran yang tinggi warga pendidik ada ganjaran dan nilai yang besar di sisi Allah SWT .

Sekalung tinggi penghargaan dan syabas juga buat pelajar yang telah mencuba sehabis baik dan sehabis mampu ketika menjawab soalan peperiksaan .

Sudah pasti anda telah mencuba yang sebaik mungkin demi memenuhi impian ibu bapa , para pendidik dan juga orang tersayang untuk mencapai impian dan cita-cita yang diimpikan selama ini .

 

 

PROMOSI 12.12 !!!

  • [SALE 12:12] HOME TUITION AKADEMIK & MENGAJI 2020. PENDAFTARAN DIBUKA SEKARANG!
    .
    .
    Anda ada ISU ini?
    .
    .
     
  •  Anak jenis yang kurang boleh tumpu perhatian atau malu bertanya dalam kelas yang ramai…
    .
  • Anak malas atau bosan ke sekolah kerana pencapaian yang kurang memberangsangkan…
    .
  •  Anda tak dapat ajar anak di rumah kerana kekangan masa, tidak tahu cara yang betul atau tidak tahu silibus…
    .
    atau…
    .
    .
  • Ibu atau bapa anda teringin nak mengaji, tapi anda tiada masa untuk hantar & ambil dari kelas kerana bekerja…
    .
  •  Anda atau ibu bapa segan mengaji di surau kerana tak pandai mengaji & ramai orang…
    .
  •  Mengaji di surau, tapi kejap pergi, kejap tak…
    .
  • Anak main-main bila anda yang ajar mengaji, atau anda tak berapa yakin/tahu…
    .
  • Anda dan keluarga nak privasi untuk mengaji & mudah bertanya soalan yang berkenaan kepada tutor…
    .
    .
    .
    Kami boleh bantu anda, anak & keluarga.
    .
    Bagaimana?
    .
    .
  •  Fokus hanya kepada anak anda, 1 pelajar atau max 5 orang saja (mengikut permintaan) – Tiada lagi isu segan atau malu nak tanya.
    .
  •  Tutor/Guru berpengalaman/terlatih datang ke rumah, lebih selamat, selesa dan mudah – tak perlu keluar.
    .
  •  Masa yang lebih Fleksibel
    .
  •  Berpatutan – dapat buat sesuatu yang istimewa untuk anak & diri
    .
  •  Lebih komited – ada jadual & berbayar.

    Dan banyak lagi..
    .
    .
    ‼️Sempena SALE 12:12,
    .
    kami tawarkan anda Baucer PERCUMA sehingga RM70 bagi setiap pendaftaran* 😲🎉
    .
    untuk sesi Home Tuition 2020 atau Mengaji di Rumah 2020
    .
    sebelum 20 Disember 2019!
    .
    .
    Tutor TERHAD. Rebut sekarang!
    Promosi akan berakhir dalam masa 1 minggu 
    .
    .
    #hometuition2020
    #mengajidirumah2020
    #quranichomebased2020
    #anakcemerlang2020
    #CMNAcademy

Peningkatan Dalam Keputusan Peperiksaan Adik Addeen Yang Membanggakan

Hai, Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.

Kami meneruskan perjalanan kami melawat pelajar-pelajar yang mempunyai peningkatan dalam pembelajaran mereka. Pada kali ini kami melawat ke rumah Puan Nurulaf’idah, ibu kepada adik Addeen di Taman Saujana Impian, Kajang. Addeen akan menduduki peperiksaan PT3 pada tahun hadapan. Jadi sebagai persediaan awal, ibunya mengambil home tuition subjek Matematik dan Sains untuk anaknya.

 

Puan Nurulaf’idah mengetahui berkenaan dengan home tuition ini melalui Facebook, dan telah menggunakan perkhidmatan home tuition kami dari Addeen berada di Darjah 5 hingga berada di Tingkatan 2 iaitu sehingga sekarang. Sebelum ini, Puan Nurulaf’idah pernah menghantar Addeen ke pusat tuition. Tetapi, pusat tuition tersebut menggabungkan pelajar Tingkatan 1 hingga Tingkatan 3. Disebabkan pelajar Tingkatan 3 akan menduduki peperiksaan PT3, jadi guru lebih memberikan fokus dan penekanan untuk mereka. Di sekolah pula, Addeen tidak terlalu fokus disebabkan oleh gangguan rakan-rakannya.

 

Jadi, Puan Nurulaf’idah lebih suka Addeen belajar di rumah supaya dia lebih fokus tanpa ada apa-apa gangguan yang boleh memberi kesan kepada pembelajarannya. Beliau juga berkata, antara kelebihan pembelajaran secara one to one adalah cikgu dapat mengenalpasti kelemahan pelajar dan boleh membantu memperbaiki serta mengatasinya dengan cara yang tersendiri.

 

Cikgu Ashil sering melakukan latih tubi yang berterusan dalam subjek Matematik dan Sains kerana kelemahan Addeen ialah dia kurang melakukan latihan. Cikgu juga menyediakan video cara jalan penyelesaian dalam subjek-subjek yang diajar supaya Addeen dapat merujuk kepada video tersebut ketika berada di luar masa home tuition. Jadi ini sangat membantu dalam pembelajaran Addeen.

 

Alhamdulillah… adik Addeen menunjukkan peningkatan dalam subjek Matematik. Dari gagal, adik Addeen berjaya mendapat B dalam peperiksaan pertengahan tahun. Adik Adden juga sudah boleh membuat latihan sendiri tanpa terlalu bergantung semata-mata kepada cikgu.

 

Diucapkan selamat berjaya kepada adik Addeen dalam peperiksaan akan datang terutamanya dalam peperiksaan PT3 yang akan diduduki pada tahun hadapan.

 

Sibuk Bersukan Punca Adam Tertinggal Dalam Pelajaran. Apakah Yang Membuatkan Beliau Bangkit Kembali?

Hi Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera,

 

Kami ingin kongsikan bagaimana Adam berjaya menunjukkan peningkatan yang memberangsangkan dalam subjek Matematik dan Sains PT3.

Nik Adam atau lebih mesra disapa Adam merupakan pelajar tingkatan 3 di Sekolah Agama Menengah Hulu Langat (SAM10) di mana Adam bakal menduduki peperiksaan PT3 tidak lama lagi. Sepanjang berada di asrama, adam banyak ketinggalan beberapa kelas kerana sering terlibat dalam aktiviti luar seperti sukan bola sepak.

Adam menambah , dia mendapat keputusan gagal dalam subjek Matematik dan Sains pada peperiksaan terdahulu. Bahkan lagi, subjek yang lain juga mendapat keputusan gagal ekoran terlibat dengan aktiviti luar.

Ingin mengetahui kisah adam yang selanjutnya , boleh tonton video dibawah ya

5 TIPS Persiapan Terakhir Persediaan Peperiksaan UPSR, PT3 dan SPM 

[PERHATIAN] kepada calon-calon yang akan mengambil peperiksaan BESAR pada tahun ini..

Dah buat persiapan AKHIR ke adik-adik semua?

Disini kami ingin berkongsi beberapa tips yang boleh digunakan semasa menghadapi UPSR, PT3 dan SPM

  1. Buat jadual ulangkaji secara terperinci, tarikh, subjek yang ingin diulangkaji, beberapa topik untuk di ulangkaji dalam jangka masa sehari. Dengan cara yang sedemikian, orang sekeliling anda akan perasan yang anda sedang fokus untuk mengulangkaji pelajaran untuk menghadapi peperiksaan yang bakal tiba.
  2. Mulakan ulangkaji di awal pagi setiap hari, contohnya 8 pagi atau ketika dalam kenderaan menuju ke sekolah atau selepas solat subuh supaya anda tidak terasa terkejar dengan masa yang berlalu.
  3. Mengulangkaji secara berkumpulan dengan memanggil kawan-kawan anda untuk mengulangkaji bersama. Setiap orang perlu memahami topik dan perlu menerangkan setiap topik yang telah dipelajari kepada kawan-kawan. Cara ini akan membuat kita lebih faham dan mudah ingat apa yang kita belajar sewaktu peperiksaan.
  4. Memastikan semua alat tulis mencukupi dan persiapan seperti baju sekolah, tudung telah digosok pada awal waktu dan menjaga waktu solat pada awal waktu agar urusan kita berjalan dengan lancar semasa menghadapi peperiksaan.
  5. Mendapatkan restu ibu bapa dan memohon pada Allah agar dipermudahkan urusan untuk menjawab kertas peperiksaan.

Akhir sekali, setelah adik-adik membuat persiapan untuk menghadapi peperiksaan :

USAHA – kamu hendaklah berusaha sehabis mungkin untuk menguasai topik-topik yang lemah dan bertanya pada yang cikgu atau kawan yang tahu tentang topik tersebut.

DOA – setelah membuat persiapan kita hendaklah berdoa kepada Allah supaya dipermudahkan urusan untuk menjawab soalan dengan hati yang tenang.

TAWAKKAL – kita perlulah bertawakkal kepada Allah atau berserah diri setelah kita berusaha dan berdoa padaNya. Sesungguhnya, Allah yang memudahkan sesuatu dan beri kejayaan pada kita semua.

 

 

Kami mengucapkan Selamat Maju Jaya pada semua yang bakal menghadapi peperiksaan pada tahun ini.

Semoga kejayaan milik kamu semua :)

‘TIADA YANG MUSTAHIL JIKA INGIN BERJAYA”

 

How To Be Successful Private Personal Tutor?

How to Be Successful Private Tutor for Home Tuition & Online Tuition

 

There are many advantages of becoming a home tutor for students. There are no special qualifications for everyone who wants to be one. All former teachers, or with any particular specialty in a subject can really become a private tutor. You don’t have to be a teacher in order to be able to tutor home students. It doesn’t have to be a school lesson either. You can engage into home tuition in order to teach music, computing, dance or even drawing and other fine arts.

 

Many teachers use home tuition as a supplementary work during their academic years. Others choose private tutoring as their main, exclusive field of working since they feel they can contribute more efficiently into a student’s progress and studies. No matter your reasons, becoming a private tutor can be quite rewarding in every professional or personal aspect.

 

Are You Qualified to Become Home Tutor?

Considering you only have to deal with one student at a time, you need to develop a friendly and professional manner at the same time. Children are often misunderstood home tuition into believing that they do not owe you respect. This is why, you have to let them know that you are a teacher like everyone else and that you demand their focus and respect.

You have to be motivational towards all your students and make them want to improve their skill and knowledge. This is something they have chosen to do therefore you must keep them interested at all times. Being a home tutor means that you can be patient and persistent towards all your students.

 

Learn new tricks and methods to maintain their interest and become their most favourite teacher of all times. Home tuition is not a stable job, therefore you have to be successful and efficient in order for people to continue and choose you. Become the most successful and beloved private tutor and let your job speak for itself.

Location of Home Tuition

Being a home tutor also means you get to choose where the lessons will take place. If you prefer your own space, then you can have your students come to you. Alternatively, you don’t have to rent a bigger house or a professional office. You can just go where needed. This will give you the chance of getting out of your home more often.

 

How about Online Tuition?

Online tuition is the process of a tutor teaching a student remotely using electronic, internet-ready devices in order to communicate and work collaboratively. Tutors will typically use internet based communication software such as Skype and collaborative workspaces such as Google documents. The communication software allows students and tutors to communicate in an audio-visual capacity whilst the collaborative workspaces allow the tutors to display information, track progress and assess the learning of the student.

Move Forward

Home tuition has become so popular, that there are many tutors looking for students. Become a successful home tutor and make this your main job.

By joining any of the agency or company, you increase your professional prestige and open up into a whole new marketplace.

Promosi Ramadan Raya Home Tuition CMN Academy

[PERCUMA] PROMOSI RAMADAN RAYA HOME TUITION CMN ACADEMY! DAPATKAN BUKU ISTIMEWA PERCUMA DENGAN SETIAP PENDAFTARAN TUISYEN DI RUMAH!
.
.
Anak tengah exam pertengahan tahun?
Result sebelum ni macam tak berapa ok je…
.
Ada rasa macam ni?
.
“Risaunya nak tengok result exam mid year ni..”
.
Nak bantu anak mula kelas selepas raya?
Atau bermula Ramadan ini?
.
.
Jom kami bantu anak anda belajar lebih seronok, berfokus & meningkat dalam keputusannya.
.
.
Kami dah bantu ramai pelajar BELAJAR…
✔️ Secara berfokus, santai dan seronok di rumah
✔️ Subjek yang perlukan bantuan dalam masa dan hari pilihan
✔️ Dengan cara lebih menarik, sesuai dan efektif dengan diri pelajar
✔️ Berteraskan silibus semasa dan kbat
✔️ Seterusnya meningkat potensi dan result
.
.
Kami juga dah bantu ramai ibu bapa…
+ Monitor apa yang pelajar belajar & diajar
+ Tahu pencapaian pelajar dari masa ke masa
+ Jimat petrol, masa dan tenaga
.
.
Yang paling BEST…
Sempena Ramadan dan Aidilfitri ini, kami nak bagi …
.
PERCUMA salah satu dari buku berikut :
.
Modul Funtastic Sains, Modul Funtastic Matematik atau Nota Journal ‘Yakin Sebelum Berjaya’
.
.
WOW!
.
.
TERHAD kepada 30 ORANG PERTAMA saja tau!
.
dan sehingga 14 Jun 2019 saja.
.
.
Nak dapatkan TAWARAN ISTIMEWA ini?
.
>> Whatsapp “RR” ke 01132742922 Sekarang! <<
>> Whatsapp “RR” ke 01132742922 Sekarang! <<
>> Whatsapp “RR” ke 01132742922 Sekarang! <<
.

Bengkel Funtastic KBAT STEM Bersama Guru Sains PPD Kuala Selangor

Sewaktu pergi ke Seminar Antarabangsa Pendidikan di Unisel untuk presentation dan buka Booth tahun lepas, berpeluang mengenali Pensyarah, Guru-guru, pegawai PPD dan salah seorang ialah Cikguche Hasni, Guru Sains SMK Pengkalan Permatang.

Saya berasa kerdil sangat sebab dikelilingi oleh orang-orang hebat dalam bidang pendidikan di Malaysia waktu itu..Namun kami gagahkan juga untuk berkongsi sedikit ilmu yang kami ada..

Beliau juga telah mendapatkan Modul Funtastic..bila bersembang rupanya beliau seorang guru yang hebat dan menggunakan Pembelajaran STEM dan Project Based Learning di sekolah beliau.

Rupa-rupanya beliau terlibat dengan Program Genesis di bawah Agensi Inovasi Malaysia di mana hanya 10 sekolah terpilih sahaja di seluruh Malaysia melaksanakan Projek tersebut yang menekankan kepada Inovasi dan Proses Design Thinking dalam Pembelajaran.

Beberapa minggu lepas beliau menghubungi saya bertanyakan jika ada Modul yang sesuai untuk Guru Sains..

Saya kongsikan sedikit tentang modul Funtastic KBAT STEM yang kami sedang usahakan..

Selepas team kami menghantar proposal kepada peringkat atasan di PPD Kuala Selangor..alhamdulillah ia diterima 😃

Excited tu memang lah..namun rasa nervous tu memang ada sebab nak berkongsi dengan Ketua Panitia dan guru-guru Sains yang berpengalaman.

Sama juga sewaktu berkongsi dengan PPD Rompin..itu pula bersama Guru Sains & Matematik sekolah rendah & menengah seramai 80 orang bersama Puan Zarina Madzharyang sangat supportive.

Kali ini Team kami termasuk Cikgu Mohamad Isa Bin Idris dan Sir Rajinder Singh serta dibantu oleh Cikgu Hasriza Mohd Nasir dan Cikgu Nurul Nabihah Razali.

Ada di antara team kami yang bertolak seaway 3:30 am di sebabkan faktor jarak.

Ini semua bagi mengelakkan jam KL yang biasanya selepas 7am dan kami semua berjumpa di R&R Jejantas Sg Buloh dan bertolak selepas menunaikan solat Subuh dan breakfast..

Dalam perjalanan kami sempat juga berbincang kali terakhir untuk lebih mengemaskinikan perjalanan Program..

Sampai sahaja di sana kami disambut oleh pelajar SMK Pengkalan Permatang yang baik serta menawarkan diri untuk membawa barang kami ke tempat program..

Kami juga dioffer untuk breakfast..sempatlah menjamah air sedikit memandangkan kami baru sahaja breakfast 😃

Sampai sahaja di library, memang segalanya sudah siap dan meja pun telah disusun seperti apa yang diperlukan untuk program ini..

Bengkel dimulakan dengan Cikgu Isa berkongsi tentang Modul PAK-21 serta kaitannya dengan Teknik VAK dan 4C.

Stem Bengkel ladap

Setiap kumpulan dapat menonjolkan kreativiti masing-masing dalam menggabungkan idea-idea dalam PdPc.

Apa yang menarik adalah presentation adalah secara fb live dalam group serta kebanyakan cikgu first time dapat pengalaman begini.

Yang Bestnya adalah kami dapat tonton kami sesi live tersebut untuk panduan masa akan datang jika Ingin buat bersama pelajar-pelajar pula 😃

Kemudian Sir Raj berkongsi Teknik Problem Solving dengan Aktiviti hands-on ‘Eggciting Mission’ & Teknik Teori vs Realiti beliau yang memang membuka mata berdasarkan pengalaman beliau dalam bidang Engineering sebelum ini.

Kalau kita dapat mengira ketumpatan telur yang sama melalui pengiraan secara teori dan praktikal, anda memang power 😉

Akhir sekali Saya berkongsi tentang keperluan pendidikan dan Revolusi Industri 4.0 serta Aktiviti “Titanic Boat” & Project-based Learning “Energy Generator” dengan menggunakan barang-barang yang low-cost tapi dapat mengaplikasikan 4C dan merentasi Subjek dan topik.

Terima kasih Guru-guru yang memberikan komitmen yang baik dan semua stay sehingga tamat walaupun mempunyai komitmen masing-masing di sekolah mahupun keluarga.

Kami juga sempat mengambil maklumbalas Pre & Post-Mortem Program yang inshaAllah akan dikongsikan dapatannya nanti 😃

Terima kasih En Azmil dari PPD Kuala Selangor yang turut hadir dan memberikan feedback beliau 😃

Terima kasih Cikgu Hasriza dan Cikgu Nurul yang menjadi spinal cord kepada program ini dalam memastikan Program berjalan lancar dan Team CMN yang membantu sejak awal Cik Zalikha Ruzanna dan Cik Bainun Kamarul.

InshaAllah banyak lagi yang kami perlu improve dalam perkongsian yang akan datang..Banyak juga yang ingin dikongsikan lagi kerana faktor masa kami dahulukan yang penting dahulu.

Terima kasih kepada Puan Che Hasni, Guru yang sentiasa bersemangat waja serta bertanggungjawab menjemput kami, saya baru tahu beliau orang hebat rupanya..Jurulatih Utama Kebangsaan Subjek Sains namun mempunyai kerendahan hati.

InshaAllah program ini bukan touch n go..InshaAllah kami akan sentiasa kongsikan pelbagai lagi aktiviti dalam Group bersama Pendidik Sains & Matematik 😃

Majulah STEM untuk Negara 😃

Mohd Noor Mohd Tahir
Founder CMN Academy

 

Sumber: www.coachmohdnoor.com

#YakinSebelumBerjaya
#STEM4All

Mudahnya Belajar Sains!

Yakinkan Diri, SAINS Bukan Mata Pelajaran Yang SUSAH

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Pengetahuan Sains telah dikenal pasti sebagai salah satu cabang ilmu yang memerlukan pemahaman pada peringkat terawal, dan disertai dengan pengamatan yang terperinci dan pemahaman konsep asas yang bersesuaian. Oleh itu pembelajaran sains hari ini sepatutnya berbeza pendekatannya dengan pembelajaran sebelum ini.

Sains adalah merupakan ilmu pengetahuan yang teratur dan dapat dibuktikan kebenarannya, melibatkan proses pengumpulan ilmu atau maklumat dan penyusunannya. Perkataan sains datang daripada bahasa Latin, scinetia, bermakna mendapatkan ilmu atau maklumat.

Seperti proses bagi memperoleh maklumat lain, sains bermula dengan pengalaman, diikuti mendapatkan fakta dan peraturan daripadanya.Ia perlu lebih realistik dan bermakna di mana teori dan aplikasi sesuatu ilmu sains itu perlu seiring, barulah ilmu sains itu dapat di’internalize’ dengan lebih berkesan. Jadi pelajar akan mudah berkata “ooh.. begitu..” dan seterusnya dapat menyambung ilmu itu dengan sendiri… “.. jadi kalau saya buat begini, begitulah akan terjadi, ya?”.

Sebenarnya Sains merupakan satu subjek yang sangat menarik dan mudah dipelajari sekiranya dipelajari dengan teknik yang betul. Ini bermakna ilmu itu telah dihayati dan mereka dapat membina aplikasi atau ilmu baru di atasnya secara sendiri. Bukan dengan penghafalan semata-mata,

Berikut Cikgu kongsikan beberapa tips yang boleh membantu anda untuk belajar dengan cemerlang dalam mata pelajaran Sains.

☛ Letakkan Keseronokan Belajar SAINS Dalam Fikiran

Kalau sebelum mula belajar Sains, sebelum menjawab soalan Sains Anda dah kata susah macam mana nak Cemerlang?? Letakkan dalam Fikiran anda “Belajar Sains Itu Seronok” , “Aku Akan Dapat A Untuk SAINS”… Itu akan menjadi satu motivasi pada diri sendiri untuk berjaya.

 

☛ Belajar Sains Setiap Hari.

Tiada Jalan Singkat Untuk Berjaya Dalam Pelajaran… Tidak kisah Bagaimana, bila dan dimana, Anda perlu belajar Sains pada setiap Hari. Jangan hanya bersemangat mempelajari subjek-subjek lain dan mengabaikan Sains. Setiap hari perlu siapkan latihan Sains yang diberikan dan tidak menunggu sehingga Tarikh peperiksaan hampir tiba. Sains perlu diingat dan diulang setiap hari…

☛ Buat Ulangkaji Selalu.

Tidak Mahu Mengulangkaji Tetapi Mahu Cemerlang… Itu tindakan yang Kurang Bijak. Sepatutnya jangan biarkan topik-topik Sains bertambah sebelum memulakan ulangkaji. Mengulangkaji awal supaya anda tidak menyesal dan panik melihat banyak topik yang belum diulangkaji. Jadi, kena mula study awal-awal. Bukan last minutes! Ambil Mudah dalam belajar macam mana nak Capai Kejayaan!!!

☛ Cuba Jawab Semua Bentuk Soalan.

Belakang Parang Jika Di Asah Akan Tajam Juga… Anda perlu cuba menjawab semua bentuk soalan Sains, sama ada soalan aneka pilihan (objektif), struktur (subjektif) atau KBAT. Jangan hanya memilih bentuk-bentuk soalan yang anda sukai sahaja.

Beli buku kerja yang menyediakan model jawapan. Dengan cara begini, anda boleh membandingkan jawapan anda dengan contoh/model jawapan yang disediakan. Korbankanlah sedikit wang untuk membeli buku latihan, yang nak BERJAYA tu KITA kan… jadi KITA lah yang perlu Berkorban…

☛ Beli buku-buku soalan tahun-tahun lepas.

Alah Bisa Tegal Biasa… Ini TIPS untuk mereka yang bakal menduduki Peperiksaan UPSR… Tujuan beli buku-buku ini adalah supaya anda dapat membiasakan diri dengan bentuk-bentuk soalan peperiksaan. Anda juga akan tahu bentuk-bentuk soalan yang kerap keluar dalam peperiksaan.

Cuba jawab soalan-soalan ini selalu supaya secara tidak langsung anda akan tahu teknik menjawab soalan yang sebenar. Kemungkin soalan yang sama akan berulang dalam bentuk yang sedikit berbeza.

Dengan cara ini juga, anda akan mempelajari banyak topik kerana dalam proses mencari jawapan, anda secara tidak langsung telah membuat mengulang kaji dan mengingati point-point penting bagi topik tersebut.

☛ Beri Tumpuan

Untuk merawat seorang pesakit, mula-mula sekali kita perlu merawat mindanya… Jika anda masih ingat perkara pertama yang Cikgu kongsikan tadi ialah meletakkan SAINS dalam fikiran… Bila Sains dalam fikiran dah ada motivasi untuk dapat A barulah semangat untuk belajar Sains dengan betul dapat dilaksana…

Beri Tumpuan 100% semasa guru mengajar Sains di kelas. Sifat sambil lewa semasa belajar pasti MERUGIKAN anda!!!! Tumpuan yang penuh akan memudahkan anda mempelajari ilmu yang baru dan dapat menambah Keyakinan anda untuk Cemerlang dalam Sains.

Sebenarnya jika anda telah Belajar Sains dengan cara yang betul dan sesuai, anda sebenarnya akan dapat menjawab Soalan Sains dengan lebih baik. Sekiranya anda mengalami masalah untuk memahami sesuatu topik dalam subjek Sains. anda Perlulah segera berjumpa dengan guru-guru sains untuk bertanyakan soalan. Lebih rajin anda Bertanya lebih besar peluang anda untuk dapat A untuk subjek SAINS.

 

Kredit: Tutor Cikgu Shahrul

Jom Ke Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur! Jumpa Anda Di Sana Ye.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Anda dah hadir ke PBAKL2019 yang sedang berlangsung di PWTC sekarang?
Tahu ke ESOK dah hari terakhir?
LAST CALL!!
Esok kami akan ada di Booth 3114 (Booth SifufBads Press) dalam jam 1-3 petang.
Jadi, esok juga HARI TERAKHIR anda boleh dapatkan pelbagai buku & modul keluaran kami dengan HARGA SUPER DUPER AWESOME!
Diskaun memang tak payah cakap, banyak kami potong.
Kami juga berikan pelbagai BONUS dan BAUCER PERCUMA untuk setiap pembelian buku/modul kami.
Kami ada bawakan 6 buku/modul untuk anda:
  • Combo Modul Funtastic Sains & Matematik 
  • Buku Fenomena Home Tutor Beyond Expectation
  • Buku Mahir Arab Dari AlQuran
  • Modul Tajwid Infografik plus Buku Latihan
  • Kad Imbas Kenali Hijaiyah
Jadinya, rugi sangat jika anda tak ambil peluang ini untuk berbelanja dengan JIMAT!
Kami tunggu anda sampai esok ;)
Jika anda jauh atau tidak dapat ke sana, tapi nak dapatkan harga dan bonus menarik sempena PBAKL2019 ini, boleh klik DI SINI.
*Harga tak termasuk kos postage ye.
Untuk pertanyaan, boleh klik DI SINI.
#PBAKL2019