4 Langkah Efektif Menguasai Subjek Membaca dalam masa 1 hari.

Subjek-subjek membaca yang terdapat di sekolah antaranya ialah Biologi dan Sejarah. Kebanyakan pelajar kurang gemar kepada subjek membaca kerana cepat merasa bosan dan banyak istilah yang perlu diingati.

1) Mengetahui objektif bab yang ingin dipelajari

Lazimnya, di bahagian awal setiap bab, akan ditulis objektif atau tujuan pembelajaran bagi bab tersebut. Apa yang pelajar akan dapat bila mempelajari bab itu. Jadi, sebagai pelajar haruslah membaca objektif pembelajaran supaya timbul perasaan ingin tahu dalam diri kita sekaligus melahirkan rasa ‘excited’ untuk belajar.

2) Baca rumusan di akhir bab

Di akhir setiap bab, akan ada rumusan bagi keseluruhan bab tersebut. Jadi apabila kita membacanya, kita sudah mendapat gambaran awal dan info tentang apa yang kita akan pelajari.

3) Baca bab dengan teliti dan tulis

Catat isi penting yang terkandung dalam bab tersebut. Tidak perlu hias dengan cantik, hanya sekadar catat supaya kita cakna.

4) Soal jawab secara berpasangan

Bina soalan-soalan daripada bab tersebut dan cari jawapan dengan merujuk bab tersebut.

Namun, ini adalah antara cara-cara yang efektif yang boleh kita lakukan untuk menguasai subjek yang memerlukan kita untuk membaca supaya faham. Banyak lagi cara yang boleh kita gunakan dan kita sebagai pelajar haruslah sentiasa bersemangat untuk menuntut ilmu.

 

 

Adik Aqil dapat markah tertinggi di dalam kelas selepas ambil Home Tuition !

Kali ini kami nak kongsikan kisah Puan Noraishah yang merupakan ibu kepada Aqil Haidar, calon UPSR 2020.

Sebelum puan Noraishah menggunakan khidmat CMN Academy, puan Noraishah pernah mengambil personal tutor lain tetapi personal tutor tersebut bukan dibawah tuition centre. Setelah berhenti menggunakan khidmat personal tutor tersebut, puan Noraishah mencari personal tutor lain yang boleh membantu anaknya, Aqil Haidar dalam pembelajaran. Pada mulanya puan Noraishah menapis dahulu dan membandingkan CMN Academy dengan pusat tuisyen lain bagi mendapatkan home tutor yang terbaik untuk anaknya. Akhirnya puan Noraishah mengambil keputusan untuk menggunakan khidmat CMN Academy kerana melihat maklum balas dan testimoni daripada klien-klien yang menggunakan khidmat tutor CMN Academy yang banyak menunjukkan peningkatan gred peperikasaan anak-anak mereka.

Puan Noraishah ingin meningkatkan gred peperiksaan anaknya, Aqil Haidar terutamanya dalam subjek Bahasa Melayu.  Aqil Haidar lebih memerlukan cikgu Bahasa Melayu kerana Aqil susah untuk skor subjek Bahasa Melayu berbanding dengan subjek Sains, Math, dan Bahasa Inggeris. Setelah mengetahui requirement yang dikemukakan oleh puan Noraishah, admin CMN Academy memberi profil tutor iaitu Cikgu Seri. Pada mulanya, puan Noraishah tidak yakin dan mahu mencuba menggunakan khidmat Cikgu Seri. Apabila beberapa kelas dijalankan Bersama Cikgu Seri, anak puan Noraishah mula rasa seronok dan excited untuk belajar. Pada mulanya, sebelum PkP, puan Noraishah ingin anaknya skor untuk UPSR. Tetapi apabila PKP berkuatkuasa, banyak pelan pembelajaran telah berubah sehingga peperiksaan UPSR dimansuhkan, puan Noraishah tetap meneruskan pembelajaran anaknya dengan CMN Academy tetapi berfokus kepada untuk mendapatkan tempat di sekolah MRSM dan Sekolah Berasrama Penuh (SBP).

Aqil haidar menyatakan perasaannya semasa mula-mula belajar bersama Cikgu Seri, pada mulanya dia berasa malu dan takut. Tetapi Cikgu Seri pandai mengambil hati dan membuatkan Aqil Haidar hilang rasa takut dan rasa seronok belajar bersamanya dengan membuat aktiviti-aktiviti menarik seperti membuat eksperimen untuk mengajar subjek sains. Apabila dah dekat dengan Tarikh peperiksaan atau ujian, Cikgu Seri lebih fokuskan dengan membuat Latihan, kuiz, dan dalam masa yang sama, Cikgu Seri akan terangkan apa-apa yang mengelirukan Aqil Haidar. Bagi Aqil, pembelajaran bersama home tutor dan bersama cikgu-cikgu di sekolah sangat berbeza. Di sekolah cikgu-cikgu akan mengajar secara menyeluruh dan tidak dapat focus kepada setiap pelajar. Manakala belajar di rumah bersama home tutor pula sangat berkesan kerana Aqil dapat bertanya terus apa-apa bahagian yang tidak difahami kepada Cikgu Seri.

Setelah beberapa bulan menggunakan khidmat home tutor CMN Academy bersama Cikgu Seri, terdapat peningkatan dalam keputusan peperiksaan akhir tahun Aqil Haidar berbanding dengan keputusan peperiksaan pertengahan tahun terutamanya subjek Bahasa Melayu yang difokuskan. Aqil Haidar lebih mahir dalam membuat karangan Bahasa Melayu. Aqil juga pernah mendapat markah tertinggi di dalam kelas dalam subjek Bahasa Melayu kerana menggunakan tips-tips yang diajar oleh Cikgu Seri.

Bagi puan Noraishah, CMN Academy membuatkan anaknya lebih seronok dan bersemangat Ketika belajar kerana dapat tutor yang pandai mengambil hati dan membuatkan suasana belajar berasa seronok dan luar biasa. Puan Noraishah menyarankan kepada ibu bapa yang mencari pusat tuisyen atau cikgu untuk mengajar di rumah untuk terus hubungi CMN Academy kerana tutor-tutor CMN Academy semua diberi training untuk menjadi seorang tutor yang baik, bagus, dan mempunyai Teknik pengajaran yang berkesan serta Teknik  approach pelajar supaya mereka seronok belajar.

Bagaimana Nak Bagi Pelajar Mudah Faham Konsep Dalam Add Maths?

AddMaths In Action

 

“Raj, tak yah ler buat semua action tu, bukannyer keluor dalam exam pon”

eh eh kome, Yer teman meme sedor pun takkan ditanya aktiviti tu dalam ujian. Teman paham sungguh.

Tetapi bebudak kita ni, sian kat deme, diasak, digasak dengan bertubi tubi dengan latih tubi.

Jadi teman pun ambik le kesempatan untuk menunjukkan kisah disebalik latih tubi itu yang memang deme tak pernah didedahkan langsung. Jadi pelengkap kepada apa yang dibuat oleh Guru. Kita support guru ngan dedahkan aktiviti gini pada pelajar.

Apa tujuan nyer?

Tujuan utama, nak dedahkan kepada pelajar, selama ini, apa jua yang deme kira, macam maner rhoper nyer bila diaplikasi menggunakan barangan yang mudah didapati daripada sekeliling.

Contoh nyer, Pengamiran.

Pernah dok terpikir, bagaimana pengamiran boleh digunakan untuk mencari isiupadu cawan?

Apa nilai bacaan yang diperlukan?

Bagaimana nak sukat? nilai tersebut?

Mengapa perlu disukat bacaan tersebut?

Bila bacaan tu tak diperolehi, apa yang akan berlaku?

Takde alternatif lain ke?

Semua persoalan ini, kome takkan jumpa bila buat latih tubi, percayalah! Dan proses proses ini banyak yang teman pelajari daripada Dr Ihsan Ismail semasa menghadiri bengkel IBME di CMN Academy tahun lepas.

Sebelum itu memang ada teman buat aktiviti begini, tetapi di IBME, baru nampak lebih jelas kepentingan untuk teman buat aktivti secara lebih sistematik.

Stem

Aktiviti ni bukan untuk suka semata mata.

Dan aktiviti ini sebenarnya memang dapat memberikan Aha Moment kepada peserta.

Yang kalau dulu nyer benci, sekarang ni bertambah ler kasih sayang nyer, sebab ianya memberikan makna yang lebih realistik terhadap kiraaan yang dibuat sebelum ini.

Nampak lebih jelas kegunaan nya, aplikasinya dan mengapa dibuat begitu dan begini sesuatu kiraan tersebut.

Balik kepada aktiviti tersebut, masa kira gunakan aedah Pengamiran, isipadu yang diperolehi adalah 167 cm^3.

Tetapi bila dituang air, dan disukat bacaan isipadu air, jawapannya 174 cm^3. Kenapa? Naper tak sama ngan bacaan yang dikira? Ada sebab nyer yang teman udah pon ceritakan kepada pelajar.

Dan teman sebelum ini membenarkan plus minus 10^cm3 untuk ralat berlaku.

Dan selepas itu beralih ke aktiviti menentukan persamaan lengkung rantai yang digantung.

Rantai tu teman guna handbeg wife ( pinjam )….dan apa yang menarik adalah untuk mencari persamaan lengkung itu. dan persamaan yang diperolehi itu, boleh disemak melalui DESMOS.

So itu lah kelainan yang ingin bawa didalam dunia AddMaths ini bersama sama dengan pelajar?

Dan apakah pula maklumbalas pelajar/guru yang mengikuti sesi BEST ini?

Seminar BEST SPM CMN Academy

#Tutor_Raj

ps: Terima Kasih kepada Team disebalik tabir yang melancarkan proses Bengkel Online ini.

CEO Mohd Noor Tahir yang agak peka dan teliti dengan flow majlis.

Coach Mohamad Isa Bin Idris sebagai pengerusi Majlis yang menceriakan peserta dengan aktiviti energisernye dan tak dilupakan juga kepada Coach Amir Syazwan Manaf yang mengendalikan isu isu teknikal berbangkit sepanjang program berlangsung.

 

Dan kepada semua warga CMN serta Team Funtastic Online (FOT) kita, terima kasih kerana memberikan support untuk menjayakan Seminar BEST ini.

Tq semua.

Sir Rajinder

Speaker Funtastic Add Maths

Satu Klik, Satu Kelas, Satu Ringgit. Betul Ke Ni?

Wow!! Kali ini kehadirannya sangat specialKelas Funtastic RM1?

Wow..Murah ke murah sangat ni!! 😮

Funtastic yang pastinya membawa maksud hebat. Hebat yang macam mana? Hebat dari segi penyampaian ilmu, idea kreatif, semangat dan paling penting Tutor tahu cara untuk ‘tackle’ pelajarnya apabila belajar secara online.

Contoh Teacher Zy yang berinteraksi dengan anak didiknya dengan cara meminta mereka melihat keluar tingkap dan minta mereka jelaskan warna awan yang dilihat. Kemudian pelajar memberi respon. Dari situ, jelas sekali bahawa pelajarnya sangat fokus dan menyukai gaya pembelajaran yang sedang berlangsung. Ada yang bersemangat sehingga bangun dari tempatnya dan jengah ke luar tingkap.

Tutor adalah peranan utama untuk menghidupkan pembelajaran secara online. Semangat yang dibawa sememangnya akan tersalur kepada anak didik juga. Cuba lihat gambar dibawah, menarik kan?

Seminar Best Online Bersama Cikgu Mas

Berdasarkan gambar, dapat disimpulkan bahawa Cikgu Mas ini sangat kreatif. Beliau ada gaya tersendiri bersama ‘ápparatus’ yang dibawa. Kelas tidak nampak kaku dan seolah berada dihadapan anak didiknya.

Kelas funtastic ini dikendalikan sepenuhnya secara online ya tuan puan. Kelebihannya pada kali ini adalah untuk membantu tuan puan yang masih mencari sumber yang berkesan untuk pendidikan anak-anak terutamanya ketika kita dalam usaha untuk Stop Covid 19.

CMN Academy amat yakin bahawa dengan adanya limited offer sebegini, sedikit sebanyak dapat membantu ibu bapa dari segi kewangan di samping melihat sendiri bagaimana gaya pembelajaran secara funtastic di jalankan.

Funtastic yang bagaimana tu ya? Haa.. Ramai yang belum tahu bahawa kelas online boleh jadi sangat BEST, menarik, tak bosan langsung & pelajar boleh fokus?

Hal ini telah diakui sendiri oleh pelajar yang menyertai kelas funtastic sebelum ini. Pelajar telah di exposed dengan gaya pembelajaran santai dan funtastic, tentunya memberi kesan yang terbaik pada mereka. Jom lihat antara feedback yang diterima:

Feedback Kelas Funtastic Online Tuition
Feedback Kelas Funtastic Online Tuition
Feedback Kelas Funtastic Online Tuition

Bukan itu sahaja, ada juga pelajar yang berpendapat bahawa dengan menyertai kelas online ini, sebelum ini beliau tidak faham apa yang telah diperlajari di dalam kelas. Namun, tidak dinafikan kekangan masa dan murid terlalu ramai dalam satu kelas membuatkan gaya pembelajaran guru mungkin sedikit berbeza dengan yang dikendalikan oleh CMN Academy.

Pastinya masih tertanya, kenapa RM1/per class untuk offer pada kali ini?

Jawapannya adalah Komitmen. Iya..komitmen.

Bila berbayar, tentunya akan merasa sangat sayang jika tidak sertai kelas. Berbayar tu hii…Bukan itu sahaja, pasti anda berniat dan mengharap menemui saluran penyampaian pendidikan yang tepat dan mudah untuk diikuti oleh anak anda kan.

Setuju? 😉

Jadi, kenapa perlu berbelanja lebih jika boleh dapat harga RM1 untuk satu kelas. Jadi, apa kata cuba dahulu dan lihat sendiri gaya pembelajaran funtastic ini .

Pelajar juga tidak akan rasa terbeban jika bermodalkan RM1. Jadi, pada yang teringin nak join kelas Funtastic, tapi belum dapat peluang nak rasa dulu?

Apa kata cuba ambil peluang ini untuk belajar memandangkan modalnya hanyalah RM1 sahaja. Tutor yang mengajar untuk funtastic Online ini bukan calang-calang. Mereka ini adalah Tutor Profesional yang terlatih dan sudah lama dalam bidang pendidikan.

Teacher Zy, Tutor Funtastic Tutor Idaman Pelajar

Kelas Funtastic Online, tentunya memberi kelainan kepada anak didik untuk lebih fokus dan lebih seronok belajar. Sepanjang kelas berlangsung, akan ada sesi soal jawab dan tentunya buat pelajar rasa seperti berada di hadapan guru. Tak sabar nak cuba?

Nak tahu lebih lanjut lagi, tekan link dibawah ya...

Klik www.pelajarberjaya.com

Jangan lupa, Offer ni LIMITED untuk 1 Kelas setiap subjek ye..

Daftar SEKARANG supaya tak terlepas OFFER yang semestinya tidak mudah utuk diperoleh.

Are you Ready to #BeFuntastic? 😃

Let’s start NOW!

 

Sumber digylearn.cmnacademy.com

Nak Jadi Pelajar Berjaya Dengan BEST Online 2020

[TERKINI] LEBIH 300 TIKET SUDAH HABIS DIGRAB!! 

.

.

“Antara semua kelas Online yang saya dah cuba, hanya kelas CMN Academy yang paling TipTop – lebih interaktif (2-way communication).”

.

300 tu… apa yang BEST sangat?

.

.

✔Anak anda berumur 10 – 17 tahun?

✔Risau ketinggalan dalam pelajaran?

✔Bosan terkurung lama di rumah tanpa pembelajaran yang seronok?

.

✔Nak join pembelajaran yang paling BEST & Menarik?

.

.

Buat julung kalinya CMN Academy & Tutor Profesional Malaysia bawakan kepada anda 

.

SEMINAR ‘BEST’ ONLINE!

.

B.E.S.T. – Beyond Expectation Student Tutoring.

.

.

Info BEST :

 

Sesi 1 (Tahun 4-6)

Tarikh : 30/5/2020 (Sabtu)

Masa : 9 am – 1 pm

Sesi 2 (Tingkatan 1-3)

Tarikh : 30/5/2020 (Sabtu)

Masa : 2 pm – 6 pm

Sesi 3 & 4 (Tingkatan 4-5)

Tarikh : 31/5/2020 (Ahad)

Masa : 8.30 am – 6.30 pm

.

.

Daftar PROMO EARLYBIRD sekarang dengan Diskaun yang KawKaw BEST sehingga 100%!

.

Klik saja PelajarBerjaya.com sekarang!!

.

Share untuk manfaat bersama ;)

.

#BEST

#SeminarBEST

#FunLearning

#FuntasticOnlineTuition

#Jun2020

PKP Dilanjutkan! Apa Pilihan Anda Sebagai Ibu Bapa Untuk Pembelajaran Anak?

Jam 4 petang, sempena hari Jumaat yang mulia…

Perdana Menteri telah mengumumkan bahawa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akan dilanjutkan lagi sehingga 28 April 2020.

 

Anda sebagai ibu bapa telah mulakan langkah untuk anak anda tidak ketinggalan dalam pelajaran?

Apa pilihan yang sesuai pada masa ini?

 

Dalam tempoh PKP ini, kita tidak boleh keluar dari kawasan rumah jika tiada sebab yang boleh diterima.
Tetapi pembelajaran harus diteruskan supaya anak anda berada di atas landasan yang betul dan tak ‘blur’ bila masuk sekolah balik nanti.

 

Jadi ada 2 pilihan yang  boleh kami cadangkan kepada anda.

 

1- Anak belajar bersama anda
Anda perlu mengajar dan membantu sekiranya anak anda kurang faham sesuatu topik atau subjek.

 

Cuma kebiasaannya kami banyak terima rungutan dari ibubapa…

“Anak tak nak belajar dengan saya. Susah nak mengajar dia tak nak dengar & asyik main-main.”

“Saya tak pandai nak mengajar. Silibus pun saya tak tahu. Dah lama tinggal sekolah, lupa dah macam mana nak buat.”

“Saya tak boleh ajar anak saya… tak jadi. Walaupun saya ni guru.”

 

Jadi kami bantu anda dengan pilihan kedua iaitu…

 

2- Belajar melalui Online dengan Tutor Berpengalaman.

Kami sediakan 2 jenis Online Tuition iaitu secara 1 to 1 dan secara berkumpulan iaitu Funtastic Online Class. Percuma pun ada 😃

Anda boleh pilih mengikut keperluan, keselesaan dan budget anda.

 

5 KAEDAH BAGAIMANA NAK BELAJAR & ULANGKAJI DENGAN BERIMPAK SEMASA RMO
KELAS ONLINE TUITION PERCUMA UNTUK RAKYAT MALAYSIA & SENARAI TABUNG NGO SEMPENA COVID-19

Ibu ini telah ambil Online Tuition hampir semua subjek SPM & PT3 untuk 2 anaknya.

 

Online Tuition kami menitikberatkan cara penyampaian yang kreatif & santai, intipati yang padat & komunikasi dua hala dengan pelajar.

 

Sebab apa?

Kami amat mementingkan kualiti dan penerimaan pelajar. Bukan mudah untuk pelajar ‘stay’ belajar secara online, tapi ramai yang dah buktikan mereka boleh dengan pendekatan yang kami bawakan.

 

Antara kelas yang telah dijalankan,

 

 

 

Jika anda berminat atau perlukan sebarang pendapat/pertanyaan berkenaan Online Tuition, klik saja di bawah

KELAS ONLINE TUITION PERCUMA UNTUK RAKYAT MALAYSIA & SENARAI TABUNG NGO SEMPENA COVID-19

Kenapa Belajar Topik ‘Ruang’ Matematik UPSR Ni Best?

Adakah Chegu Nurul masih ada lagi di RUANGAn hati adik2 tahun 4,5,6 ni? 🙈

Ehh.. apasal Chegu ni? 🤔

Agak-agak seLUAS mana bahagian untuk Chegu Nurul memeriahkan lagi suasana kelas Funtastic Matematik UPSR ? 😉

Jap, ada lagi satu…

SeTINGGI mana tahap keterujaan adik2 untuk belajar dan mengeksplorasi topik RUANG ni bersama Chegu dalam Online Tuition ?😁

 

 

Wohoo…berbunga2 ayat Chegu 🤣

3 soalan untuk adik2 renungkan malam ni dan bersiap sedia untuk jelajah topik RUANG yang sangat berkait rapat dalam kehidupan seharian kita..

Kenapa Chegu kata macam tu?

Cuba baca permasalahan ni…

“Diberikan satu kolam mandi kanak-kanak yang telah diisikan 3/5 penuh air, berapakah lagi isi padu air yang perlu dimasukkan untuk memenuhi kolam itu ?”

Apa langkah2 yang paling utama untuk adik2 tahu sebelum cari solusi untuk soalan penyelesaian masalah itu?

Nak tahu apa strategi yang kita boleh gunakan untuk selesaikan soalan berbentuk penyelesaian masalah ini? 🙋‍♀️🙋‍♂️

Jom belajar lebih seronok secara online bersama Chegu Nurul di Exclusive Online Group Tuition Matematik UPSR

Pastikan adik-adik ready dengan soalan2 yang bakal dibongkarkan nanti ya 😉

Macam mana nak join?
Klik je: Funtastic Exclusive Online Class Matematik UPSR

Jumpa adik-adik di puncak kejayaan 😃

YAKIN SEBELUM BERJAYA

#MatematikUPSR
#ExclusiveOnlineTuition
#FuntasticMatematikUPSR

 

Bagaimana Teknik ‘Problem Solving’ Bantu Memahamkan Konsep Dalam Add Maths?

Exclusive Online Group Tuition Add Maths bersama Tutor Raj.

Belajar Add Maths dengan lebih mudah & menarik!

Tutor Raj nak berkongsi topik Pembezaan atau nama ‘english’ nya Differentiation.

Menjawab soalan Dan Pendedahan Praktikal terhadap soalan yang diajukan.

Teori dan Praktikal, apa bezanya?

Perlu ke didedahkan dengan Aktiviti Praktikal?

Buat Praktikal ni tak Buang masa ke?

Sebenarnya, sesi Pembelajaran dan Pengajaran Addmaths ini, kalau dapat diselitkan aktiviti ringkas, dapat memberikan pemahaman terhadap sesuatu konsep secara holistik.

Kenapa di Kira begitu?

Bagaimana nak dapatkan bacaan itu?

Apa yang boleh dibuat dengan bacaan itu?

Mengapa perlu dibuat kiraan begitu?

Kalau dikira begini boleh ke?

Disinilah pendedahan kepada Solving Problem Dan Problem Solving Skills dapat dilihat, dinilai Dan dirasai sendiri oleh pelajar itu sendiri.

Itu lah keistimewaan Funtastic Add Maths ini.

 

Ada pelajar pernah mengeluh…

“Topik Pembezaan ni susah la…”

“Belajar Add Maths ni tak best, tak faham!”

“Kenapa la kena ambil Add Maths ni.”

Pembezaan itu apa sebenarnya?

Apa kepentingan Pembezaan ini?

Mengapa dipelajari Pembezaan ini?

Kalau y = 2x³, dy/dx = 6x². Kenapa?

Jadi, Tutor Raj akan bantu pelajar untuk ‘tune’ balik pemikiran yang Add Maths & topik Pembezaan ni bukan la susah sangat nak faham & buat.

Nak belajar lebih seronok secara online?

Jom join Exclusive Online Group Tuition Add Maths bersama Tutor Raj.

Macam mana nak join?

Whatsapp je https://www.wasap.my/601113172015/ExclusiveAddMaths

Daftar cepat tau ;)

#AdditionalMathematics

#MatematikTambahan

#SPM

#FuntasticAddMaths

#OnlineTuitionAddMaths

Eksklusif ‘Online Group Tuition Funtastic’ Serendah RM10!

Nak join Exclusive Online Group Tuition?

 

Nak tahu pakej apa yang ada?

Betul ke ada serendah RM10?

Betul tuan/puan :)

 

Apa Kelebihan Online Group Tuition ni:

SELAMAT, MUDAH & SERONOK!

+ Anda tak boleh keluar rumah? Jangan bimbang… Boleh tuisyen dari rumah saja!

+ Tak ada komputer di rumah? Tak mengapa… Anda boleh tuisyen menggunakan smartphone, tab atau laptop saja!

+ Bosan belajar sorang kat rumah? Nak tahu cara mudah selesaikan soalan2? Ni kami sediakan solusi untuk anda… Online Tuition yang ada Smart & Fun Learning

 

 

Klik pada subjek untuk lihat pakej & mendaftar :

 

Add Maths / Matematik Tambahan 

 

Matematik SPM

 

Biologi SPM

 

Fizik SPM

 

Kimia SPM

 

Arab SPM

 

Prinsip Akaun SPM

 

Matematik PT3

 

Sains PT3

 

Bahasa Melayu PT3

 

 

Sains UPSR

 

Matematik UPSR

 

Arab UPKK/PSRA

 

Mengaji Al-Quran

 

Tajwid Infografik

 

Perlukan bantuan / ada sebarang pertanyaan?

 

Group Online Tuition Untuk Pelajar 2021

 

Berikutan  PKP, pembelajaran pelajar yang terjejas, CMN Academy telah mengambil inisiatif untuk membantu pelajar-pelajar join Group secara PERCUMA disamping memudahkan para Guru dan Ibu Bapa sempena Bulan Disember ini.

Tutor-tutor yang profesional dari CMN Academy telah berganding bahu menyediakan pembelajaran secara Online untuk membantu mengurangkan beban ibu bapa, guru-guru dalam pendidikan anak-anak.  

GROUP ONLINE TUITION & MENGAJI ONLINE PERCUMA UNTUK PELAJAR MALAYSIA SEMASA PKP

Sempena PKP ini CMN Academy dan Tutor Profesional Malaysia mendapat rungutan dan kebimbangan ibu bapa terhadap prestasi dan perkembangan pembelajaran anak-anak mereka.

Ini antara feedback yang telah diberikan oleh ibu bapa terhadap Online Tuition oleh Team Funtastic.

Pernah terfikir untuk beri anak tuisyen secara online?

Kali ini memang peluang terbaik untuk anak-anak anda dapatkan perkongsian daripada tutor berpengalaman dalam subjek yang dikongsikan. 

 

Macam mana nak join??

Senang sangat tau!

Kami senaraikan Group Funtastic Online Tuition Percuma, anda hanya perlu join mengikut level.

Mudah kan?
 

online tuition matematik tambahan

Klik link di bawah sekarang mengikut group Telegram subjek dan tahap 👍 Kami akan share Promo Year End Study (YES).

CMN Academy turut menyuarakan harapan agar pembelajaran ini dapat meringankan beban yang dihadapi oleh ibu bapa, guru-guru disamping memberikan pembelajaran yang baik kepada anak-anak.

Semoga dapat memberi manfaat kepada anda sekeluarga terutamanya pada waktu genting ini.

Semoga kebaikan yang kita lakukan akan menghindarkan diri kita dan keluarga dari wabak ini.

Jom sama-sama bantu menyebarkan perkara yang bermanfaat :)