Jika PKP Dilaksanakan Semula, Bagaimana Dengan Pelajaran Anak Kita?

Jika dilihat keadaan negara kita masih tak menentu.

Nak ramal keadaan pun tak pasti bagaimana, sejak kes Covid naik turun dan dah mula cecah dua angka kembali serta wujudnya beberapa kluster baru. Menteri Pertahanan, Dato Ismail Sabri juga telah umumkan bahawa jika kes mencapai tiga angka, Perintah Kawalan Pergerakan PKP akan dilaksanakan semula.

 

Bagaimana jika PKP dilaksanakan semula?

Pastinya semua orang perlu berada di rumah masing-masing terutamanya pelajar. Sekolah akan ditutup kembali dan bermula lah semula drama PKP lepas. Pelajar perlu belajar sendiri di rumah, ramai yang hanya main game, tengok kartun dan korea. Jadi bagaimana pelajar nak dapat pembelajaran yang seronok dan berimpak?

 

Ada lagi ibu bapa yang masih risau dan tidak percaya pembelajaran secara online juga berkesan?

Ada yang rasa anak tak boleh fokus selama 1 jam untuk belajar depan laptop atau smartphone.

Persoalannya, jika beri anak main game atau tonton cerita, berapa jam dia boleh bertahan fokus depan gadget?

 

 

Alhamdulillah… kelas Funtastic Online Tuition banyak membantu pelajar bermula dari awal PKP lalu sehingga sekarang. Walaupun sekolah telah dibuka, kami tetap memberikan pembelajaran yang menyeronokkan dan berimpak, yang mudah dihadiri walau di mana pelajar berada.

 

Pelajar lain dah cuba, anak anda bila lagi?

 

Untuk Kelas Percubaan PERCUMA, klik DI SINI untuk kami bantu.

 

[Online Tuition] “Kandungan Pembelajaran ‘Pure’ Dari Kajian Sendiri”

“Isi kandungan pure dari kajian sendiri. Fresh ideas.โ€ Syazana
Funtastic Online Tuition semakin digemari oleh pelajar dan ibu bapa!

=============

FUNTASTIC ENGLISH SPM
“OMG!! Oh My Grammar!”
What happen???
Ramai pelajar selalu ‘sangkut’ kat Grammar bila buat ayat atau karangan English.
Ada yang rasa… “uiii sedap ayat ni”…padahal Grammar salah.
Speaking pun kena berhati2… kadang yakin je cakap, tapi Grammar ‘tunggang terbalik’ . Bajet!
Tu sebab kena study & kuasai Grammar. Mana nak guna is, was, -ed, have, has… banyak la lagi
‘Date’ bersama Teacher Tira jam 9.45 pagi dalam Online Tuition Funtastic English SPM.
PERCUMA saja
Sediakan:
1. Laptop/pc/phone
2. Internet
3. Buku catatan
4. Niat dan mindset untuk belajar
Yang penting join dulu group di t.me/funtasticenglishspm
Standby ya pukul 9.35 kita terus bagi link dalam telegram.
Yakin Sebelum Berjaya

==================

FUNTASTIC SAINS PT3
“Jadual Berkala”
Ramai student minta teacher ajarkan bab kereaktifan logam. Reactivity of metals.
Deme kata tak faham apa kaitan antara jenis-jenis logam tu dengan mana satu yang lebih aktif daripada yang lain-lain.
Betul ke? Susah sangat ke bab ni?
Haa, teacher rasa mesti pelajar rasa susah sebab deme tak faham asas bagi bab ini yang diajar dalam Tingkatan 1. Kan2??
Kita kenalah meneliti RAJA jadual ni dulu. Jadual apa tu agak-agaknya?
Bukan jadual waktu atau time table!
Tetapi Jadual Berkala atau pun Periodic Table!
Jom kita jenguk dulu apa sebenarnya yang ada dalam jadual tu, & apa pula perbezaan antara unsur, campuran dan sebatian? Elements, mixtures and compound?
Teacher nak tunjuk bezanya menggunakan air milo ais, maggie kari dengan sekeping kayu.
Join sesi Online Tuition Funtastic Sains PT3 bersama Teacher Zy, jam 12 tengahari esok tau.
.
.
PERCUMA sahaja
Sediakan:
1. Laptop/pc/phone
2. Internet
3. Buku catatan
4. Niat dan mindset untuk belajar
Yang penting join dulu group di t.me/funtasticsainspt3
Standby ya pukul 11.50 kita terus bagi link dalam telegram.
Yakin Sebelum Berjaya

#belajarsains

=======================
FUNTASTIC MATEMATIK PT3

“Pemfaktoran dan pecahan Algebra”

Pelajar-pelajar selalu ke teman mak ayah pergi beli barang?
Mesti bestkan lepas beli barang, mak ayah bawa gi jalan-jalan.
Masa beli barang tu perasan tak setiap barang harganya berbeza2?
Kita nak bayar mestila nak tahu jumlah kos yang dah kita belanja, betul tak?
So kat sini gunanya tajuk kita hari ni.
So nak tahu lebih pasal tajuk ni??
Jom bersama Cikgu Maslinda dalam Exclusive Online Group Tuition Matematik PT3.
Kita bincangkan topik Pemfaktoran & Pecahan Algebra.
Jumpa nanti
Macam mana nak join?
Klik je
Daftar cepat tau
========================
FUNTASTIC ARABIC SPM
“Adawatul Syurut”
Partikel Syarat ialah partikel yang menghubungkan antara dua ayat.
Macam nak kawen kena ada syarat, apakah syarat2nya ? atau cinta tanpa syarat?
Esok ustazah akan berikan syarat bagaimana nak ‘mengahwinkan’ 2 kata kerja ni.
Pastikan adik2 dah bersedia jam 2 petang di Exclusive Online Group Tuition Funtastic Arabic SPM bersama Ustazah Nurwahidah.
Daftar cepat tau
===========================
FUNTASTIC MATEMATIK UPSRย 
“Koordinat 2.0”
Bila sebut saja koordinat, terus terbayang dekat mana kedudukan objek atau tempat yang kita nak tuju.
Tapi, apa kelainan Koordinat 1.0 dengan 2.0 ?
Apa kaitannya pula dengan kapal selam ya ?
Haa, ada yang boleh jawab ?
So, jom bersama Chegu Nurul pada jam 2:00 petang di Kelas Exclusive Premium Funtastic Matematik UPSR
Pastikan adik-adik ready dengan slot ‘UJI MINDA’ dari Chegu Nurul
Jumpa nanti!
Daftar cepat tau
=======================

ย Gajah merupakan salah satu haiwan yang diceritakan dalam Al-Quran. Apa pentingnya kaitan Gajah ini dalam lipatan sejarah sehingga dimunculkam dalam al-Quran?

Pernah dengar kisah tentera bergajah?
Pernah tahu nama Abrahah?
Macam mana pula burung Ababil?

Surah Al-Fil adalah surah ke 105, mengandungi 5 ayat pendek tetapi mempunyai kisah yang amat besar ertinya dalam sejarah.

Ni pula… pernah dengar tak…”Kerana mulut badan binasa.”… “Pengumpat seperti makan daging orang yang diumpat.”

Kita nak belajar apa ni ustazah?

Esok Ustazah nak kongsikan Surah Al-Fil & Surah Al-Humazah.

Kita akan fahamkan surah ini & baiki bacaan. Ustazah juga akan jelaskan cara bacaan dan sebutan huruf demi huruf.

Selain mempelajari cara bacaan satu-persatu, disemak bacaan setiap pelajar, insyaAllah akan ada sesi semakan hafalan surah pendek ini.

Esok Ustazah nak bantu anda atau anak anda belajar & perbaiki bacaan surah ini.

Tak lama lagi dah nak Ramadan.
Jadi boleh kita buat persediaan terutamanya untuk kita solat terawih di rumah nanti.

Jom baiki bacaan dengan lebih mudah & santai secara online bersama Ustazah Nurul jam 3.30 petang esok di Exclusive Online Group Tuition Mengaji.

Sesuai untuk semua peringkat umur.

Macam mana nak join?
Klik je
https://www.wasap.my/601113172015/Mengaji

Daftar cepat tauย 

#MengajiOnline
#OnlineTuition
#MengajiDewasa
#MengajiKanak2
#surahAlFil
#surahAlHumazah
#baikiBacaanAl-Quran
#persediaanRamadan

=========================
FUNTASTIC ADD MATHS SPM
“Fungsi II”

Apakah anda berFungsi dengan baik semasa PKP ni… kepada keluarga atau masyarakat?

Nape tetiber tanya macam ni?ย 

Penggunaan Model Matematik umumnya, banyak menggunakan Fungsi yang mudah & tepat untuk menyelesaikan masalah umum.

Tetapi Model Kehidupan yang berkaitan dengan cinta, kasih sayang, emosi, rohani, Fungsinya adalah amat kompleks & rumit.

Ada Fungsi yang awalnya rumit, tetapi dipermudahkan.

Ada pula yang senang Fungsinya tetapi disebabkan sikap alpa, akhirnya menjadi rumit.

Bagaimana pula Fungsi kehidupan anda sejak PKP ini?

Apa pula kaitannya Fungsi Matematik Tambahan dengan Kehidupan anda?

Jom esok kita belajar & fahamkan topik Fungsi dalam Exclusive Online Group Tuition Add Maths bersama Tutor Raj, jam 4 petang.

Macam mana nak join?
Klik je
https://www.wasap.my/601113172015/AddMaths

Daftar cepat tauย 

#MatematikTambahan
#FuntasticAddMaths
#SPM
#OnlineTuition
#Fungsi

 

Jom Buat Makanan Sambil Belajar Matematik!

UKURAN & SUKATAN PART 1

Siapa kat sini sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan ni, selalu sangat masuk dapur ? ๐Ÿ™‹

Haa, yang kerap buka tutup peti sejuk lagilah….

Kalau peti sejuk tu boleh bersuara, pasti dah menjerit dah dia..
“Nak cari makanan apa lagi ???” ๐Ÿ˜†

Ok, gurau-gurau je ya cuti2 ni ๐Ÿ˜‰

So apa kata kita ubah tabiat kita yang suka cari makanan dengan kita buat sendiri makanan..

Best ke best ? ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Jadi, apa kaitan topik ini dengan nak buat makanan sendiri ni, Chegu Nurul ?

Sebelum masuk kelas Chegu Nurul, apa kata kita fikir sejenak..๐Ÿ˜

“Jika kita diberikan 6 bungkus tepung dengan setiap bungkusnya berjisim 0.59kg. Kemudian tepung itu dicampurkan dan dituangkan secara sama banyak ke dalam 4 buah bekas untuk buat 4 biji kek…

Adik-adik rasa, berapa gram tepung yang digunakan untuk nak buat satu kek je ?”

Nak tahu apa strategi yang kita boleh gunakan untuk selesaikan soalan berbentuk penyelesaian masalah ini ?

Jom bersama Chegu Nurul di Kelas Eksklusif Online Funtastic Matematik UPSR

Pastikan adik-adik ready dengan soalan2 yang bakal dibongkarkan nanti ya ๐Ÿ˜‰

Jumpa nanti!๐Ÿ˜‰

Nak join??

 

Whatapp โ€˜Nama_ECFuntasticMathUPSRโ€™ ke 011-13172015

 


#ExclusiveOnlineTuition
#FuntasticMatematikUPSR2020
#CMNAcademy

PKP Dilanjutkan! Apa Pilihan Anda Sebagai Ibu Bapa Untuk Pembelajaran Anak?

Jam 4 petang, sempena hari Jumaat yang mulia…

Perdana Menteri telah mengumumkan bahawa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akan dilanjutkan lagi sehingga 28 April 2020.

 

Anda sebagai ibu bapa telah mulakan langkah untuk anak anda tidak ketinggalan dalam pelajaran?

Apa pilihan yang sesuai pada masa ini?

 

Dalam tempoh PKP ini, kita tidak boleh keluar dari kawasan rumah jika tiada sebab yang boleh diterima.
Tetapi pembelajaran harus diteruskan supaya anak anda berada di atas landasan yang betul dan tak ‘blur’ bila masuk sekolah balik nanti.

 

Jadi ada 2 pilihan yangย  boleh kami cadangkan kepada anda.

 

1- Anak belajar bersama anda
Anda perlu mengajar dan membantu sekiranya anak anda kurang faham sesuatu topik atau subjek.

 

Cuma kebiasaannya kami banyak terima rungutan dari ibubapa…

“Anak tak nak belajar dengan saya. Susah nak mengajar dia tak nak dengar & asyik main-main.”

“Saya tak pandai nak mengajar. Silibus pun saya tak tahu. Dah lama tinggal sekolah, lupa dah macam mana nak buat.”

“Saya tak boleh ajar anak saya… tak jadi. Walaupun saya ni guru.”

 

Jadi kami bantu anda dengan pilihan kedua iaitu…

 

2- Belajar melalui Online dengan Tutor Berpengalaman.

Kami sediakan 2 jenis Online Tuition iaitu secara 1 to 1 dan secara berkumpulan iaitu Funtastic Online Class. Percuma pun ada ๐Ÿ˜ƒ

Anda boleh pilih mengikut keperluan, keselesaan dan budget anda.

 

5 KAEDAH BAGAIMANA NAK BELAJAR & ULANGKAJI DENGAN BERIMPAK SEMASA RMO
KELAS ONLINE TUITION PERCUMA UNTUK RAKYAT MALAYSIA & SENARAI TABUNG NGO SEMPENA COVID-19

Ibu ini telah ambil Online Tuition hampir semua subjek SPM & PT3 untuk 2 anaknya.

 

Online Tuition kami menitikberatkan cara penyampaian yang kreatif & santai, intipati yang padat & komunikasi dua hala dengan pelajar.

 

Sebab apa?

Kami amat mementingkan kualiti dan penerimaan pelajar. Bukan mudah untuk pelajar ‘stay’ belajar secara online, tapi ramai yang dah buktikan mereka boleh dengan pendekatan yang kami bawakan.

 

Antara kelas yang telah dijalankan,

 

 

 

Jika anda berminat atau perlukan sebarang pendapat/pertanyaan berkenaan Online Tuition, klik saja di bawah

KELAS ONLINE TUITION PERCUMA UNTUK RAKYAT MALAYSIA & SENARAI TABUNG NGO SEMPENA COVID-19

Kenapa Belajar Topik โ€˜Ruangโ€™ Matematik UPSR Ni Best?

Adakah Chegu Nurul masih ada lagi di RUANGAn hati adik2 tahun 4,5,6 ni? ๐Ÿ™ˆ

Ehh.. apasal Chegu ni? ๐Ÿค”

Agak-agak seLUAS mana bahagian untuk Chegu Nurul memeriahkan lagi suasana kelas Funtastic Matematik UPSR ? ๐Ÿ˜‰

Jap, ada lagi satu…

SeTINGGI mana tahap keterujaan adik2 untuk belajar dan mengeksplorasi topik RUANG ni bersama Chegu dalam Online Tuition ?๐Ÿ˜

 

 

Wohoo…berbunga2 ayat Chegu ๐Ÿคฃ

3 soalan untuk adik2 renungkan malam ni dan bersiap sedia untuk jelajah topik RUANG yang sangat berkait rapat dalam kehidupan seharian kita..

Kenapa Chegu kata macam tu?

Cuba baca permasalahan ni…

“Diberikan satu kolam mandi kanak-kanak yang telah diisikan 3/5 penuh air, berapakah lagi isi padu air yang perlu dimasukkan untuk memenuhi kolam itu ?”

Apa langkah2 yang paling utama untuk adik2 tahu sebelum cari solusi untuk soalan penyelesaian masalah itu?

Nak tahu apa strategi yang kita boleh gunakan untuk selesaikan soalan berbentuk penyelesaian masalah ini? ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹โ€โ™‚๏ธ

Jom belajar lebih seronok secara online bersama Chegu Nurul di Exclusive Online Group Tuition Matematik UPSR

Pastikan adik-adik ready dengan soalan2 yang bakal dibongkarkan nanti ya ๐Ÿ˜‰

Macam mana nak join?
Klik je: Funtastic Exclusive Online Class Matematik UPSR

Jumpa adik-adik di puncak kejayaan ๐Ÿ˜ƒ

YAKIN SEBELUM BERJAYA

#MatematikUPSR
#ExclusiveOnlineTuition
#FuntasticMatematikUPSR

 

Eksklusif ‘Online Group Tuition Funtastic’ Serendah RM10!

Nak join Exclusive Online Group Tuition?

 

Nak tahu pakej apa yang ada?

Betul ke ada serendah RM10?

Betul tuan/puan :)

 

Apa Kelebihan Online Group Tuition ni:

SELAMAT, MUDAH & SERONOK!

+ Anda tak boleh keluar rumah? Jangan bimbang… Boleh tuisyen dari rumah saja!

+ Tak ada komputer di rumah? Tak mengapa… Anda boleh tuisyen menggunakan smartphone, tab atau laptop saja!

+ Bosan belajar sorang kat rumah? Nak tahu cara mudah selesaikan soalan2? Ni kami sediakan solusi untuk anda… Online Tuition yang ada Smart & Fun Learning

 

 

Klik pada subjek untuk lihat pakej & mendaftar :

 

Add Maths / Matematik Tambahanย 

 

Matematik SPM

 

Biologi SPM

 

Fizik SPM

 

Kimia SPM

 

Arab SPM

 

Prinsip Akaun SPM

 

Matematik PT3

 

Sains PT3

 

Bahasa Melayu PT3

 

 

Sains UPSR

 

Matematik UPSR

 

Arab UPKK/PSRA

 

Mengaji Al-Quran

 

Tajwid Infografik

 

Perlukan bantuan / ada sebarang pertanyaan?

 

Kenapa Tidak Online Tuition? Cuba Dulu Baru Tahu

Melihat pada keadaan semasa negara dan arahan dari kerajaan, PKP akan dilanjutkan sehingga 14 April ini.

Dan pastinya ada kemungkinan akan dilanjutkan lagi jika perlu.

Anak-anak akan bercuti lebih lama & hanya duduk di rumah. Kita sebagai ibu bapa yang prihatin, pastinya nak anak kita belajar.

Cuma ada yang masih ragu-ragu untuk berikan anaknya tuisyen secara online.

 

“Anak saya ni susah la. Depan-depan ajar pun tak fokus, kalau online apatah lagi.”

“Saya tak rasa online tuition ni berkesan kat anak saya.”

Semua ni hanya mainan minda kita! Mungkin pahit untuk diterima, tetapi…

‘Mindset’ yang kita sendiri tanam dalam fikiran kita yang membuatkan kita terus menolak pembelajaran melaui online secara total tanpa mahu mencuba.

 

Cuba tanya ni…

Adakah anak anda menonton Youtube? Ramai anak-anak boleh tonton Youtube dan media sosial lain sampai 2-3jam, fokus… kadang-kadang sampai lupa makan. Kenapa kita tak ubah pemikiran yang mereka juga boleh fokus belajar secara online selama hanya 1-2 jam?

“Kita menarik apa yang kita fikirkan”

 

“Why not we try Online Tuition for our children?”

Kenapa tidak kita cuba dulu??

 

Ada 2 jenis Online Tuition yang boleh anda pilih mengikut kesesuaian anak & bajet anda.

 

1- Online 1 to 1 Tuition

 

 

Tuisyen ni untuk pelajar yang memang perlukan tumpuan sepenuhnya daripada tutor. Mudah bertanya soalan, sesuai untuk pelajar yang pemalu, pendiam dan lebih berkesan belajar seorang. Topik pembelajaran juga akan dikhaskan mengikut tahap atau kefahaman pelajar, serta teknik pendekatan disesuaikan mengikut jenis pelajar.

 

 

 

 

2- Online Group Tuition

 

 

Tuisyen ini pula untuk pelajar yang boleh fokus walaupun tumpuan tutor tidak diberikan sepenuhnya kepada seseorang pelajar. Biasanya perkongsian ini mengikut topik yang dipilih oleh tutor.

 

 

 

Anda boleh buat pilihan terbaik untuk anak anda. Online Tuition adalah salah satu solusi untuk bantu anak anda isi masa cuti & tidak ketinggalan dalam pelajaran.

Semoga perkongsian kami dapat bantu anda bagi membuat pilihan untuk anak tersayang.

 

ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  ย  Tuisyen Online Percuma

 

Ingin tahu lebih lanjut berkenaan Online Tuition?

5 Kaedah Bagaimana Nak Belajar & Ulangkaji Dengan Berimpak Semasa RMO

Nampaknya… Perintah Kawalan Pergerakan atau bahasa Inggerisnya, Restricted Movement Order (RMO) akan dilanjutkan.

Tambah lagi 2 minggu.

 

Bagaimana dengan pembelajaran anak-anak anda?

 

Cuti yang sepatutnya hanya seminggu, sudah jadi sebulan!

Kalau sebulan anak dok rumah tanpa belajar atau ulangkaji, ke mana arah tuju mereka selepas ini?

 

Anda nak tahu 5 Kaedah Bagaimana Anak Nak Belajar & Ulangkaji Dengan Berimpak Semasa Perintah Kawalan Pergerakan ni?

 

 

1- Jadikan 1 tempat dalam rumah sebagai tempat belajarย 

Tak kira nak ambil 1 sudut di ruang tamu, ruang makan atau dalam bilik, adakan tempat yang sesuai & selesa untuk belajar. Pastikan tempat tersebut tiada perkara yang boleh mengganggu tumpuan belajar.

 

2- Susun jadual untuk belajar & rehat

Biasa orang ajar buat jadual untuk belajar je kan? Tapi ini lain sikit, jadual kena ada masa belajar/ulangkaji dan masa rehat, sama ada nak tengok tv ke, main games ke, tidur ke, boleh masuk dalam waktu rehat.

Sebab apa kena ada waktu rehat? Bukan yang penting belajar je ke?

Pentingnya emosi positif pelajar sewaktu nak belajar. Bila ada masa rehat dalam 1-2 jam sehari, selain ‘keperluan asas’, masa belajar akan digunakan sebaik mungkin & lebih fokus.

 

3- Buat pembelajaran secara hands-on guna bahan mudah didapati

Biasa kita fikir, macam mana la nak bagi anak ni faham apa yang dia belajar.

Salah satu cara adalah buat mini projek pembelajaran guna bahan2 yang mudah atau terpakai yang ada di rumah.

Ada jenis anak yang belajar melalui visual, ada yang kena buat/tunjuk/sentuh baru boleh faham. Jadi boleh kita ‘guide’ mereka untuk buat projek bersama.

 

4- Belajar bersama keluarga!

Yang ni BEST!

Kenapa? Sebab anak yang besar – kakak/abang, boleh ajar adik-adiknya. Kita boleh juga bantu mereka untuk belajar dan ulangkaji.

Maklumlah, ada antara kita sedang bercuti atau bekerja dari rumah sekarang. Jadi, inilah masanya anda nak bantu anak anda belajar. Tunjukkan skil mengajar anda ;)

 

5- Belajar bersama tutor melalui online – Online Tuition 1 to 1 atau group

Last sekali ni, istimewa sikit.

Jika ada subjek yang anda tidak dapat bantu anak kerana kurang arif tentang subjek tersebut, silibus atau anda ada satu ‘angin’ yang mungkin sebabkan anak tak dapat belajar dengan anda, berikan peluang kepada tutor untuk membantu anak anda belajar secara Online.

Ramai yang telah mula & beralih arah ke pembelajaran secara online sama ada Online Tuition secara 1 to 1 atau berkumpulan.

Kata mereka, anak mereka seronok belajar secara online. Ianya lebih Selamat, Mudah & Jimat!

 

Anda boleh aplikasikan 5 Kaedah ini bersama anak anda.

Kita sama-sama doakan keadaan negara & dunia kembali pulih seperti sediakala atau lebih baik.

 

Selamat mencuba! ;)

 

 

Belajar Matematik Lebih Mudah Dan Menarik Dengan Online Tuition

“Puan nak bagi anak cuba tak online tuition? Kami ada tutor matematik yang bagus, cuma jauh dengan puan.”

“Eh, takpe la… nanti tak berkesan pula. Saya nak tunggu juga yang dekat.”

 

Begini antara situasi ibu bapa yang mungkin masih lagi risau & musykil, benar ke online tuition ni berkesan?

Subjek Matematik pula tu… macam mana nak belajar kalau tak tunjuk depan-depan.

 

Ada ke tutor matematik yang boleh mengajar berkesan & menarik melalui online?

Jawapannya, ada tuan/puan.

 

Chegu Nurul seperti di angkasa semasa mengendalikan sesi Online Group Tuition Matematik UPSR.

 

Seorang tutor atau pendidik boleh mengajar secara online jika beliau ada teknik pengajaran berkesan & menarik, juga tahu bagaimana nak bagi pelajar ‘stay’ sampai kelas habis. Yang penting, pelajar dapat & faham apa yang dikongsikan.

 

Tak kira samada kelas online secara 1 to 1 atau berkumpulan, ‘daya penarik’ dalam pengajaran itu amat penting.

 

 

Apa kita sebagai ibu bapa perlu lakukan?

 

Beri anak kita peluang untuk belajar secara online terutamanya semasa cuti sekolah atau masa genting sebegini.

Beri juga peluang untuk tutor berkongsi ilmu kepada anak kita melalui medium online.

 

Salah satu kelas Online Tuition 1 to 1 yang dikendalikan oleh tutor CMN Academy

 

Kita hanya perlu sediakan ‘line’ yang stabil & salah satu dari peralatan ini – laptop, komputer, tab atau smartphone.

 

Anda juga boleh monitor semasa kelas, walaupun anda berada di dapur & anak di bilik.

Pelajar zaman kini, amat suka dengan teknologi. Mereka mungkin akan lebih seronok bila belajar menggunakan teknologi, melalui medium online ini.

 

Jadi, selain dari anak habiskan masa dengan gadget semata-mata dengan hal yang kurang berfaedah, ada baiknya kita sulam dengan tuisyen secara online. Benar bukan?

 

Kami nak ajak anak anda untuk join Online Group Tuition Funtastic Matematik secara PERCUMA.

Jika berminat, boleh klik di bawah mengikut tahap anak anda :

 

Matematik UPSR

 

Matematik PT3

 

Matematik SPM

 

 

Jika anak anda perlukan bantuan 1 to 1 tuition, kami ada sediakan 1 to 1 Online Tuition.

Boleh dapat 1 Sesi Percubaan PERCUMA!

Klik saja di bawah untuk kami bantu ;)

 

Background psd created by freepik – www.freepik.com

Background vector created by freepik – www.freepik.com