[Online Tuition] “Kandungan Pembelajaran ‘Pure’ Dari Kajian Sendiri”

“Isi kandungan pure dari kajian sendiri. Fresh ideas.” Syazana
Funtastic Online Tuition semakin digemari oleh pelajar dan ibu bapa!

=============

FUNTASTIC ENGLISH SPM
“OMG!! Oh My Grammar!”
What happen???
Ramai pelajar selalu ‘sangkut’ kat Grammar bila buat ayat atau karangan English.
Ada yang rasa… “uiii sedap ayat ni”…padahal Grammar salah.
Speaking pun kena berhati2… kadang yakin je cakap, tapi Grammar ‘tunggang terbalik’ . Bajet!
Tu sebab kena study & kuasai Grammar. Mana nak guna is, was, -ed, have, has… banyak la lagi
‘Date’ bersama Teacher Tira jam 9.45 pagi dalam Online Tuition Funtastic English SPM.
PERCUMA saja
Sediakan:
1. Laptop/pc/phone
2. Internet
3. Buku catatan
4. Niat dan mindset untuk belajar
Yang penting join dulu group di t.me/funtasticenglishspm
Standby ya pukul 9.35 kita terus bagi link dalam telegram.
Yakin Sebelum Berjaya

==================

FUNTASTIC SAINS PT3
“Jadual Berkala”
Ramai student minta teacher ajarkan bab kereaktifan logam. Reactivity of metals.
Deme kata tak faham apa kaitan antara jenis-jenis logam tu dengan mana satu yang lebih aktif daripada yang lain-lain.
Betul ke? Susah sangat ke bab ni?
Haa, teacher rasa mesti pelajar rasa susah sebab deme tak faham asas bagi bab ini yang diajar dalam Tingkatan 1. Kan2??
Kita kenalah meneliti RAJA jadual ni dulu. Jadual apa tu agak-agaknya?
Bukan jadual waktu atau time table!
Tetapi Jadual Berkala atau pun Periodic Table!
Jom kita jenguk dulu apa sebenarnya yang ada dalam jadual tu, & apa pula perbezaan antara unsur, campuran dan sebatian? Elements, mixtures and compound?
Teacher nak tunjuk bezanya menggunakan air milo ais, maggie kari dengan sekeping kayu.
Join sesi Online Tuition Funtastic Sains PT3 bersama Teacher Zy, jam 12 tengahari esok tau.
.
.
PERCUMA sahaja
Sediakan:
1. Laptop/pc/phone
2. Internet
3. Buku catatan
4. Niat dan mindset untuk belajar
Yang penting join dulu group di t.me/funtasticsainspt3
Standby ya pukul 11.50 kita terus bagi link dalam telegram.
Yakin Sebelum Berjaya

#belajarsains

=======================
FUNTASTIC MATEMATIK PT3

“Pemfaktoran dan pecahan Algebra”

Pelajar-pelajar selalu ke teman mak ayah pergi beli barang?
Mesti bestkan lepas beli barang, mak ayah bawa gi jalan-jalan.
Masa beli barang tu perasan tak setiap barang harganya berbeza2?
Kita nak bayar mestila nak tahu jumlah kos yang dah kita belanja, betul tak?
So kat sini gunanya tajuk kita hari ni.
So nak tahu lebih pasal tajuk ni??
Jom bersama Cikgu Maslinda dalam Exclusive Online Group Tuition Matematik PT3.
Kita bincangkan topik Pemfaktoran & Pecahan Algebra.
Jumpa nanti
Macam mana nak join?
Klik je
Daftar cepat tau
========================
FUNTASTIC ARABIC SPM
“Adawatul Syurut”
Partikel Syarat ialah partikel yang menghubungkan antara dua ayat.
Macam nak kawen kena ada syarat, apakah syarat2nya ? atau cinta tanpa syarat?
Esok ustazah akan berikan syarat bagaimana nak ‘mengahwinkan’ 2 kata kerja ni.
Pastikan adik2 dah bersedia jam 2 petang di Exclusive Online Group Tuition Funtastic Arabic SPM bersama Ustazah Nurwahidah.
Daftar cepat tau
===========================
FUNTASTIC MATEMATIK UPSR 
“Koordinat 2.0”
Bila sebut saja koordinat, terus terbayang dekat mana kedudukan objek atau tempat yang kita nak tuju.
Tapi, apa kelainan Koordinat 1.0 dengan 2.0 ?
Apa kaitannya pula dengan kapal selam ya ?
Haa, ada yang boleh jawab ?
So, jom bersama Chegu Nurul pada jam 2:00 petang di Kelas Exclusive Premium Funtastic Matematik UPSR
Pastikan adik-adik ready dengan slot ‘UJI MINDA’ dari Chegu Nurul
Jumpa nanti!
Daftar cepat tau
=======================

 Gajah merupakan salah satu haiwan yang diceritakan dalam Al-Quran. Apa pentingnya kaitan Gajah ini dalam lipatan sejarah sehingga dimunculkam dalam al-Quran?

Pernah dengar kisah tentera bergajah?
Pernah tahu nama Abrahah?
Macam mana pula burung Ababil?

Surah Al-Fil adalah surah ke 105, mengandungi 5 ayat pendek tetapi mempunyai kisah yang amat besar ertinya dalam sejarah.

Ni pula… pernah dengar tak…”Kerana mulut badan binasa.”… “Pengumpat seperti makan daging orang yang diumpat.”

Kita nak belajar apa ni ustazah?

Esok Ustazah nak kongsikan Surah Al-Fil & Surah Al-Humazah.

Kita akan fahamkan surah ini & baiki bacaan. Ustazah juga akan jelaskan cara bacaan dan sebutan huruf demi huruf.

Selain mempelajari cara bacaan satu-persatu, disemak bacaan setiap pelajar, insyaAllah akan ada sesi semakan hafalan surah pendek ini.

Esok Ustazah nak bantu anda atau anak anda belajar & perbaiki bacaan surah ini.

Tak lama lagi dah nak Ramadan.
Jadi boleh kita buat persediaan terutamanya untuk kita solat terawih di rumah nanti.

Jom baiki bacaan dengan lebih mudah & santai secara online bersama Ustazah Nurul jam 3.30 petang esok di Exclusive Online Group Tuition Mengaji.

Sesuai untuk semua peringkat umur.

Macam mana nak join?
Klik je
https://www.wasap.my/601113172015/Mengaji

Daftar cepat tau 

#MengajiOnline
#OnlineTuition
#MengajiDewasa
#MengajiKanak2
#surahAlFil
#surahAlHumazah
#baikiBacaanAl-Quran
#persediaanRamadan

=========================
FUNTASTIC ADD MATHS SPM
“Fungsi II”

Apakah anda berFungsi dengan baik semasa PKP ni… kepada keluarga atau masyarakat?

Nape tetiber tanya macam ni? 

Penggunaan Model Matematik umumnya, banyak menggunakan Fungsi yang mudah & tepat untuk menyelesaikan masalah umum.

Tetapi Model Kehidupan yang berkaitan dengan cinta, kasih sayang, emosi, rohani, Fungsinya adalah amat kompleks & rumit.

Ada Fungsi yang awalnya rumit, tetapi dipermudahkan.

Ada pula yang senang Fungsinya tetapi disebabkan sikap alpa, akhirnya menjadi rumit.

Bagaimana pula Fungsi kehidupan anda sejak PKP ini?

Apa pula kaitannya Fungsi Matematik Tambahan dengan Kehidupan anda?

Jom esok kita belajar & fahamkan topik Fungsi dalam Exclusive Online Group Tuition Add Maths bersama Tutor Raj, jam 4 petang.

Macam mana nak join?
Klik je
https://www.wasap.my/601113172015/AddMaths

Daftar cepat tau 

#MatematikTambahan
#FuntasticAddMaths
#SPM
#OnlineTuition
#Fungsi

 

PKP Dilanjutkan Sampai Ramadan! Apa Persediaan Anda?

Seperti yang kita ketahui…

Jam 4 petang di hari Jumaat yang mulia…

Perdana Menteri telah mengumumkan bahawa tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akan dilanjutkan lagi sehingga 28 April 2020.

 

Jika dilihat pada kalendar, 1 Ramadan 1441H insyaAllah akan tiba pada 24 April 2020.

Jadi kita akan menyambut bulan Ramadan dalam keadaan wajib duduk di rumah.

 

Kebiasaannya kita lihat orang membuat persediaan untuk Aidilfitri lebih meriah dari Ramadan.

Ada yang membeli keperluan Aidilfitri sebelum Ramadan, ada yang semasa Ramadan.

Tapi tahukah anda, sebenarnya kita perlu menyambut bulan Ramadan lebih meriah berbanding Aidilfitri.

 

Tahun ini adalah masa yang terbaik untuk anda lebih bersedia untuk menyambut Ramadan kerana berada di rumah.

Apa sebenarnya yang dimaksudkan dengan persediaan Ramadan?

Adakah sama dengan Aidilfitri… beli baju baru, buat kuih…dan lain-lain lagi?

 

Persediaan Ramadan biasanya berkait rapat dengan persiapan rohani.

Kebiasaannya kita akan menggandakan bacaan Al-Quran, baiki bacaan & solat-solat sunat.

Tahun ini, suami-suami pastinya perlu menjadi imam solat terawih untuk isteri dan anak-anak kerana solat terawih tidak dijalankan di masjid. Jadi banyak lah surah yang perlu diketahui & diperbaiki bacaannya.

 

Adakah anda telah bersedia hadapi bulan Ramadan nanti di rumah?

Terawih seorang diri atau berjemaah dengan ahli keluarga?

Adakah anda perlu check & baiki bacaan al-Quran anda sekarang?

 

 

Jom kami bantu anda belajar & baiki bacaan Al-Quran secara Online.

Anda atau anak boleh join Mengaji Online.

 

Ingin pengajian Al-Quran secara online :

rijal (lelaki),

muslimah (wanita), atau

kanak-kanak?

 

 

Kami juga memberi peluang kepada anda untuk tambah ilmu dalam Tajwid melalui kaedah yang mudah & menarik.

 

 

KELAS ONLINE TUITION PERCUMA UNTUK RAKYAT MALAYSIA & SENARAI TABUNG NGO SEMPENA COVID-19

 

Jika berminat untuk mengaji & baiki bacaan bermula sekarang, sama ada secara personal atau group, boleh klik di bawah untuk kami bantu anda.

 

Eksklusif ‘Online Group Tuition Funtastic’ Serendah RM10!

Nak join Exclusive Online Group Tuition?

 

Nak tahu pakej apa yang ada?

Betul ke ada serendah RM10?

Betul tuan/puan :)

 

Apa Kelebihan Online Group Tuition ni:

SELAMAT, MUDAH & SERONOK!

+ Anda tak boleh keluar rumah? Jangan bimbang… Boleh tuisyen dari rumah saja!

+ Tak ada komputer di rumah? Tak mengapa… Anda boleh tuisyen menggunakan smartphone, tab atau laptop saja!

+ Bosan belajar sorang kat rumah? Nak tahu cara mudah selesaikan soalan2? Ni kami sediakan solusi untuk anda… Online Tuition yang ada Smart & Fun Learning

 

 

Klik pada subjek untuk lihat pakej & mendaftar :

 

Add Maths / Matematik Tambahan 

 

Matematik SPM

 

Biologi SPM

 

Fizik SPM

 

Kimia SPM

 

Arab SPM

 

Prinsip Akaun SPM

 

Matematik PT3

 

Sains PT3

 

Bahasa Melayu PT3

 

 

Sains UPSR

 

Matematik UPSR

 

Arab UPKK/PSRA

 

Mengaji Al-Quran

 

Tajwid Infografik

 

Perlukan bantuan / ada sebarang pertanyaan?

 

5 Kaedah Bagaimana Nak Belajar & Ulangkaji Dengan Berimpak Semasa RMO

Nampaknya… Perintah Kawalan Pergerakan atau bahasa Inggerisnya, Restricted Movement Order (RMO) akan dilanjutkan.

Tambah lagi 2 minggu.

 

Bagaimana dengan pembelajaran anak-anak anda?

 

Cuti yang sepatutnya hanya seminggu, sudah jadi sebulan!

Kalau sebulan anak dok rumah tanpa belajar atau ulangkaji, ke mana arah tuju mereka selepas ini?

 

Anda nak tahu 5 Kaedah Bagaimana Anak Nak Belajar & Ulangkaji Dengan Berimpak Semasa Perintah Kawalan Pergerakan ni?

 

 

1- Jadikan 1 tempat dalam rumah sebagai tempat belajar 

Tak kira nak ambil 1 sudut di ruang tamu, ruang makan atau dalam bilik, adakan tempat yang sesuai & selesa untuk belajar. Pastikan tempat tersebut tiada perkara yang boleh mengganggu tumpuan belajar.

 

2- Susun jadual untuk belajar & rehat

Biasa orang ajar buat jadual untuk belajar je kan? Tapi ini lain sikit, jadual kena ada masa belajar/ulangkaji dan masa rehat, sama ada nak tengok tv ke, main games ke, tidur ke, boleh masuk dalam waktu rehat.

Sebab apa kena ada waktu rehat? Bukan yang penting belajar je ke?

Pentingnya emosi positif pelajar sewaktu nak belajar. Bila ada masa rehat dalam 1-2 jam sehari, selain ‘keperluan asas’, masa belajar akan digunakan sebaik mungkin & lebih fokus.

 

3- Buat pembelajaran secara hands-on guna bahan mudah didapati

Biasa kita fikir, macam mana la nak bagi anak ni faham apa yang dia belajar.

Salah satu cara adalah buat mini projek pembelajaran guna bahan2 yang mudah atau terpakai yang ada di rumah.

Ada jenis anak yang belajar melalui visual, ada yang kena buat/tunjuk/sentuh baru boleh faham. Jadi boleh kita ‘guide’ mereka untuk buat projek bersama.

 

4- Belajar bersama keluarga!

Yang ni BEST!

Kenapa? Sebab anak yang besar – kakak/abang, boleh ajar adik-adiknya. Kita boleh juga bantu mereka untuk belajar dan ulangkaji.

Maklumlah, ada antara kita sedang bercuti atau bekerja dari rumah sekarang. Jadi, inilah masanya anda nak bantu anak anda belajar. Tunjukkan skil mengajar anda ;)

 

5- Belajar bersama tutor melalui online – Online Tuition 1 to 1 atau group

Last sekali ni, istimewa sikit.

Jika ada subjek yang anda tidak dapat bantu anak kerana kurang arif tentang subjek tersebut, silibus atau anda ada satu ‘angin’ yang mungkin sebabkan anak tak dapat belajar dengan anda, berikan peluang kepada tutor untuk membantu anak anda belajar secara Online.

Ramai yang telah mula & beralih arah ke pembelajaran secara online sama ada Online Tuition secara 1 to 1 atau berkumpulan.

Kata mereka, anak mereka seronok belajar secara online. Ianya lebih Selamat, Mudah & Jimat!

 

Anda boleh aplikasikan 5 Kaedah ini bersama anak anda.

Kita sama-sama doakan keadaan negara & dunia kembali pulih seperti sediakala atau lebih baik.

 

Selamat mencuba! ;)

 

 

3 Perkara Ibu Bapa Boleh Bantu Anak Terus Belajar Semasa Waktu Genting

Baru-baru ini kita dikejutkan dengan penularan Covid-19 yang melanda masyarakat di seluruh dunia yang membimbangkan hingga membawa kepada kes kematian.

 

Penularan Covid-19 hanya melalui mukus yang mengandungi titisan salur pernafasan (droplets) yang dijangkiti oleh novel-coronavirus di antara haiwan dan manusia semasa bercakap, bersin atau batuk.

 

Kita perlu elakkan diri daripada menghadiri perhimpunan yang boleh mendedahkan diri kepada jangkitan virus ini.

 

Kita juga perlu elakkan daripada membuat aktiviti di luar rumah.

 

Jadi kita semua perlu berjaga-jaga bagi mencegah penularan wabak covid-19.

Ibu Bapa perlu tahu 3 perkara yang dapat membantu anak-anak supaya tidak tercicir dalam pembelajaran. Antaranya ialah :

 

  1. Kena ikut garis panduan penjagaan diri.
  2. Bantu anak anda ulangkaji di rumah.
  3. Belajar secara dalam talian (online tuition).

ONLINE TUITION – SELAMAT, MUDAH & JIMAT, SOLUSI SEMASA KEADAAN TERKINI

 

Dr. Zaharuddin Abd Rahman di postingnya juga ada menyarankan untuk pembelajaran biasa ditukarkan kepada pembelajaran atas talian bagi mengekang risiko penyebaran COVID-19. 

“Pada waktu ini, tidak boleh dinafikan bahawa melaksanakan kelas secara home tuisyen persendirian adalah lebih mudah dikawal. Atau dilaksanakan kelas bersama para pelajar secara ATAS TALIAN ‘online’ adalah lebih baik bagi mengekang risiko COVID-19.”

 

Jadi, kami sarankan anda supaya mengambil online tuition terutamanya untuk anak yang nak exam besar tahun ini (UPR, PT3, SPM) atau anak yang perlukan bantuan untuk belajar di rumah, supaya pembelajaran mereka tidak tergendala dan ketinggalan.

 

Untuk perkongsian lebih lanjut berkenaan tajuk ini, boleh KLIK DISINI :)

KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN

Assalamualaikum w.b.t

Sahabat yang dirahmati Allah,

Al-Quran ialah Kitabullah yang terakhir yang diturunkan kepada Nabi Muhammad S.A.W. Al-Quran merupakan mukjizat daripada Allah SWT, al-Quran juga adalah senjata yang paling mujarab yang melimpah ruah, mata air yang tidak mungkin kering, di dalamnya penuh dengan nur hidayah rahmat dan zikir.

“Dengan Al-Quran itu Allah menunjukkan jalan-jalan keselamatan serta kesejahteraan kepada sesiapa yang mengikut keredaan-Nya, dan dengannya Tuhan keluarkan mereka dari gelap-gelita (kufur) kepada cahaya (iman) yang terang-benderang, dengan izin-Nya; dan dengannya juga Tuhan menunjukkan mereka ke jalan yang lurus”. (Surah Al-Maidah, ayat 16)

Orang muslim yang tidak pernah membaca Al-Quran walaupun sepotong ayat adalah sama sahaja seperti tubuh yang tidak berpakaian. Ianya sangat memalukan dan tidak patut menjadi ikutan kerana Allah SWT tidak suka akan orang yang tidak membaca Al-Quran.

Ini kerana, Al-Quran merupakan kata-kata yang Allah yang diturunkan kepada Nabi Muhammad melalui perantaraan malaikat Jibril. Segala suruhan, perintah dan peraturan telah Allah SWT nyatakan di dalam Al-Quran supaya hambaNya mengikut segala perintahNya dan menghindari segala laranganNya.

Membaca Al-Quran ini mempunyai banyak faedah dan kelebihannya. Walaupun sepotong ayat mahupun satu huruf di dalam Al-Quran, sekiranya membacanya, pasti akan diberikan ganjaran yang setimpal. Jadi apa yang kita boleh dapat daripada membaca Al-Quran ini?

ANTARA KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN

__

Al-Quran akan menjadi syafaat dihari akhirat.

Membaca Al-Quran juga akan mendatangkan kebaikan, kemuliaan dan syafaat yang pasti tidak pernah dibayangkan oleh manusia sebelumnya.

Daripada Abu Umamah r.a melaporkan: Aku mendengar Rasulullah s.a.w. bersabda: Bacalah Al-Quran sesungguhnya ia akan datang di hari kiamat sebagai syafaat kepada pembacanya”. (Hadis Riwayat Muslim)

Fasih membaca Al-Quran lebih layak menjadi imam solat Jemaah.

Sesiapa yang lebih fasih membaca al-Quran lebih layak menjadi imam solat berjemaah.

Daripada Ibnu Mas’ud r.a bahawa Nabi Muhammad S.A.W bersabda : Orang yang paling layak mengimami kaum di dalam sembahyang ialah mereka yang terfasih membaca al-Quran”. (Hadis Riwayat Muslim )

Setiap satu huruf membaca al-Quran akan mendapat sepuluh ganjaran pahala.

Setiap satu huruf yang dibaca akan memperoleh sepuluh ganjaran pahala.

Daripada Ibnu Mas’ud r.a. ia berkata : “Barangsiapa yang membaca satu huruf daripada al- Quran maka baginya satu kebaikan, satu kebaikan menyamai dengan sepuluh pahala, aku tidak bermaksud : Alif , Lam , Mim ialah satu huruf, tetapi Alif satu huruf, Lam satu huruf dan Mim satu huruf”.(Hadis Riwayat Ad Darimi Tarmizi, beliau berkata hadis ini hasan sahih)

Membaca Al-Quran mendapat ketenangan (sakinah).

Sesiapa yang membaca Al-Quran akan mendapat ketenangan dan sesiapa yang selalu ingatkan Allah dan berzikir kepadaNya Allah pasti akan memberikan ketenangan fikiran dan batin kepada mereka.

Daripada Barra’ dan daripada ‘Azib r.a. telah berkata : “Seorang lelaki membaca Surah Al Kahfi dan di sisinya seekor kuda yang diikat dengan dua tali, maka awan di langit mula melindunginya dan semakin hampir, dan kudanya mula menjauhinya. Apabila menjelang pagi beliau pergi berjumpa Nabi Muhammad S.A.W. dan menceritakan peristiwa tersebut maka baginda bersabda : Itulah ( sakinah ) ketenangan yang turun disebabkan bacaan al-Quran”.(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)

Al-Quran sebagai pembela (mempertahankan) orang yang membacanya dihari akhirat.

Hati yang ikhlas dalam mengaji Quran dapat menyelamatkan diri dari kejahatan yang dapat dilihat ataupun tidak dapat dilihat. Orang yang membaca Al-Quran ini mendapat perlindungan dari Allah SWT daripada di akhirat kelak.

Daripada Nawwas Bin Sam’an r.a. telah berkata : Aku mendengar Rasulullah S.A.W. bersabda : “Di hari akhirat kelak akan didatangkan al-Quran dan orang yang membaca dan mengamalkan isi kandungannya, didahului dengan Surah Al Baqarah dan Surah Ali-Imraan, kedua-dua surah ini menghujah ( mempertahankan ) orang yang membaca dan mengamalkannya”. (Hadis Riwayat Muslim)

Jadi, jelaslah Al-Quran bukan sahaja mukjizat tetapi memberi kelebihan kepada pembaca-pembaca. Sememangnya dengan mengaji Quran sahaja sama ada bersendirian ataupun beramai-ramai, pasti banyak ganjarannya di dunia bahkan di akhirat kelak.

PROMOSI 12.12 !!!

  • [SALE 12:12] HOME TUITION AKADEMIK & MENGAJI 2020. PENDAFTARAN DIBUKA SEKARANG!
    .
    .
    Anda ada ISU ini?
    .
    .
     
  •  Anak jenis yang kurang boleh tumpu perhatian atau malu bertanya dalam kelas yang ramai…
    .
  • Anak malas atau bosan ke sekolah kerana pencapaian yang kurang memberangsangkan…
    .
  •  Anda tak dapat ajar anak di rumah kerana kekangan masa, tidak tahu cara yang betul atau tidak tahu silibus…
    .
    atau…
    .
    .
  • Ibu atau bapa anda teringin nak mengaji, tapi anda tiada masa untuk hantar & ambil dari kelas kerana bekerja…
    .
  •  Anda atau ibu bapa segan mengaji di surau kerana tak pandai mengaji & ramai orang…
    .
  •  Mengaji di surau, tapi kejap pergi, kejap tak…
    .
  • Anak main-main bila anda yang ajar mengaji, atau anda tak berapa yakin/tahu…
    .
  • Anda dan keluarga nak privasi untuk mengaji & mudah bertanya soalan yang berkenaan kepada tutor…
    .
    .
    .
    Kami boleh bantu anda, anak & keluarga.
    .
    Bagaimana?
    .
    .
  •  Fokus hanya kepada anak anda, 1 pelajar atau max 5 orang saja (mengikut permintaan) – Tiada lagi isu segan atau malu nak tanya.
    .
  •  Tutor/Guru berpengalaman/terlatih datang ke rumah, lebih selamat, selesa dan mudah – tak perlu keluar.
    .
  •  Masa yang lebih Fleksibel
    .
  •  Berpatutan – dapat buat sesuatu yang istimewa untuk anak & diri
    .
  •  Lebih komited – ada jadual & berbayar.

    Dan banyak lagi..
    .
    .
    ‼️Sempena SALE 12:12,
    .
    kami tawarkan anda Baucer PERCUMA sehingga RM70 bagi setiap pendaftaran* 😲🎉
    .
    untuk sesi Home Tuition 2020 atau Mengaji di Rumah 2020
    .
    sebelum 20 Disember 2019!
    .
    .
    Tutor TERHAD. Rebut sekarang!
    Promosi akan berakhir dalam masa 1 minggu 
    .
    .
    #hometuition2020
    #mengajidirumah2020
    #quranichomebased2020
    #anakcemerlang2020
    #CMNAcademy

Ada Perubahan Dalam Masa Sebulan…

 

 

Puan Jannah mengenali CMN Home Tuition di Google dan menyebabkan beliau membuat keputusan untuk mempelajari Al-Quran atau mengaji daripada peringkat permulaan. Beliau mencari pusat tuisyen untuk anaknya yang bernama adik Mikhail untuk belajar mengaji.

 

Tambahan pula, beliau agak sibuk menguruskan perniagaan dan sentiasa bekerja di luar kawasan. Beliau mengambil keputusan untuk mengadakan kelas Fardhu Ain di pejabat agar senang untuk staff dan dirinya mengaji walau dalam kesibukan kerja.

 

Puan Jannah berasa selesa bersama Ustazah Noramizah kerana tutor sangat membantu dalam sesi pembelajaran seperti menggunakan alat bantu mengajar dan melakukan aktiviti yang menarik sepanjang kelas berlangsung. 

 

Puan Jannah berasa gembira apabila mengalami perubahan semasa mengaji bersama Ustazah Noramizah iaitu Tutor CMN. Alhamdulillah, dalam masa sebulan sahaja beliau menghabiskan Iqra’ dan kini beliau mula belajar Al-Quran. 

 

Adik Mikhail pula berasa seronok belajar agama dan mengaji bersama Ustazah Noramizah yang banyak membantu anak Puan Jannah untuk persediaan pada masa akan datang.

 

 

Akhir sekali, kami dari CMN Academy mendoakan Puan Jannah bersama anak dan staffnya agar lebih mencapai kejayaan di dunia dan akhirat. Semoga apa yang kami kongsikan ini bermanfaat untuk anda semua :) 

 

 

Home Tuition Intensif 2020 Mengaji dan Fardhu Ain

Takkan anda nak diri anda, keluarga atau ibu bapa anda tak boleh mengaji dengan baik sampai bila-bila!
.
.
“InsyaAllah harapan saya untuk khatam Al-Quran dengan tajwid yang betul & bacaan yang baik akan tercapai dengan bantuan CMN & Ustazah Suhazlinda.” – Puan Mariam, Kajang
.
.
“Mak teringin baiki bacaan Al-Quran, nak…” bisik mak dalam hati.
“Saya terkilan sangat sebab tak dapat baca Yasin bila ayah saya meninggal dunia tempohari, sebab tak pandai baca Al-Quran.”
“Sedih rasa bila tengok semua orang pandai baca Al-Quran dalam TV.”
.
Pernahkah anda terfikir jika ini terjadi kepada diri anda? Apa yang akan anda lakukan?
.
.
📍 Anda seorang anak yang masih lagi ada ibu bapa?
📍 Ingin berikan sesuatu yang istimewa dan boleh menjadi saham dunia akhirat kepada ibu bapa & diri?
📍 Atau anda sendiri ingin belajar mengaji berseorangan atau bersama keluarga?
📍 Ingin anak anda mengaji dengan betul dan lancar?
.
.
Mungkin anda kata takpe lah dulu,
Cuma, jangan sampai menyesal sebab lambat mulakan tindakan.
.
.
Nak tahu apa kata mereka yang telah dapatkan khidmat mengaji di rumah?
.
“Bacaan solat saya boleh, cuma nak mengaji tak pandai. Apatah lagi mengaji dengan tajwid dan makhraj yang betul, memang saya tak pandai dulu. Bukan tak pernah belajar atau cari guru, tapi saya segan belajar di surau. Sekarang dah masuk tahun ke-7 saya belajar bersama ustazah. Bacaan saya pun makin baik dan ustazah ada kongsi juga doa2 amalan harian.” – Puan Mariam, Kajang
.
“Alhamdulillah, Bahasa Arab & Jawi dapat A, dulu pernah gagal. Pendidikan Teras Islam & Quran dapat B.” – Tuan Yusri.
.
“Ustazah banyak bantu dari saya mengaji main sebut saja, sekarang dah dapat betulkan makhraj dan tajwid. Alhamdulillah saya lebih seronok mengaji bersama rakan2 di taman ni.” – Puan Robiz.
.
.
Anda ada ISU ini?
.
🔎 Ibu atau bapa anda teringin nak mengaji, tapi anda tiada masa untuk hantar & ambil dari kelas kerana bekerja…
🔎 Anda atau ibu bapa segan mengaji di surau kerana tak pandai mengaji & ramai orang…
🔎 Mengaji di surau, tapi kejap pergi, kejap tak…
🔎 Anak main-main bila anda yang ajar mengaji, atau anda tak berapa yakin/tahu…
🔎 Anda dan keluarga nak privasi untuk mengaji & mudah bertanya soalan yang berkenaan kepada tutor…
.
.
Seronoknya Mengaji Al-Quran di rumah bersama kami!
Bagaimana?
.
Fokus hanya kepada 1 pelajar atau max 5 orang saja (mengikut permintaan) – Tiada lagi isu segan atau malu nak tanya.
Tutor/Guru berpengalaman/terlatih datang ke rumah, lebih selamat, selesa dan mudah – tak perlu keluar.
Masa yang lebih Fleksibel
Berpatutan – dapat buat sesuatu yang istimewa untuk anak & diri, boleh buat untuk mengaji saja atau nak tambah Fardhu Ain, Bahasa Arab, Jawi dll
Lebih komited – ada jadual & berbayar
.
Dan banyak lagi..
.
.
Pasti anda nak dapatkan pendidikan yang eksklusif untuk keluarga anda, kan…
.
.
Sempena cuti sekolah yang akan datang, kami lancarkan Intensif 2020!
20% diskaun yuran kelas bulan November & Disember 2019
RM20 yuran pendaftaran (jimat RM30)
10 jam minimum
.
.
Hanya untuk 20 orang yang ambil tindakan segera!
.
Tutor kami yang Best terhad tau.
.
.
Jika anda SERIUS nak ubah prestasi dan ‘mood’ belajar al-Quran ibu bapa, anak atau diri anda sendiri…
.
Klik di bawah sekarang
.
.

 

Mudahnya Mengaji bersama Ustazah Akmal

Bagaimana Cara Mudah Untuk Bacaan Waqaf Saktah – Tajwid Info Grafik

Jom bersama Ustazah Akmal (Founder JWES Academy) hari ini di page CMN Seronoknya Mengaji dan page JWES Academy.

Ustazah Akmal akan kongsikan cara mudah untuk bacaan WAQAF SAKTAH. Ada yang masih tak tahu cara baca waqaf ini? Jom tonton untuk manfaat bersama.

 

Jom klik disini untuk mengetahui Bagaimana cara mudah untuk bacaan Waqaf Saktah