Jika PKP Dilaksanakan Semula, Bagaimana Dengan Pelajaran Anak Kita?

Jika dilihat keadaan negara kita masih tak menentu.

Nak ramal keadaan pun tak pasti bagaimana, sejak kes Covid naik turun dan dah mula cecah dua angka kembali serta wujudnya beberapa kluster baru. Menteri Pertahanan, Dato Ismail Sabri juga telah umumkan bahawa jika kes mencapai tiga angka, Perintah Kawalan Pergerakan PKP akan dilaksanakan semula.

 

Bagaimana jika PKP dilaksanakan semula?

Pastinya semua orang perlu berada di rumah masing-masing terutamanya pelajar. Sekolah akan ditutup kembali dan bermula lah semula drama PKP lepas. Pelajar perlu belajar sendiri di rumah, ramai yang hanya main game, tengok kartun dan korea. Jadi bagaimana pelajar nak dapat pembelajaran yang seronok dan berimpak?

 

Ada lagi ibu bapa yang masih risau dan tidak percaya pembelajaran secara online juga berkesan?

Ada yang rasa anak tak boleh fokus selama 1 jam untuk belajar depan laptop atau smartphone.

Persoalannya, jika beri anak main game atau tonton cerita, berapa jam dia boleh bertahan fokus depan gadget?

 

 

Alhamdulillah… kelas Funtastic Online Tuition banyak membantu pelajar bermula dari awal PKP lalu sehingga sekarang. Walaupun sekolah telah dibuka, kami tetap memberikan pembelajaran yang menyeronokkan dan berimpak, yang mudah dihadiri walau di mana pelajar berada.

 

Pelajar lain dah cuba, anak anda bila lagi?

 

Untuk Kelas Percubaan PERCUMA, klik DI SINI untuk kami bantu.

 

Apa Kaitan Cerita ‘Lion King’ Dengan Sains? 😉

PERCUMA!! Online Tuition Funtastic Sains UPSR bersama Cikgu Zaiju.
.
.
Dah tengok belum cerita Lion King?
Ala cerita yang ada Simba dengan ayah dia tuuuuu… 🦁
.
Kalau perasan, ayah Simba ada sebut tentang kitaran hidup mereka.
.
Ayah dia kata: “When we die, our bodies become the grass, and the antelope eat the grass. And so we are all connected in the great Circle of Life.”
.
.
Jadi topik esok… cikgu nak kaitkan apa yang dipesan oleh ayah Simba.
.
Jom join Online Tuition dengan Cikgu Zaiju dalam Funtastic Sains UPSR.

PERCUMA sahaja 😃

Sediakan:

1. Laptop/pc/phone
2. Internet
3. Buku catatan
4. Niat dan mindset untuk belajar

Yang penting join dulu group di t.me/funtasticsainsupsr

Standby ya pukul 11.55 pagi kita terus bagi link dalam telegram.

Yakin Sebelum Berjaya 😃

#FuntasticSains
#UPSR
#OnlineTuition
#STEM
#belajarsains