Senang je Belajar Bahasa Arab

“Susahnyaa bahasa arab ni, tak faham laaa”

“Susahnya nak ingat..tak boleh masuklah”

Ayat-ayat macam tu biasa sangat kita dengar terutamanya bagi pelajar yang tak dapat score dalam subjek bahasa arab. Susah sangat ke bahasa arab ni sebenarnya sampai tak boleh nak score??

Sebenarnya tak kesah la subjek apa sekali pun sains ke, math, addmath, fizik, bahasa inggeris..semuanya ada cabaran dalam menuntutnya. Ilmu itu nilainya tinggi jadi usaha untuk mempelajarinya juga perlu tinggi. Subjek bahasa arab menjadi susah bukanlah sebab bahasa itu sendiri tetapi “mindset” atau persekitaran dan buah mulut orang yang menyatakan ianya susah. Jadi ramailah yang beranggapan bahasa arab ini susah.

Pertama sekali ubah cara fikir kita, sebab ini lah yang mempengaruhi kita dalam menuntut ilmu. Kalau kita fikir ianya susah maka susah la. Kita akan jadi malas dan tak semangat bila nak belajar sebab dari awal lagi kita dah beranggapan ianya susah. Jadi tukar dan ubah presepsi kita bahawa bahasa arab ini mudah, InsyaAllah Allah akan bantu dan membuka jalan bagi orang-orang yang usaha dalam menuntut ilmu.

Pupuk minat kita dalam belajar bahasa arab, sebab minat itu boleh dibina dengan banyak cara sebenarnya. Kita boleh pelbagaikan cara pembelajaran di luar waktu pembelajaran formal, contohnya zaman kini adalah zaman internet gunakan internet itu sebaik mungkin, kita boleh melayari di YouTube, banyak video-video yang menarik yang boleh kita dapat dari situ. Kita boleh sertai channel-channel di Telegram yang banyak berkongsikan tentang kosa kata bahasa arab, ungkapan-ungkapan yang menarik dalam bahasa arab. Selain itu juga, TikTok juga ada yang berkongsikan tentang bahasa arab yang kita boleh praktikkan dalam kehidupan seharian kita. Sebenarnya banyak platform yang kita dapat layari di internet cuma perlukan kemahuan dan sedikit usaha untuk mencarinya, bak kata orang maklumat di hujung jari, tekan terus dapat.

Tapi kalau ada yang susah nak hafal tu nak buat macam mana? Sebab bahasa arab ni banyak sangat kena hafal. Memang tak dapat dinafikan sebab bahasa arab ni bahasa yang jarang kita guna sebab tu kadang-kandang agak sukar untuk kita ingat. Tapi itu bukan alasanya, orang yang nak berjaya mesti mencari solusi. Jika diikutkan lebih 3000 kosa kata bahasa arab yang dipinjamkan kepada bahasa melayu. Contohnya, perkataan-perkataan;

kerusi – كرسي (kursiyun), wujud – وجد (wajada), Kuat – قوى (qawiyy), internet – الإنترنت (al-internet), amal – عمل (amal), darjat – درجة (darajah), khabar – خبر (Khabar), soalan – سؤال (suaalun), mungkin – ممكن (mumkinu)

Dan banyak lagi sebenarnya, kalau nak disenaraikan memang panjang la jadinya. Berdasarkan perkataan-perkataan yang dipinjamkan ini sudah banyak membantu kita untuk ingat dan hafal kosa kata bahasa arab. Cara yang lain adalah kerap guna perkataan yang berbeza dalam penulisan atau percakapan. Kebiasaanya pelajar akan guna perkataan yang sama ketika menulis ayat atau karangan contohnya,

يذهب محمد إلى المدرسة (Muhammad sedang pergi ke sekolah)

Cuba tukar perkataan sekolah kepada stadium (مُدَرِّج), pusat membeli belah (مركز تسوق), ladang (مزرعة) atau apa sahaja perkataan yang jarang digunakan. Cara ini dapat membantu mengembangkan lagi penggunaan kosa kata bahasa arab.

 

Selain itu, wajibkan pada diri untuk menghafal sekurang-kurangnya 3 kosa kata yang baru setiap hari. Kita boleh dapatkan dan belajar kosa kata yang baru melalui pembacaan buku, channel Telegram bahasa arab, TikTok, YouTube atau apa-apa aplikasi. Dengan cara ini banyak kosa kata yang kita akan dapat dan boleh praktikan samada dalam penulisan dan percakapan.

 

Terakhir sekali, ini paling penting tuntut ilmu mestilah berguru jika tidak sesatlah jalan. Walaupun kita sudah mempunyai pelbagai kemudahan internet tetapi gurulah sebaik-baik tempat dalam kita menuntut ilmu. Mereka adalah orang-orang yang mahir dalam bidang tersebut jadi sudah pasti lebih mudah kita untuk mempelajarinya jika tidak kita hanya menghafal semata-mata tanpa memahami ilmu tersebut.

Aplikasi yang boleh dilayari ;

  • Youtube CMN Academy atau Madinah Arabic
  • Tiktok cmnacademy atau sirsyazwan
  • Channel Telegram ; Kosa Kata Bahasa Arab, Uslub Nahwu

Kekal Semangat Belajar Online Di Rumah

Ilmu itu amatlah penting dan wajib keatas setiap individu untuk menuntut ilmu. Tidak kiralah di mana sahaja atau dalam apa-apa situasai, kita mesti menuntut ilmu. Ilmu dapat menjamin masa hadapan dan dapat membentuk masyarakat yang berdisiplin dan berintelektual.

Dalam pandemik Covid-19 hari ini makin meningkat dan kita memperoleh cabaran dalam menuntut ilmu kerana tidak dapat untuk hadir sekolah atau universiti untuk menjalani kelas secara fizikal. Ketika awal tahun  2020 yang lepas kita menghadapi satu situasi yang sangat mencabar kerana semua urusan tidak kira samada belajar mahupun kerja mesti dilakukan secara maya. Tetapi hari demi hari kita sudah dapat mendaptasi situasai maya ini dalam banyak perkara. Sebagai pelajar mahupun guru kita mesti mencari jalan bagaimana kita mahu wujudkan suasana pembelajaran maya yang efektif.

  • NIAT

Perbetulkan niat kita dalam menuntut atau menyampaikan ilmu. Niatlah kerana Allah agar dibuka pintu hati dan mudah menerima dan memahami ilmu yang disampaikan, begitu juga kita dapat menyampaikan ilmu dengan baik. Jika pada permulaan kita tidak diniatkan kerana Allah kita cenderung untuk melakukan sesuatu dalam keadaan terpaksa, buat kerja acuh tak acuh dan mudah hilang fokus. Jadi mulakan dengan niat kerana Allah dan berdoa kepada-Nya agar dipermudahkan urusan dalam menyampaikan atau mempelajari ilmu.

  • SUASANA

Ini antara perkara yang memainkan peranan yang sangat penting. Bina suasana dalam rumah suasana belajar, macam mana tu? Kita hias bilik atau tempat belajar kita cantik-cantik, kemas dan bersih supaya bila kita nak belajar je terus ada semangat, seronok dan selesa ketika belajar atau mengajar. Sama juga situasi di dalam kelas cikgu mesti suruh kita hias kelas, sapu kelas sebab untuk kita rasa selesa belajar. Jadi kita lakukan perkara yang sama di rumah kita.

  • BERSIAP-SEDIA

Cara ini pula mungkin tak ramai yang buat tapi sebenarnya ia sangat membantu kita dalam pembelajaran. Ambil masa dalam 10 ke 5 minit sebelum kelas maya bermula. Buat persiapan dengan membaca nota tajuk yang akan dipelajari, ini sangat membantu kita dalam memahami pelajaran dengan lebih baik dan kita dapat bertanya soalan yang tidak difahami.  Ini dapat mengelakkan daripada mengantuk dalam kelas. Pada masa yang sama juga kita dapat hadir ke kelas maya tepat pada waktunya, tidak perlu guru menunggu kita.

  • SEGAR

Ini antara cabaran dalam kelas maya, iaitu pelajar akan mudah mengantuk. Disebabkan hanya menghadap laptop atau telefon ia membuatkan pelajar hilang fokus. Nak kekal segar di dalam kelas mudah je. Pertama, duduk dalam posisi yang betul, jangan kita belajar di atas katil sambil baring itu akan menyebabkan kita mengantuk dan tidur. Kedua, sediakan bekalan air atau kudap-kudapan yang ringan, jika rasa ngatuk minum air atau makan kudap-kudapan tapi dengan kebenaran guru. Ketiga, buat rengangan badan yang ringan. Ini dapat membantu kita untuk kelas segar.

Tidak lupa juga kepada para pendidik, guru-guru, dan pensyarah, guna cara pembelajaran yang menarik untuk menarik perhatian dan fokus pelajar. Contohnya, kerap berinteraksi dengan pelajar dengan tanya soalan kepada mereka, selitkan selingan tanyangan video dalam pembelajaran, ini sangat membantu bagi pelajar yang cenderung kepada visual atau audio. Seterusnya, buat aktiviti, main sambil belajar seperti buat kuiz menggunakan aplikasi yang menarik, terdapat banyak aplikasi di internet yang boleh digunakan.

  • HUBUNGAN

Perkara yang terakhir sekali ini amatlah penting iaitu, perihara hubungan dengan Allah, ibubapa, guru-guru atau pensyarah dan kawan-kawan. Utamanya, peliharalah hubungan dengan Allah, jaga solat di awal waktu, membaca Al-quran dan banyakkan berdoakan kerana ilmu yang diperoleh atas keizinan-Nya. Hormat dan taat pada ibubapa, apabila sudah belajar di rumah guna masa yang ada untuk berbakti pada mereka, taatlah apa yang disuruh selagi tidak bertentangan dengan syariat Allah.

Selain itu, jaga adab dan akhlak antara pelajar dan guru kerana adab belajar secara maya ini sudah tidak dijaga kerana tidak bersemuka, video boleh ditutup, suara boleh disenyapkan, dan masuk kelas lewat. Adab dan akhlak nilainya sangat tinggi dan orang tidak pandang pada ilmu setinggi gunung yang kita peroleh tetapi adab dan akhlak yang dihiasi diri.

Tidak dilupakan juga, bantu kawan-kawan yang memunyai masalah dalam pelajaran atau mungkin ada sebahagian daripada mereka yang tidak mempunyai capaian internet yang baik untuk hadir ke kelas. Ilmu yang ada dikongsi bersama.

Kata Imam As-Syafie ;

“Jika kamu tahan penatnya belajar, maka kamu akan menanggun peritnya kebodohan”

Jangan jadikan situasi pandemik covid-19 sekarang sebagai alasan untuk kita tidak mahu menimba ilmu. Cari solusi dan teruskan usaha kerana Allah akan kurniakan ganjaran bagi mereka yang usaha.

Promosi Raya Kelas Online Berkumpulan & Personal 1 to 1

Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada anda semua!

 

Bagaimana cerita raya PKP anda kali ni?

Dah hari ke 6 Syawal, anda dah mula puasa 6?

 

PdPr pun dah mula semalam.

Bagaimana dengan anak anda? Ok ke tu belajar?

 

Kami boleh bantu anak anda belajar gaya lebih seronok, interaktif & berkesan.

 

Bersempena dengan Syawal kali ini…

 

Kami di CMN Academy ingin berikan anda hadiah kelas percuma & voucher untuk anak anda belajar dengan seronok & improve result.

 

 

Funtastic Raya Learning ini menawarkan kelas PERCUMA untuk Funtastic Online Tuition.

Funtastic Online Tuition ini menerapkan pembelajaran berkumpulan secara lebih menarik, mudah faham & berkesan.

 

Ada pelajar ni yang join kelas Sains. Awalnya, sebelum join kelas Funtastic Sains ni, adik ni tak minat langsung Sains, jadi memang nak skor tu susah sikit. Yang bestnya lepas join kelas ni, minat tu dah timbul sampai adik Alisha dapat skor 97 markah!

 

Ada seorang lagi pelajar tak minat langsung Bahasa Arab sebelum ni. Bila tak minat, susah sikit nak perform. Tapi lepas dah join kelas Funtastic Bahasa Arab, sekarang dah siap jadi rujukan kawan-kawan. Hebat betul adik ni.

 

Kalau nak anak anda meningkat prestasinya, jom daftarkan ke Funtastic Online Tuition.

Boleh terus ke pelajarberjaya.com untuk mendaftar.

 

Ada pelajar yang perlukan bimbingan secara 1 to 1 atau personal.

Jadi kami juga sediakan inisiatif kelas online personal untuk anak anda terus dapat pembelajaran tanpa henti walaupun keadaan pandemik covid-19 ni agak membimbangkan.

Orang kata kita ambil ‘precaution’, sebagai solusi kepada home tuition.

 

Jadi sempena Syawal ni, kami ada promosi diskaun khas untuk anda yang mendaftar online tuition.

 

>>Klik Di Sini untuk team kami bantu.

 

Semoga perkongsian ini dapat bantu anda mendapatkan pembelajaran yang lebih baik untuk tambahan kepada pembelajaran di sekolah atau PdPr anak anda .

Adik Aqil dapat markah tertinggi di dalam kelas selepas ambil Home Tuition !

Kali ini kami nak kongsikan kisah Puan Noraishah yang merupakan ibu kepada Aqil Haidar, calon UPSR 2020.

Sebelum puan Noraishah menggunakan khidmat CMN Academy, puan Noraishah pernah mengambil personal tutor lain tetapi personal tutor tersebut bukan dibawah tuition centre. Setelah berhenti menggunakan khidmat personal tutor tersebut, puan Noraishah mencari personal tutor lain yang boleh membantu anaknya, Aqil Haidar dalam pembelajaran. Pada mulanya puan Noraishah menapis dahulu dan membandingkan CMN Academy dengan pusat tuisyen lain bagi mendapatkan home tutor yang terbaik untuk anaknya. Akhirnya puan Noraishah mengambil keputusan untuk menggunakan khidmat CMN Academy kerana melihat maklum balas dan testimoni daripada klien-klien yang menggunakan khidmat tutor CMN Academy yang banyak menunjukkan peningkatan gred peperikasaan anak-anak mereka.

Puan Noraishah ingin meningkatkan gred peperiksaan anaknya, Aqil Haidar terutamanya dalam subjek Bahasa Melayu.  Aqil Haidar lebih memerlukan cikgu Bahasa Melayu kerana Aqil susah untuk skor subjek Bahasa Melayu berbanding dengan subjek Sains, Math, dan Bahasa Inggeris. Setelah mengetahui requirement yang dikemukakan oleh puan Noraishah, admin CMN Academy memberi profil tutor iaitu Cikgu Seri. Pada mulanya, puan Noraishah tidak yakin dan mahu mencuba menggunakan khidmat Cikgu Seri. Apabila beberapa kelas dijalankan Bersama Cikgu Seri, anak puan Noraishah mula rasa seronok dan excited untuk belajar. Pada mulanya, sebelum PkP, puan Noraishah ingin anaknya skor untuk UPSR. Tetapi apabila PKP berkuatkuasa, banyak pelan pembelajaran telah berubah sehingga peperiksaan UPSR dimansuhkan, puan Noraishah tetap meneruskan pembelajaran anaknya dengan CMN Academy tetapi berfokus kepada untuk mendapatkan tempat di sekolah MRSM dan Sekolah Berasrama Penuh (SBP).

Aqil haidar menyatakan perasaannya semasa mula-mula belajar bersama Cikgu Seri, pada mulanya dia berasa malu dan takut. Tetapi Cikgu Seri pandai mengambil hati dan membuatkan Aqil Haidar hilang rasa takut dan rasa seronok belajar bersamanya dengan membuat aktiviti-aktiviti menarik seperti membuat eksperimen untuk mengajar subjek sains. Apabila dah dekat dengan Tarikh peperiksaan atau ujian, Cikgu Seri lebih fokuskan dengan membuat Latihan, kuiz, dan dalam masa yang sama, Cikgu Seri akan terangkan apa-apa yang mengelirukan Aqil Haidar. Bagi Aqil, pembelajaran bersama home tutor dan bersama cikgu-cikgu di sekolah sangat berbeza. Di sekolah cikgu-cikgu akan mengajar secara menyeluruh dan tidak dapat focus kepada setiap pelajar. Manakala belajar di rumah bersama home tutor pula sangat berkesan kerana Aqil dapat bertanya terus apa-apa bahagian yang tidak difahami kepada Cikgu Seri.

Setelah beberapa bulan menggunakan khidmat home tutor CMN Academy bersama Cikgu Seri, terdapat peningkatan dalam keputusan peperiksaan akhir tahun Aqil Haidar berbanding dengan keputusan peperiksaan pertengahan tahun terutamanya subjek Bahasa Melayu yang difokuskan. Aqil Haidar lebih mahir dalam membuat karangan Bahasa Melayu. Aqil juga pernah mendapat markah tertinggi di dalam kelas dalam subjek Bahasa Melayu kerana menggunakan tips-tips yang diajar oleh Cikgu Seri.

Bagi puan Noraishah, CMN Academy membuatkan anaknya lebih seronok dan bersemangat Ketika belajar kerana dapat tutor yang pandai mengambil hati dan membuatkan suasana belajar berasa seronok dan luar biasa. Puan Noraishah menyarankan kepada ibu bapa yang mencari pusat tuisyen atau cikgu untuk mengajar di rumah untuk terus hubungi CMN Academy kerana tutor-tutor CMN Academy semua diberi training untuk menjadi seorang tutor yang baik, bagus, dan mempunyai Teknik pengajaran yang berkesan serta Teknik  approach pelajar supaya mereka seronok belajar.

CMN Academy mewujudkan suasana pembelajaran yang berbeza kepada anak-anak tahfiz.

Ustazah Asma yang merupakan Pengurus Operasi di Akedemi Tahfiz Al-Hidayah yang ditubuhkan pada tahun 2000 telah mengambil perkhidmatan CMN Academy sejak tahun 2020 sebelum berkuatkuasanya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang di keluarkan oleh Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Akademi Tahfiz Al-Hidayah merupakan sekolah tahfiz bersepadu yang menekankan ilmu Diniyah dan Akademik untuk pelajar sekolah rendah dan juga menengah.

Pada tahun 2020, sebelum berlangsungnya PKP, Ustazah Asma merancang untuk mengambil guru tuisyen daripada luar supaya anak-anak tahfiz dapat merasa persekitaran dan suasana belajar yang berbeza dengan belajar guru-guru di tahfiz. Di samping itu, untuk mengurangkan rasa bosan anak-anak tahfiz dari belajar dengan guru-guru yang sama di tahfiz supaya anak-anak tahfiz lebih seronok belajar.

Sebelum PKP dikuatkuasakan, tutor-tutor daripada CMN Academy sempat mengajar di Tahfiz secara face-to-face. Apabila berlangsungnya PKP, kelas di tahfiz tetap dijalankan tetapi hanya secara online sahaja sehingga bulan Mac 2021. Pada bulan April 2021, tutor-tutor CMN Academy akan Kembali mengajar di tahfiz secara face-to-face.

Sepanjang kelas online berlangsung, terdapat beberapa kekangan yang dihadapi oleh anak-anak tahfiz seperti kekangan untuk mendapatkan gadjet bagi menghadiri kelas online, kekangan talian internet, dan sebagainya. Namun, kekangan-kekangan tersebut langsung tidak menjejaskan prestasi belajar sesetengah anak-anak tahfiz yang hadir kelas online secara konsisten. Banyak feedback positif yang diberikan oleh anak-anak tahfiz yang hadir kelas online secara konsisten. Antaranya, mereka seronok hadir kelas yang diadakan, tak rasa penat pun belajar dengan tutor-tutor CMN Academy walaupun hanya belajar secara online. Selain itu, ada juga anak-anak tahfiz yang tak sabar dan sentiasa menanti-nantikan kelas untuk bermula, ada masa anak-anak tahfiz sendiri yang bertanya sendiri kepada tutor, bila nak start kelas. Begitu excited dan tak sabarnya anak-anak tahfiz Al-hidayah setiap kali hendak hadir kelas online Bersama tutor-tutor CMN Academy.

Anak-anak tahfiz lebih seronok dan excited belajar dengan tutor-tutor CMN Academy kerana kelas sentiasa berjalan secara interaktif dan wujud komunikasi dua hala antara tutor dan pelajar. Selain itu, aktiviti kuiz yang dijalankan di dalam kelas dengan menggunakan platform Quizizz sangat menarik minat dan keseronokan anak-anak tahfiz untuk belajar sehingga membuatkan mereka berlumba-lumba untuk jawab kuiz tersebut. Jika di sekolah tahfiz, anak-anak tahfiz hanya belajar seperti di sekolah biasa bersama guru-guru di sekolah. Jadi, CMN telah mewujudkan persekitaran pembelajaran yang berbeza untuk anak-anak tahfiz yang membuatkan mereka rasa seronok untuk belajar.

Bagi ustazah Asma, CMN Academy membuatkan anak-anak tahfiz lebih berfikiran terbuka dan dapat membiasakan diri dengan environment di luar tahfiz. Ustazah Asma menyarankan kepada ibu bapa dan sekolah-sekolah tahfiz yang mencari pusat tuisyen atau cikgu untuk mengajar di rumah untuk terus hubungi CMN Academy kerana tutor-tutor CMN Academy semua diberi training untuk menjadi seorang tutor yang baik, bagus, dan mempunyai teknik pengajaran yang berkesan serta teknik  approach pelajar supaya mereka rasa seronok untuk belajar.

 

Gamifikasi – Aplikasi Pembelajaran Terkini & Berimpak

Ibubapa perasan tak, anak-anak zaman kini ramai yang suka bermain game. Ada yang boleh main berjam-jam, sampaikan ada kala lebih dari masa belajar. Fuh.. kadang-kadang fokus tu lagi hebat dari belajar, makan pun boleh tunda.

 

“Mak.. bosan la belajar ni!”
“Tak seronok… Susah.. Tak tau la nak buat macam mana ni, tak faham.”

Macam mana nak beri anak-anak ini fokus & seronok belajar? Tahukah anda, jika kita aplikasikan gaya pembelajaran yang sesuai kepada pelajar/anak-anak, mereka akan lebih mudah faham & ingat apa yang dipelajari. Gaya pembelajaran apa yang biasanya mereka suka & sesuai dengan mereka? Pembelajaran yang menarik & sesuai dengan zaman kini.

 

Salah satu teknik pembelajaran yang mudah & menarik untuk diaplikasi adalah menggunakan permainan. Samada kelas online atau offline, ‘bermain’ dalam belajar adalah salah satu cara yang dapat tarik minat anak-anak untuk belajar. Setuju?

 

Anak anda pernah belajar sambil bermain? Pernah cuba dalam kelas secara online yang berinteraksi dua hala?

Nak cuba secara PERCUMA?

 

Kami tengah buka peluang untuk pelajar tahun 4 hingga tingkatan 5 untuk cuba pembelajaran secara gamifikasi dalam Special Funtastic Class sempena Funtastic Gamification Week.

 

 

Jika anda berminat, boleh klik bit.ly/LearnFunGame

Fun Learning At Home & Promosi 2.2 Online Tuition

“Dimulakan dengan 2 minggu, disudahi dengan berminggu-minggu…”

 

Dalam keadaan sekarang, pembelajaran bersama guru sekolah telah ditukar sesi kebiasaan di sekolah ke sesi Pengajaran Dan Pembelajaran Di Rumah (PdPr).

Dan ini dah masuk minggu pertama bulan Februari 2021, apa khabar pembelajaran anak-anak anda?

 

Selain daripada perkara yang diluar kawalan, ada beberapa inisiatif yang kita boleh beri kepada anak-anak, untuk bantu mereka belajar di rumah dengan lebih seronok.

Anak-anak sekarang dah 24 jam di rumah. Ada yang mengadu bosan belajar di rumah.

Adakah cara pembelajaran yang kurang menarik, membuatkan anak-anak ni kurang semangat nak belajar di rumah? Bagaimana kita sebagai ibubapa nak mainkan peranan supaya anak belajar dengan seronok di rumah?

 

Kami ingin kongsikan kepada anda, ibubapa di luar sana bagaimana anda boleh bantu anak-anak belajar dengan lebih seronok di rumah.

Pertama, anda boleh wujudkan suasana lain dari rumah, contohnya anda buat suasana seperti di dalam kelas di sekolah.

Kedua, anda boleh bercerita kepada anak-anak cerita yang berkaitan dengan pembelajaran mereka. Kita sebagai orang dewasa pun sukakan cerita, apatah lagi kanak-kanak. Setuju?

Yang akhir sekali, jika anda tak dapat meluangkan masa atau tak tahu bagaimana nak bantu anak dalam pembelajaran (mengajar subjek), anda boleh ambil inisiatif dengan mendapatkan bantuan pihak luar seperti kelas tuisyen online samada secara berkumpulan atau 1 to 1.

 

Anda boleh tonton video penuh dengan klik gambar di bawah

 

Sempena bulan Februari,

kami lancarkan Promosi 2.2

yang bertemakan Fun Learning At Home!

 

Kami ingin berikan anda

1 sesi kelas Special Funtastic Class pilihan anda

secara PERCUMA!

 

 

Klik button di bawah untuk dapatkan promosi ini atau info lanjut.

 

Jemput follow Facebook Page CMN Academy untuk dapatkan lebih banyak perkongsian dan join live slot ‘Parenting Fun Talk’ setiap Selasa, jam 9 malam.