Inginkan Tip Pembelajaran Mentoring #ImpactResults Yang Fokus & Berkesan Untuk Anak Anda Di Rumah?

5 TIP BELAJAR DENGAN LEBIH MUDAH, SERONOK & BERIMPAK DI RUMAH!  #1: Tumpukan perhatian semasa pembelajaran. Ini adalah tips yang paling umum, dan paling biasa dipesan oleh kebanyakan orang. Ini kunci untuk menyerap ilmu yang paling utama sekali. TUMPUKAN PERHATIAN setiap kali kali sesi pembelajaran. Bukan bermakna hanya duduk & menghadap buku, tapi pastikan MINDA […]

Gamifikasi – Aplikasi Pembelajaran Terkini & Berimpak

Ibubapa perasan tak, anak-anak zaman kini ramai yang suka bermain game. Ada yang boleh main berjam-jam, sampaikan ada kala lebih dari masa belajar. Fuh.. kadang-kadang fokus tu lagi hebat dari belajar, makan pun boleh tunda.   “Mak.. bosan la belajar ni!” “Tak seronok… Susah.. Tak tau la nak buat macam mana ni, tak faham.” Macam […]

Tingkatkan Ilmu Al-Quran & Agama Bersama CMN Academy

Kita asyik risau bila tengok keadaan sekarang… Tapi adakah kita mengambil ibrah & kesempatan yang diberi untuk meningkatkan ilmu agama & bekalan di hari kemudian? Bukankah doa anak yang soleh adalah salah satu bekalan untuk bantu kita di alam sana, selain dari bekalan ibadah kita sendiri? Al-Quran juga salah satu yang dapat berikan kita syafaat […]

Fun Learning At Home & Promosi 2.2 Online Tuition

“Dimulakan dengan 2 minggu, disudahi dengan berminggu-minggu…”   Dalam keadaan sekarang, pembelajaran bersama guru sekolah telah ditukar sesi kebiasaan di sekolah ke sesi Pengajaran Dan Pembelajaran Di Rumah (PdPr). Dan ini dah masuk minggu pertama bulan Februari 2021, apa khabar pembelajaran anak-anak anda?   Selain daripada perkara yang diluar kawalan, ada beberapa inisiatif yang kita […]

Promosi Mengaji Online Personal 1 to 1 CMN Academy

“Saya menyesal tak belajar mengaji lebih awal. Saya malu tak dapat baca Yasin bila mak meninggal.” “Saya baca al-Quran, cuma saya tak pasti betul atau tidak.” “Saya menangis tengok orang dalam TV pandai mengaji tapi saya tak pandai. Saya cakap kat anak…carikanlah ustazah untuk mak.” Ini antara kisah benar yang diceritakan oleh klien kami sendiri. […]

Promosi Online Tuition Personal 1 to 1 CMN Academy

Promosi Kelas Percuma PKP Online Tuition Personal 1 to 1 sempena Tahun Baru 2021!   Ibu mana yang tak seronok tengok anak semangat belajar & ada peningkatan.. betul? “Anak saya dapat 100 markah & seorang lagi dapat band 6 untuk matematik dalam exam akhir tahun.” – Puan Maryam. “Anak saya seronok belajar online dengan teacher […]