Inginkan Tip Pembelajaran Mentoring #ImpactResults Yang Fokus & Berkesan Untuk Anak Anda Di Rumah?

5 TIP BELAJAR DENGAN LEBIH MUDAH, SERONOK & BERIMPAK DI RUMAH!  #1: Tumpukan perhatian semasa pembelajaran. Ini adalah tips yang paling umum, dan paling biasa dipesan oleh kebanyakan orang. Ini kunci untuk menyerap ilmu yang paling utama sekali. TUMPUKAN PERHATIAN setiap kali kali sesi pembelajaran. Bukan bermakna hanya duduk & menghadap buku, tapi pastikan MINDA […]

BELAJAR MATEMATIK DENGAN SERONOK

Boleh ke belajar Matematik in a fun way? Best ke subjek Matematik ni? Jawapannya ialah yes! Kita boleh belajar subjek Matematik dengan seronok dan tak cepat bosan. Nak tahu macam mana? Haa.. berikut merupakan beberapa tips macam mana nak menjadikan subjek Matematik ni lebih seronok… Tips pertama: Belajar melalui nota bergambar Melalui nota bergambar, anak-anak […]

Build Self-confidence Dengan Subjek Akaun

  Macam mana nak build self-confidence dengan subjek Akaun? “Rasa tak yakinlah cikgu” “Malu lah cikgu, saya takut jawapan saya salah” “Seganlah nak berhadapan dengan orang” Berikut merupakan antara ayat-ayat yang sering didengari dari para pelajar terutamanya yang mempunyai sifat malu yang tebal dalam diri. Namun, semua itu boleh diubah jika kena pada gaya dan tekniknya. Baru-baru […]

Tip membina ayat yang baik, bagus dan sempurna

Setiap hari kita akan berkomunikasi dengan orang lain menggunakan bahasa Kebangsaan kita iaitu Bahasa Melayu. Jadi, seberapa fasihkah adik-adik ketika bercakap dan membina ayat dalam Bahasa Melayu? Haaa.. adik-adik tahu tak macam mana nak bina ayat yang sebetulnya? Tak tahu? Atau masih lemah dalam membina ayat…? Okay! Jom kita belajar dengan cikgu Muna cara-cara untuk […]

Bagaimana Belajar Al-Quran Dengan Lebih Seronok? (How To Learn Quran In A Fun Way)

Belajar al-Quran, atau biasa kita sebut belajar mengaji, adalah tuntutan kepada semua umat Islam.   Cuma ada sesetengah orang, terutamanya kanak-kanak & remaja agak sukar nak ‘enjoy’ dalam belajar mengaji. Bila kurang seronok, mood nak belajar pun tak ada. Belajar kena paksa lepastu tak sambung. Kita risau anak-anak tak dapat hayati & tak dapat kuasai […]

5 Tip Mula Belajar Al-Quran

  Anda baru nak mula mengaji Al-Quran? Alhamdulillah… Terbaik! Ini Tip untuk anda. Diharap dapat bantu anda dalam perjalanan mula mengaji Al-Quran, samada asas atau perbaiki bacaan.   5 Tip Mula Mengaji Al-Quran   1- Tetapkan Niat. Niat yang betul akan menentukan bagaimana fokus & usaha kita dalam buat sesuatu perkara. Jika dilihat dalam ibadah-ibadah […]