fbpx

Perhatian Kepada Ibu Bapa Calon #SPM2021

Strategi Add Maths & Kimia Beyond A

Menyediakan pelajar bukan saja untuk EXAM, malah untuk berjaya BEKERJAYA pada IR4.0 (Revolusi Industri 4.0)

Anak anda masih tak fokus dan kurang minat Subjek Add Maths & Kimia sebab rasa susah??

Anda risau result anak anda sebab ramai orang cakap ni subjek ‘killer’?

Anda nak bantu, tapi tak tahu cara?

Anak nampak macam dah belajar, tapi masih macam tu juga resultnya?

Semua ni bagi anda tak boleh tidur lena sebab asyik fikir pasal anak anda?

Kami faham perasaan anda sebab kami tahu
SPM itu PENTING dan boleh mempengaruhi MASA DEPAN anak anda

Nak kami tunjukkan macam mana TEKNIK yang BETUL, MUDAH, EFEKTIF dan MENARIK supaya anak anda akan SUKA dan ‘JATUH CINTA’ dengan ADD MATHS?

Perasan tak, ada sesetengah pelajar, dia study nampak macam teruk dan sungguh2.. tapi tiada ‘improvement’??

Ada beberapa sebab kenapa ini terjadi, antaranya;

– Teknik silap atau tak efektif
– Kurang minat dengan Subjek Matematik Tambahan
– Fobia soalan KBAT

Anda Nak Lihat Anak SERONOK BELAJAR & IMPROVE RESULT ADD MATHS?

“I’ve lost my confidence to Add Maths, but at last… it build up my confidence. Thank you so much Mr Rajinder Singh. There is a lot of technique I’ve learned. It helps me to answer the questions in many ways, it is really interesting.”

Muhammad AimanIpoh

“I had so much fun during the workshop until my sleepiness had faded away and I was able to focus during this workshop. I learnt new ways to tackle KBAT questions. I can understand better now thanks to you, Sir Rajinder.”

Nor Aiman Osman

“Such a Legendary Man! Additional Maths formula/tactics were amazing. Extremely friendly and amazing character towards the students. I’ve managed to learn a few tips / “tipu” method to help me in my exams.”

Anonymous Participant

CMN Academy bawakan khas buat pelajar Tingkatan 4 dan Tingkatan 5

RAKAMAN BENGKEL ‘FUNTASTIC ADD MATHS’ SECARA ONLINE

yang lain dari yang lain!

Apa kata peserta yang hadir ke

“Bengkel Funtastic Add Maths” tempohari?

Apa yang anak anda akan dapat?

+ TEKNIK PEMBELAJARAN & APLIKASI Add Maths yang menarik

+ Pelbagai EKSPLORASI & AKTIVITI MENARIK akan dikongsikan dan dibuat bersama

+ Anak akan lihat Add Maths ini SUBJEK YANG BEST & tak lah susah sangat

Kami bawakan SPEAKER yang merupakan EX-ENGINEER serta AMAT BERPENGALAMAN dalam pembelajaran Add Maths secara HANDS ON & SERONOK untuk berkongsi dengan anak anda!

SIR RAJINDER SINGH

Penceramah Pembelajaran Add Maths Berpengalaman lebih 10 tahun,

Pengasas RS HOME EDUCARE dan Tutor Berpengalaman lebih 26 tahun

Pengalaman mengadakan Bengkel & Seminar:

– Sri Dasmesh International School

– International Holistic School (IHS)

– Institut Quran Kuala Lumpur

– PPD Rompin

– PPD Kuala Selangor

– ACS Ipoh

– St John KL

– SMK Seri Bintang Utara KL

– SM Sains Banting

– SM Clifford Kuala Lipis Pahang

– SMK Bukit Jelutong

TESTIMONI PELAJAR

RAJINDER SINGH atau lebih dikenali sebagai Tutor Raj merupakan seorang bekas Jurutera Kimia yang berdaftar dengan Board of Engineer Malaysia (BEM). Beliau juga merupakan ahli National Council of Teachers of Mathematics USA (NCTM).

Berpengalaman di dalam bidang Proses Kejuruteraan, ianya memberikan kelebihan kepada beliau apabila mengendalikan seminar atau kelas yang menekankan aktiviti hands-on yang menarik serta memukau pesertanya.

Beliau lebih menekankan Kemahiran Proses (Process Skills) dalam mengendalikan pembelajaran yang berasaskan ;
• Inkuiri
• Projek
• Penyelesaian Masalah

Pendekatan pedogogi yang menarik di dalam kelasnya, telah menarik minat Institut Pendidikan Guru Malaysia (IPGM), Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) untuk menjemput beliau sebagai ‘Pakar Pembangunan Model’ di dalam Bengkel Pembangunan Model Guru Futuristik Malaysia (GFM).

Seminar beliau, Process Skills in Problem Solving sentiasa mendapat maklumbalas yang mengujakan daripada peserta dengan memberikan anjakan paradigma terhadap keindahan sesuatu masalah yang diutarakan. Malahan maklumbalas yang sama juga diterima oleh daripada guru-guru yang menghadiri sesi Seminar Penyelesaian Masalah di PPD Rompin baru baru ini.

Selain daripada bergiat cergas didalam bidang pendidikan, beliau juga bergiat aktif bersama RS Universal Training dalam mengendalikan Team Building, Adventure Camp serta Leadership Camp untuk golongan pelajar bagi pihak Persatuan Belia Sikh Malaysia (SNSM).

Anak Amy Search, salah seorang pelajar beliau.

Beliau juga telah dijemput untuk menjalankan Bengkel bersama Guru-guru Sains & Matematik di bawah PPD Rompin & PPD Kuala Selangor dalam Bengkel Funtastic KBAT STEM bersama Team CMN Academy

Siapakah CMN Academy?

CMN Academy berdiri teguh bagi membantu ibu bapa & anak-anak untuk meneroka pembelajaran yang bermutu dan mengalami peningkatan dalam pembelajaran Akademik menerusi bimbingan secara personal; Home Tuition & Online Tuition dengan pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang ini.


Kami telah membantu lebih 1120 ibu bapa dan pelajar di seluruh Malaysia dalam pembelajaran secara berfokus dan menyeronokkan menerusi pengalaman lebih 10 tahun dalam bidang ini serta lebih 1000 database Tutor di bawah kami.
.
Kami juga sering melakukan pelbagai R&D untuk menghasilkan modul & teknik pembelajaran yang seiring dengan pembelajaran abad ke-21.

CMN Academy telah dianugerahkan Silver Award for Computational Thinking Games Design 2018 di The 1st National STEM Seminar 2018 di Universiti Malaya.

Modul STEM Funtastic Sains & Matematik diberi pujian sehingga kami diberikan kepercayaan untuk menjadi salah satu STEM Partners dalam National STEM Movement untuk membantu mengembangkan bidang STEM di kalangan pelajar di Malaysia.

Selain itu, Modul Funtastic menerima 2 Silver Award di ‘Teachers Innovation Carnival’ (T-NOVATE 2018) di UIA dan EDUINNOVATION 2018 di UKM selain menerima pujian semasa pembentangan bersama PPD & JPN semasa pembentangan di Seminar Antarabangsa Pendidikan (ProSET) di Unisel.

Kami telah dijemput untuk berkongsi bersama Pelajar dan Guru-guru berkaitan Pembelajaran Sains, Matematik dan STEM.

Jadi kami ingin bantu pelajar supaya cemerlang dalam Add Maths. Ini adalah kerana, salah satu sebab kenapa ramai pelajar lambat berjaya bukan kerana tak pandai, tapi tak tahu Teknik yang berkesan dalam Add Maths…

Gambar-gambar dan Testimoni sepanjang Bengkel Add Maths

Jadi…

Masih nak tangguhkan kejayaan anak anda?

Jom sama2 bantu anak seronok belajar & berjaya dalam Add Maths!

Pakej Funtastic Add Maths

Ambil tindakan sekarang untuk kejayaan lebih cemerlang!

Ada sebarang pertanyaan?