Entries by cmn academy

Adik Aqil dapat markah tertinggi di dalam kelas selepas ambil Home Tuition !

Kali ini kami nak kongsikan kisah Puan Noraishah yang merupakan ibu kepada Aqil Haidar, calon UPSR 2020. Sebelum puan Noraishah menggunakan khidmat CMN Academy, puan Noraishah pernah mengambil personal tutor lain tetapi personal tutor tersebut bukan dibawah tuition centre. Setelah berhenti menggunakan khidmat personal tutor tersebut, puan Noraishah mencari personal tutor lain yang boleh membantu […]

CMN Academy mewujudkan suasana pembelajaran yang berbeza kepada anak-anak tahfiz.

Ustazah Asma yang merupakan Pengurus Operasi di Akedemi Tahfiz Al-Hidayah yang ditubuhkan pada tahun 2000 telah mengambil perkhidmatan CMN Academy sejak tahun 2020 sebelum berkuatkuasanya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang di keluarkan oleh Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin. Akademi Tahfiz Al-Hidayah merupakan sekolah tahfiz bersepadu yang menekankan ilmu Diniyah dan Akademik untuk pelajar […]

Hayati Peristiwa Isra’ Mikraj : Peristiwa 27 rejab Nabi Muhammad SWT

“Maha Suci (Allah), yang telah memperjalankan hamba-Nya (Muhammad) pada malam hari dari Masjidilharam ke Masjidilaqsa yang telah Kami berkahi sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebagian tanda-tanda (kebesaran) Kami. Sesungguhnya Dia Maha Mendengar, Maha Melihat.” — QS. Al-Isra’ 17: Ayat 1 Peristiwa Isra’ Mikraj ini disambut oleh orang Islam di Malaysia bagi memperingati peristiwa yang sangat […]

Gamifikasi – Aplikasi Pembelajaran Terkini & Berimpak

Ibubapa perasan tak, anak-anak zaman kini ramai yang suka bermain game. Ada yang boleh main berjam-jam, sampaikan ada kala lebih dari masa belajar. Fuh.. kadang-kadang fokus tu lagi hebat dari belajar, makan pun boleh tunda.   “Mak.. bosan la belajar ni!” “Tak seronok… Susah.. Tak tau la nak buat macam mana ni, tak faham.” Macam […]

Tingkatkan Ilmu Al-Quran & Agama Bersama CMN Academy

Kita asyik risau bila tengok keadaan sekarang… Tapi adakah kita mengambil ibrah & kesempatan yang diberi untuk meningkatkan ilmu agama & bekalan di hari kemudian? Bukankah doa anak yang soleh adalah salah satu bekalan untuk bantu kita di alam sana, selain dari bekalan ibadah kita sendiri? Al-Quran juga salah satu yang dapat berikan kita syafaat […]

Fun Learning At Home & Promosi 2.2 Online Tuition

“Dimulakan dengan 2 minggu, disudahi dengan berminggu-minggu…”   Dalam keadaan sekarang, pembelajaran bersama guru sekolah telah ditukar sesi kebiasaan di sekolah ke sesi Pengajaran Dan Pembelajaran Di Rumah (PdPr). Dan ini dah masuk minggu pertama bulan Februari 2021, apa khabar pembelajaran anak-anak anda?   Selain daripada perkara yang diluar kawalan, ada beberapa inisiatif yang kita […]

Promosi Mengaji Online Personal 1 to 1 CMN Academy

“Saya menyesal tak belajar mengaji lebih awal. Saya malu tak dapat baca Yasin bila mak meninggal.” “Saya baca al-Quran, cuma saya tak pasti betul atau tidak.” “Saya menangis tengok orang dalam TV pandai mengaji tapi saya tak pandai. Saya cakap kat anak…carikanlah ustazah untuk mak.” Ini antara kisah benar yang diceritakan oleh klien kami sendiri. […]

Promosi Online Tuition Personal 1 to 1 CMN Academy

Promosi Kelas Percuma PKP Online Tuition Personal 1 to 1 sempena Tahun Baru 2021!   Ibu mana yang tak seronok tengok anak semangat belajar & ada peningkatan.. betul? “Anak saya dapat 100 markah & seorang lagi dapat band 6 untuk matematik dalam exam akhir tahun.” – Puan Maryam. “Anak saya seronok belajar online dengan teacher […]

3 Tip Fit Kimia

Sesi Funtastic Online Booster kali ini  bersama seorang speaker yang sangat bersemangat iaitu Cikgu Zanna bersama moderator si manis Cik Azyy dari CMN. Topik menarik yang dibincangkan adalah 3 Tip Fit Kimia. Sudah tentu ramai pelajar selalu dengar bahawa subjek kimia ini merupakan subjek ‘Killer’. Tapi bersama-sama dengan Cikgu Zanna, ketahui keseronokkan dan cara menarik […]

Nak Tahu Petua istiqamah belajar akaun?

Nak Tahu Petua istiqamah belajar akaun? Sesi Funtastic Online Booster bersama seorang pelajar iaitu Adik Izzah Zalikha dan seorang guru akaun, Cikgu Akin bersama moderator hebat tak lain tak bukan Coach Isa dari CMN. Topik menarik yang dibancangkan adalah Petua atau Tips untuk istiqamah belajar matapelajaran akaun? Wow. Susah sangat ke subjek akaun ni sampai […]